کد خبر: ۵۹۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۹

مرگ ریحانه ۸ ساله در درمانگاه مشیریه

پرونده آتش‌سوزی مرگبار در مرکز درمانی مشیریه تهران که منجر به مرگ دو زن و یک دختر ۸ ساله شد با دستور بازپرس پرونده مبنی بر شناسایی علت حادثه، مقصران و میزان قصور آنها در اختیار کارشناسان قرار گرفت.
مرگ ریحانه ۸ ساله در درمانگاه مشیریه

مخاطب۲۴- ساعت ۱۹:۴۵ دوشنبه ۱۸ فروردین خبر آتش‌سوزی در درمانگاه مشیریه ابتدای خیابان آقا نور به آتش‌نشانی اعلام شد. به دنبال اعلام این خبر بلافاصله هفت دستگاه آمبولانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و چهار دستگاه موتورلانس از اورژانس و خودرو‌های آتش‌نشانی راهی محل شدند.

شعله‌های آتش در کمتر از چند دقیقه تمام ساختمان ۵ طبقه درمانگاه را در برگرفته و به آسمان زبانه می‌کشید. امدادگران بلافاصله عملیات مهار آتش را آغاز کردند و با ورود به ساختمان افرادی را که در طبقات مختلف درمانگاه در میان آتش و دود محاصره شده بودند، بیرون کشیدند.

بیشتر بخوانید


جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره این حادثه گفت: «این آتش‌سوزی از قسمت لابی درمانگاه آغاز شده بود و به دلیل وجود سقف کاذب و قابل اشتعال بودن سقف و دیوار‌ها بلافاصله گسترش یافته و به طبقات بالا رسیده بود. بررسی اولیه، اتصال سیم برق در سقف را علت آتش‌سوزی نشان می‌دهد ولی نظر قطعی منوط به بررسی تخصصی کارشناسان است. امدادگران در همان دقایق اولیه ۱۲ نفر را از آتش نجات دادند و در ادامه ۶ بیمار دیگر که برای ویزیت به آنجا آمده بودند را بیرون آوردند.»

مرگ دو زن در محل حادثه

در لابی مرکز درمانی، جسد سوخته‌ای به چشم می‌خورد که در معاینات بعدی مشخص شد متعلق به زنی جوان است.

پسر جوانی که با پلیس تماس گرفته و آتش‌سوزی را اعلام کرده بود نیز در این رابطه گفت: «در حال عبور از خیابان بودم که متوجه آتش‌سوزی شدم، هیاهوی وحشتناکی برپا بود از یک طرف امدادگران از راه می‌رسیدند و به دل آتش می‌زدند تا مردم را نجات دهند و از یک طرف مردم جمع شده بودند و برخی از آنها فیلم و عکس می‌گرفتند. خانواده افراد گرفتار در آتش نیز به سر و صورت خود می‌کوبیدند و درخواست کمک می‌کردند. مأموران آتش‌نشانی نیز تلاش می‌کردند تا افراد را از محل بیرون بیاورند. جمعیت زیادی جمع شده بودند که کار آتش‌نشانان و امدادگران را دچار اخلال کرده بود به همین دلیل من با پلیس تماس گرفتم.»

یکی از شاهدان در رابطه با حادثه آتش‌سوزی گفت: «امدادگران، افرادی را که از ساختمان نجات داده بودند به پیاده‌رو آورده و مأموران اورژانس به آنها رسیدگی می‌کردند. در میان آنها، زن جوانی بود که به سختی نفس می‌کشید و حال خوبی نداشت. گرچه امدادگران اورژانس تلاش خود برای نجات او را ادامه دادند، اما لحظاتی بعد جانش را از دست داد و آن طور که امدادگران می‌گفتند علت مرگ او خفگی و نرسیدن اکسیژن بود. چند کودک هم در بین مصدومان بودند که آنها را هم با آمبولانس به بیمارستان منتقل کردند، اما گفتند یکی از آنها که دختر کوچکی بود جان باخت.»

به دنبال گزارش این حادثه، بازپرس محمد تقی شعبانی و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شدند. در بررسی‌های اولیه مشخص شد دو خانم و یک دختر بچه جانشان را از دست داده‌اند. بدین ترتیب بازپرس جنایی دستور شناسایی هویت قربانیان را صادر کرد که در ادامه تحقیقات مشخص شد نام آنها فریبا، آیدا و ریحانه است. پزشکی قانونی علت اولیه مرگ یکی از خانم‌ها را خفگی و دیگری را سوختگی اعلام کرد.
صدور ۱۷ دستور برای پیگیری حادثه

در این حادثه مدیر درمانگاه و دو نفر از پرسنل و ۶ بیمار مصدوم شده و برای درمان به چند بیمارستان منتقل شدند. همچنین بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه ۱۴ با تعیین کارشناس آتش‌نشانی برای مشخص شدن علت حادثه و صدور ۱۷ دستور خواهان پیگیری پرونده شد. از آنجایی که حادثه بر اثر اتصالی سیم برق در سقف کاذب به وجود آمده بود بازپرس دستور داد تا کارشناس اداره برق، موضوع ایمنی سیم‌کشی‌های برق را بررسی کرده و کارشناس اداره کار نیز مقصران احتمالی حادثه و میزان تقصیر آنها را مشخص کند.

متخصصان پزشکی قانونی نیز علت اصلی مرگ قربانیان حادثه را اعلام کرده و آزمایش‌های سم‌شناسی صورت گیرد. همچنین بازپرس پرونده دستور پاکسازی و پلمب مرکز درمانی را صادر کرد تا تصاویر دوربین‌های مداربسته اطراف محل حادثه و مرکز درمانی بازبینی شود و مصدومان به پزشکی قانونی مراجعه کرده و از آنها در خصوص شکایت تحقیق صورت گیرد.
گفت‌و‌گو با پدر قربانی ۸ساله آتش‌سوزی

خانواده ریحانه، دختر ۸ ساله‌ای که یکی از قربانیان حادثه آتش‌سوزی مرکز درمانی مشیریه است، حال خوبی ندارند و بی‌تابی می‌کنند. پدرش که مغازه آکواریوم در مشیریه دارد، عکس ریحانه را در صفحه اینستاگرامش گذاشته و زیر آن نوشته است: «میوه دلم؛ هیچ‌وقت عکست را نذاشتم مبادا کسی بچه نداشته باشه و حسرت بخوره.

حالا که خدا ازم گرفتت عکست را میذارم تا خدا رو شکر کنن که مثل من امتحان نشدند.» مرد جوان در پاسخ به سؤالی درباره علت مراجعه دخترش به درمانگاه گفت: «ریحانه یک هفته‌ای بود که دندان درد داشت و برای او از درمانگاه نوبت دندانپزشکی گرفتم. عصر روز حادثه دخترم و مادرش را به درمانگاه رساندم و بعد از آن خودم راهی خانه شدم، تازه به خانه رسیده بودم که همسرم تماس گرفت و با گریه گفت برای ریحانه حادثه رخ داده است.»

دقیقاً چه اتفاقی برای دخترتان افتاده بود؟

آن طور که همسرم می‌گوید به طبقه سوم درمانگاه رفته بودند که ناگهان صدای مهیبی مثل ترکیدن کپسول گاز از طبقه اول به گوش آنها رسیده و بعد هم بوی دود و آتش بلند شده بود. او گفت تمام کسانی که آنجا بودند برای نجات، خودشان را به پشت بام رساندند. ساختمان کناری درمانگاه، تالار پذیرایی بود که آنها برای نجات از آتش تصمیم می‌گیرند خودشان را به پشت بام تالار برسانند.

آنها برای رسیدن به پشت بام تالار باید از یک نورگیری که روی آن یک ایرانیت بود می‌گذشتند. ۴ نفر از نورگیر عبور کردند و زمانی که ریحانه قصد عبور داشته، ایرانیت زیر پایش می‌شکند و دخترم به همراه زن جوانی به طبقه اول سقوط می‌کنند. سر دخترم در این حادثه به یک میله آهنی اصابت کرده و جانش را از دست داد.

همسرتان در زمان حادثه کجا بود؟

همسرم ابتدا ریحانه را عبور داده تا مطمئن شود که به پشت بام تالار رسیده بعد از آن قرار بود خودش عبور کند که دخترم جلوی چشم‌هایش به پایین سقوط می‌کند.

ریحانه فرزند چندمتان بود؟

او به همراه پسرم که برادر دوقلویش است فرزند اولم است و یک پسر کوچک‌تر هم دارم. ریحانه تک دخترم بود، او دختر باهوشی بود که دوم دبستان را می‌گذراند و آرزو‌های زیادی داشت. دخترم دوست داشت در آینده نقاش شود. هنوز آخرین جمله‌اش در گوشم صدا می‌کند که گفت: بابا خیلی دوستت دارم.

شکایت هم دارید؟

از کسانی که در این ماجرا قصور داشته و باعث شدند دخترم جانش را از دست بدهد، شکایت دارم.

برچسب ها: آتش‌سوزی‌
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور
اسکندر مومنی، وزیر کشور، با تشریح جزئیات برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شیوه تناسبی، گفت: «در نظام تناسبی، تشکل‌ها و احزاب به نسبت آرایی که به دست می‌آورند، کرسی‌های شورا را تصاحب می‌کنند. برای مثال، اگر حزبی ۴۰ درصد آرا را کسب کند، ۴۰ درصد کرسی‌ها به آن اختصاص خواهد یافت.»
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر