کد خبر: ۵۹۹۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱

جدی جدی حیوانات دچار مشکلات روانی می‌شوند؟

پژوهشگران در حال مطالعه این موضوع هستند که چگونه استرس، انزوا و حتی ساختار مغز بر نحوه تفکر، احساس و رفتار حیوانات تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توان به سلامت روان آنها در باغ وحش و طبیعت کمک کرد.
جدی جدی حیوانات دچار مشکلات روانی می‌شوند؟

مخاطب۲۴- به گزارش وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، مشکلات سلامت روان منحصر به انسان‌ها نیست؛ بلکه حیوانات نیز می‌توانند آنها را تجربه کنند.

رِیچِل بلِیزِر (Rachel Blaser)، استاد علوم اعصاب دانشگاه سَن‌دیه‌گو در آمریکا، پژوهشگری است که چگونگی یادگیری انسان‌ها و حیوانات را مطالعه می‌کند و بخشی از کار وی بر فهم چگونگی تأثیر عوامل مختلف بر سلامت روان حیوانات متمرکز است.

این استاد دانشگاه در مقاله خود آورده است: برخی از حیوانات با تفاوت‌های ژنتیکی یا رشدی متولد می‌شوند که بر عملکرد مغز آنها تأثیر می‌گذارد و به چالش‌های یادگیری یا اختلالات شناختی منجر می‌شود. برخی دیگر ممکن است به دلیل تجربیات استرس‌زا یا آسیب‌زا دچار مشکلات سلامت روان شوند.

بیماری‌های ژنتیکی و سلامت روان حیوانات

سندرم داون یک بیماری ژنتیکی رایج است که یادگیری و تفکر انسان را کُند می‌کند. افرادی که با سندرم داون متولد می‌شوند ممکن است در یادگیری مطالب جدید، به‌یادآوردن اطلاعات و اتخاذ تصمیم‌های پیچیده برای این افراد در مقایسه با سایرین مشکل‌تر باشد.

به طور معمول، افراد دارای ۲۳ جفت کروموزوم هستند و سندرم داون در اثر تغییراتی در کروموزوم (رشته‌هایی در سلول‌های ما که ژن‌های ما را ذخیره می‌کنند) و هنگامی ایجاد می‌شود که فردی با یک کپی اضافی از کروموزوم بیست و یکم خود متولد می‌شود.

بیشتر حیوانات نمی‌توانند به سندرم داون مبتلا شوند، زیرا سازماندهی ژن‌های آنها در کروموزوم‌ها با ژن‌های انسان‌ها متفاوت است؛ اما در شامپانزه‌ها و اورانگوتان‌ها، که سازماندهی ژن‌های آنها به انسان‌ها شباهت دارد، بیماری‌هایی بسیار شبیه به سندرم داون مشاهده شده است.


حیوانات و استرس

حیواناتی که سالم به دنیا می‌آیند هم ممکن است در واکنش به شرایط اطراف خود دچار مشکلات روانی شوند؛ مثلاً همان‌طور که سربازان ممکن است پس از تجربه موقعیتی که جانشان را تهدید می‌کند، دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شوند، سگ‌های پلیس نیز ممکن است به بیماری مشابهی مبتلا شوند. سگ‌های مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ممکن است به صاحبان خود بچسبند، از صدا‌های روزمره وحشت‌زده شوند، یا به طور مکرر سراسیمه یا نگران باشند.

دامپزشکان برای اینکه به این سگ‌ها کمک کنند تا در هنگام وقوع رویداد‌های دلهره‌آور مانند آتش‌بازی یا رعدوبرق آرام بمانند، دارو‌های ضداضطراب تجویز می‌کنند.

غنی‌سازی محیطی و بهزیستی ذهنی

یکی دیگر از علل شایع مشکلات روانی حیوانات، استرس روزانه است. حیواناتی که در باغ‌وحش‌ها، مزارع یا آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در اسارت نگهداری می‌شوند ممکن است استرس ناشی از صدا‌های ترافیکی، دمای ناخوشایند یا ناتوانی در انجام برخی رفتار‌های طبیعی را تجربه کنند.

حیوانات رفتار‌های مشخصی دارند: پنگوئن‌ها شنا، میرکَت‌ها حفاری، بابون‌ها معاشرت و جوجه‌ها حمام خاک، می‌کنند. وقتی حیوانات نمی‌توانند رفتار‌هایی را که برایشان مهم است انجام دهند، ممکن است استرس و مشکلات روانی را تجربه کنند.

نگهبانان باغ‌وحش و مراقبان حیوانات، برای جلوگیری از این اتفاق، محیط را غنی‌سازی می‌کنند؛ یعنی اشیا، ساختار‌ها و فعالیت‌هایی را فراهم می‌کنند که ذهن حیوانات را تحریک و کمک می‌کند حوصله‌شان سر نرود.

انسان‌ها می‌توانند از علم برای فهم بسیاری از بیماری‌هایی که بر سلامت روان حیوانات تأثیر می‌گذارد، استفاده کنند و برای کمک به آنها درمان‌هایی بیابند.

برچسب ها: سلامت روان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
غافلگیرکننده‌؛ هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2 غافلگیرکننده‌؛  هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2
GPT-5.2 با قابلیت‌های تازه و هوش چندرسانه‌ای وارد میدان شد. در این مقاله با ویژگی‌ها، کاربردها و تأثیرات شگفت‌انگیز نسل جدید چت‌جی‌پی‌تی آشنا شوید.
بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه
«مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد
ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید
ونزوئلا توقیف یک نفتکش توسط آمریکا در سواحل خود را محکوم و آن را «دزدی دریایی بین‌المللی» خواند و ایالات متحده را به طراحی یک «برنامه عمدی» برای غارت منابع انرژی این کشور متهم کرد
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر