کد خبر: ۵۹۵۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱

رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه ۱٠ فروردین

عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: هلال شوال ۱۴۴۶ در شامگاه ۱٠ فروردین در اکثر نقاط زمین با چشم غیر مسلح مشاهده و دیده خواهد شد.
رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه ۱٠ فروردین

مخاطب ۲۴- علی ابراهیمی سراجی، عضو ستاد استهلال استان تهران و مسئول رصدخانه ماهانی در اظهار کرد: با توجه به شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان که در شامگاه ۲۹ شعبان در ایران رؤیت نشد، ماه رمضان بر اساس تقویم آغاز شد. از این رو برای بررسی شرایط رؤیت‌پذیری هلال ماه در شامگاه ۲۹ رمضان در سال ۱۴۴۶ در پهنه ایران لازم است در ابتدا لحظه مقارنه ماه و خورشید محاسبه شود.

وی افزود: بر این اساس لحظه مقارنه ماه و خورشید در ساعت ۱۲ و ۲۸ دقیقه روز شنبه، ۹ فروردین ۱۴٠۴ که مطابق با ۲۸ رمضان ۱۴۴۶ و ۲۹ مارس ۲٠۲۵ است، خواهد بود.

ابراهیمی سراجی اظهار کرد: در غروب این روز (۲۸ رمضان ۱۴۴۶) هنوز ماه فاصله لازم برای دیده شدن از افق را نگرفته و فاصله کمی تا افق دارد و قابل رؤیت نیست. ولی بررسی وضعیت رؤیت‌پذیری هلال ماه در ایران شامگاه ۲۹ رمضان نشان می‌دهد هلال ماه ارتفاع قابل ملاحظه‌ای از افق می‌یابد.

عضو ستاد استهلال استان تهران تاکید کرد: در شامگاه ۲۹ رمضان ۱۴۴۶ حدود ۲۸ ساعت از سن هلال ماه گذشته و حدود ۱۵ درجه از افق ارتفاع می‌گیرد و حدود ۲ درصد از سطح آن روشن است.

وی خاطر نشان کرد: ماه حدود ۸٠ دقیقه در آسمان بعد از غروب خورشید حضور دارد، از این رو در شامگاه ۲۹ رمضان هلال ماه از آسمان ایران با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.

ابراهیمی سراجی یادآور شد: اگر افرادی این هلال را مشاهده کنند، ممکن است این شبهه برای آنها ایجاد شود که ممکن است این هلال در شامگاه روز گذشته قابل مشاهده بوده است که باید گفته شود این وضعیت به دلیل حضور ماه در فصل بهار است و در این فصل هر شب ماه از افق ارتفاع قابل ملاحظه‌ای خواهد گرفت.

این محقق حوزه استهلال تاکید کرد: اینکه ماه طی ۲۴ ساعت به این میزان ارتفاع زیادی می‌گیرد، به دلیل این است که بهار بهترین فصل برای رؤیت هلال ماه شامگاهی است. به این علت هلال ماه شوال به راحتی و در ارتفاع بالا مشاهده می‌شود.

به گفته وی، عوامل مداری ماه و عوامل مداری زمین در ارتفاع گرفتن ماه در فصل بهار مؤثر است.

ابراهیمی سراجی افزود: بر این اساس با نگاه کردن به هلال ماه نمی‌توان تصور کرد که هلال ماه در شب قبل قابل مشاهده بوده است یا خیر، مگر اینکه دانش لازم را داشته باشیم و شرایط پارامتر‌های ماه را در شامگاه روز ۲۸ رمضان ۱۴۴۶ بررسی کرده باشیم.

وی ادامه داد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که هلال ماه شوال در شامگاه ۲۸ رمضان قابل مشاهده نیست.

عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران خاطرنشان کرد: هلال ماه در شامگاه ۹ فروردین تنها در بخش‌هایی از آمریکای شمالی و مرکزی قابل مشاهده است و در شامگاه ۱٠ فروردین در اکثر نقاط زمین، هلال ماه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود.

وی اظهار کرد: رؤیت هلال ماه شوال در شامگاه ۱٠ فروردین در بخش‌های زیادی از اقیانوسیه و استرالیا با چشم مسلح قابل مشاهده است و تنها در نیوزلند قابل مشاهده نیست و در سایر نقاط دنیا به راحتی هلال ماه با راحتی قابل مشاهده است.

برچسب ها: هلال ماه رمضان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی
در روز‌های گذشته ویدیویی از حمله اسرائیل و اصابت موشک به میدان تجریش در روز یکشنبه ۲۵ خرداد در رسانه‌ها منتشر شده است.
راه‌های درمان معده درد عصبی راه‌های درمان معده درد عصبی
با انتخاب مواد غذایی مناسب، می‌توانید علائم معده درد عصبی ناشی از استرس و اضطراب را کاهش دهید و به بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنید. در این مطلب ۷ ماده غذایی موثر برای آرامش معده معرفی شده است.
دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟! دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟!
تولیت مسجد جامع یا مجتمع بزرگ امیرالمؤمنین در غرب تهران گفت: «نمی دانم درست است یا نه، اما شنیده‌ام به این آقایان گفته‌اند بروید جلو "بروید جلو تا محراب". امیدوارم آقای خاموشی این نقل قول‌ها و ادعا‌ها را تکذیب کند. کار به جایی رسیده که اینترنشنال می‌گفت دو آخوند به جان هم افتاده‌اند. (اشرفی اصفهانی و پناهیان). یعنی رفتارشان باعث سوء استفاده آنها شده است.»
صفحه خبر بالای تصاویر