کد خبر: ۶۰۰۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲

نصف میانکاله خشکید!

در حال حاضر، تنها ۵۱.۳ درصد درصد از سطح آبی تالاب میانکاله پُر آب است
نصف میانکاله خشکید!

مخاطب۲۴- نیمی از تالاب میانکاله بهشهر بر اثر خشکسالی خشکیده و حالا یک پتروشیمی حیات تالاب شمالی ایران را تهدید می‌کند.

تجربه مشاهده گردن دراز فلامینگو در کنار دودکش‌های عظیم صنعتی تنها در یک نقطه از زمین محقق می‌شود، شبه جزیره‌ای در شمال ایران به نام میانکاله.

ماهواره‌ها فاش می‌کنند، نیمی از سطح تالاب میانکاله خشکیده و دیگر آب ندارد.

میانکاله ایستگاه زمینی بیش از ۲۸ نوع پرنده است که مسیر مهاجرت آنها از سیبری تا قطب جنوب کشیده می‌شود.

سال ۱۳۹۸ در پی شروع کاهش سطح آب جزیره موجی از تلف شدن پرنده‌ها آغاز شد و ببش از ۵۰ هزار پرنده مهاجر از یک سفر سلامت محروم شدند.

هم‌اکنون تنها ۵۱.۳ درصد درصد از سطح آبی میانکاله پر آب است، اما مابقی مساحت آن خشک شده است.

خشکسالی تنها منبع تهدید میانکاله نیست و توسعه یک واحد پتروشیمی در این منطقه حیات زیستگاه غنی این شبه جزیره را تهدید می‌کند.

کارشناس اقتصاد رحمان صادقی به اهمیت توسعه پتروشیمی میانکاله اشاره کرده و می‌گوید که یک پتروشیمی در این منطقه می‌تواند اقتصاد شمال ایران را متحول کند و بسیاری را سر کار بفرستد.

اما یک کارشناس اقتصاد دیگر هاشم اشتهاردی می‌گوید، در مقابل پتروشیمی که سود آن برای عده‌ای خاص است و اشتغال بالایی هم ندارد، توسعه گردشگری در این منطقه یک کسب‌وکار متناسب با زیست‌بوم با اشتغال بالا و سود برای همه مردم است.

سازمان حفاظت محیط زیست تنها مرجعی است که به کمک افکار عمومی می‌تواند جلوی ساخت پتروشیمی میانکاله را بگیرد. اخیرا رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم نوشته است که «پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد».

برچسب ها: تالاب میانکاله
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند
بورس تهران امروز با بازگشایی مثبت همراه شد و شاخص کل روند صعودی گرفت. نماد‌های بزرگ بازار پیشتاز رشد قیمت‌ها در ساعات اولیه معاملات بودند.
حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها
دولت در ماه‌های پایانی سال با عرضه سنگین اوراق و نرخ سود بالا، بازار بدهی و شبکه بانکی را تحت فشار قرار داده و جذابیت بازدهی بدون ریسک رشد کرده است.
خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران تأکید کرد مذاکره با آمریکا تنها در صورت رعایت اصل برابری، احترام متقابل و توافق پیش از دستور کار ممکن است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر