کد خبر: ۵۹۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱

پزشکیان: با اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد رفع می‌شود

مسعود پزشکیان گفت: امروز با کمک ابزار‌ها و روش‌های نوین متکی بر تکنولوژی‌های مدرن، این امکان وجود دارد که با تعریف عملیاتی کدپستی، کد ملی، کد کالا و اجرای برخی قوانین مثل ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مکرر تا حد بسیار زیادی بستر وقوع فساد را از بین برد؛ ما اگر FATF داخلی را اجرا کنیم، بسیاری از مصادیق فساد بدون نیاز به حضور و رصد میدانی، صرفا با رصد داده‌ها و اطلاعات اصلاح و رفع خواهند شد.
پزشکیان: با اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد رفع می‌شود

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان رئیس جمهور صبح امروز یکشنبه با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت دادگستری، با وزیر و جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه دیدار و در نشستی با آنان به بررسی گزارش عملکرد و برنامه‌های آتی این مجموعه پرداخت.

پزشکیان در این نشست پس از استعماع گزارش‌ها، دیدگاه‌ها و پیشنهادات وزیر و معاونان وزارت دادگستری، به ویژه در زمینه اصلاح برخی قوانین در زمینه تسهیل فرزندخواندگی، اظهار داشت: قوانین موجود در این رابطه حتما باید اصلاح شود. به عنوان مثال اینکه دختران بدون سرپرست تا ۱۸ سالگی در مراکز مراقبتی نگهداری شوند و بعد در این سن حساس رها شوند، به هیچ وجه منطقی نیست، یا موضوع محدودیت‌ها در زمینه فرزندخواندگی باید بازنگری و اصلاح شود.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به درخواست‌های مطرح شده برای اعطای برخی اختیارات و نیز تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای دقیق‌تر برخی وظایف قانونی از جمله در زمینه مبارزه با فساد تصریح کرد: درخواست‌های مطرح شده را به هیئت دولت ارائه دهید تا بررسی و تصویب شوند، اما این نکته مهم را در نظر داشته باشید که اجرای قانون از جمله در زمینه مبارزه با فساد لزوما نیاز به عِده و عُده ندارد.

بیشتر بخوانید

پزشکیان اضافه کرد: امروز با کمک ابزار‌ها و روش‌های نوین متکی بر تکنولوژی‌های مدرن، این امکان وجود دارد که با تعریف عملیاتی کدپستی، کد ملی، کد کالا و اجرای برخی قوانین مثل ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مکرر تا حد بسیار زیادی بستر وقوع فساد را از بین برد؛ ما اگر FATF داخلی را اجرا کنیم، بسیاری از مصادیق فساد بدون نیاز به حضور و رصد میدانی، صرفا با رصد داده‌ها و اطلاعات اصلاح و رفع خواهند شد. به این شکل حتی می‌توانیم دولت را نیز کوچک و چابک کنیم.

رئیس جمهور عدالت را نور چشم هر جامعه‌ای توصیف و تصریح کرد: اگر این سامانه‌های داده‌محور اجرا شوند، عدالت، انصاف و حق در جامعه اجرا خواهند شد. اگر کاداستر در کشور به طور کامل اجرا شده بود، آیا امروز شاهد زمین‌خواری، کوه‌خواری و جنگل‌خواری بودیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وقتی متون ادعیه، روایات و آیات را مرور می‌کنیم، می‌بینیم که هیچ قانون و قاعده مشابهی در جهان در این حد متعالی و انسان‌دوستانه نیست. ما باید تلاش کنیم عامل به این دستورات و توصیه‌ها باشیم. دولت در حال تهیه طرح‌هایی برای حمایت از معیشت اقشار محروم‌تر، بر پایه محوریت مساجد، محلات و خانواده‌ها است و از نهاد‌های مرتبط با مساجد و محلات برای جمع‌آوری اطلاعات لازم و نیز اجرای این طرح‌ها کمک خواهیم گرفت.

پزشکیان با تکرار این نکته که اگر به دستورات و توصیه‌های اسلام عمل کنیم، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد، اظهار داشت: شهید بهشتی تاکید می‌کند که اگر جامعه‌ای را دیدید که نمی‌دانستید چه دین و آیین و مسلکی دارند، نگاه کنید و ببینید که اگر به اخلاق، حق، عدالت و انصاف عمل می‌کنند، بدانید که آنها صالح و مسلم هستند و اگر نه صالح و مسلم نیستند.

رئیس جمهور از بخش‌های نظارتی زیر نظر وزارت دادگستری و نیز دیگر دستگاه‌های نظارتی خواست که اگر به تخلف و اشکالی برخوردند، منتظر نمانند تا آن تخلف بزرگ و عمیق‌تر شود، بعد با آن برخورد کنند و افزود: تخلف و متخلف را با نگاه اسلامی ببینید و از همان ابتدا به او تذکر دهید که اشتباهش را اصلاح کند؛ در سامانه‌های اطلاعاتی و هوشمند نیز این امکان را در نظر بگیرید که بتوان تخلفات را در همان بدو وقوع کنترل و اصلاح کرد.

پزشکیان تاکید کرد که فقر و تبعیض زیبنده جامعه اسلامی نیست و باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم که مشکلات و به خصوص فقر و آثار و تبعات آن را از چهره و بطن جامعه بزداییم.

پیش از سخنان رئیس جمهور، وزیر و چند تن از معاونان وزارت دادگستری در سخنانی به ارائه گزارشی از عملکرد بخش‌های تحت مدیریت خود و نیز تشریح دیدگاه‌ها، مطالبات و پیشنهادات خود پرداختند.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند
موشک هوا به هوای PL-۱۵، شاهکار نظامی چین، با برد ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتری و فناوری هدایت پیشرفته، به یکی از پیشرفته‌ترین تسلیحات جهان تبدیل شده است. این موشک که از جنگنده‌هایی، چون J-۱۰ و J-۳۵ شلیک می‌شود، با توانایی درگیری فراتر از دید، تهدیدی جدی برای رقبا در آسمان است
مهدی قایدی به کدام تیم عربی می‌رسد! مهدی قایدی به کدام تیم عربی می‌رسد!
باشگاه اتحاد کلباء خواستار خرید نهایی مهدی قایدی از شباب الاهلی شده است.
بقایی: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود بقایی: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود
سخنگوی وزارت امور خارجه با مروری بر جنایت جنگی اسرائیل علیه زندان اوین، نوشت: رژیم متجاوز باید قاطعانه محکوم شود و به خاطر ارتکاب جنایات شنیع علیه مردم ایران مورد مواخذه و مجازات قرار گیرد.
تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: در حال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۵۹ در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه افراد جامعه قرار دارد.
علت حمله به اماکن پلیس از زبان رادان! علت حمله به اماکن پلیس از زبان رادان!
فرمانده کل انتظامی گفت: به نظر می‌رسید افتخار پلیس در این جنگ، عصبانی کردن دشمن بود؛ علت این عصبانیت هم همکاری گسترده مردم در معرفی و گزارش مظنونان به جاسوسی و وطن‌فروشی بود.
شکار پهپاد جاسوسی در آسمان ایران شکار پهپاد جاسوسی در آسمان ایران
روز گذشته، پهپاد «جاسوسی شناسایی» در کوه‌های اطراف شهرستان چگنی شناسایی شد.
تحریم بی‌سابقه کالاهای اسرائیلی در قلب اروپا تحریم بی‌سابقه کالاهای اسرائیلی در قلب اروپا
به اذعان روزنامه یدیعوت آحارانوت، تداوم نسل‌کشی در غزه، موجب شده که شرکت‌های زنجیره‌ای بزرگ در قاره سبز، برای حفظ مشتریان خشمگین از جنایات اسرائیل، تحریم‌های گسترده‌ای علیه کالا‌های اسرائیلی اجرایی کنند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر