کد خبر: ۵۹۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۵

لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

کامران میرزا نایب‌السلطنه یکی از شاهزادگان قاجاری بود که زیباترین باغ و عمارت را در شمال و مرکز پایتخت از آن خود کرده بود. باغ‌های ییلاقی کامران میرزا در شمال شهر محله کامرانیه و در مرکز به نام امیریه کنونی شهرت دارد.
لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

مخاطب ۲۴- باغ عمارت امیریه که نام خود را از لقب کامران میرزا یعنی (امیرکبیر) گرفته بود، حدود ۷۰۰ هزار مترمربع وسعت داشت. دوستعلی‌خان معیرالممالک، خواهرزاده کامران میرزا، در توصیف این باغ عمارت زیبا نقل می‌کند که اروپایی‌های مقیم تهران برای دیدن و عکس‌برداری از آینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها و نقاشی‌های پادشاهان ایران باستان که در تالار این عمارت نقش بسته بوده است، به این عمارت می‌رفتند.

محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه در وصف این باغ وسیع و زیبا می‌نویسد: «باغیست در کمال عظمت و فسحت مشجّر به انواع اشجار بارور و مزین به اقسام گل‌ها و ریاحین معطّر که به دستیاری مهندسان قابل و کشتکاری باغبانان ماهر از فرنگی و ایرانی، انواع خیابان‌ها و قطعات مختلف‌الشکل از مستطیل و مستدیر و قوسی و لوزی و بیضی ساخته و طرح انداخته و دریاچه و جزیره و تپه‌های طبیعی‌نما و گرمخانه و جدول‌ها، نهر‌ها و فواره و آبشار به طرز‌های موزون و وضع‌های گوناگون احداث نموده و گل‌های رنگارنگ از اقطار ممالک ایران و فرنگ آورده و کاشته‌اند.»

از این توصیفات مشخص می‌شود که این باغ عمارت زیبا بسیار مورد توجه کامران میرزا بوده است. طوری که به‌گواه میرزا علی‌خان ظهیرالدوله شوهرخواهر کامران میرزا وی «سال‌ها و همه ساله مواجب و حقوق اهل نظام را خرج آن باغ می‌کرد.»

لقب امیر کبیر به کدام نواده قاجاری رسید؟

نصرالله حدادی، تهران پژوه، درباره این شاهزاده قجری می‌گوید: «کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه، از همسرش منیرالسلطنه بود که شاه قاجاری بسیار دلبسته او بود. به دلیل اینکه از مادری غیرقجری بود نمی‌توانست بعد از ناصرالدین شاه به سلطنت برسد، ولی پدر او را از طریق دیگری مورد مهر و عنایت شاهی قرار داد. کامران میرزا در سن شش سالگی به پیشکاری پاشا خان امین‌الملک، در سال۱۲۴۱ به حکومت تهران رسید و لقب نایب‌السطنه دریافت کرد. او لقب مهم بعدی را قبل از سفر شاه به خراسان گرفت که بالاترین لقب در قشون نظامی قاجار محسوب می‌شد. لقب امیرکبیری که به کامران میرزا اعطا شد، بیش از پیش محبوبیتش نزد شاه را به دیگر شاهزادگان قاجاری اثبات کرد.»

حدادی در ادامه می‌گوید: «در سال ۱۳۰۰شمسی به دستور رضا شاه، به دلیل نیاز به فضای بزرگ‌تر برای دانشگاه افسری (دانشگاه امام علی (ع) کنونی) قسمتی از عمارت کامران میرزا به این مجموعه نظامی اضافه شد. کامران میرزا علاوه بر زبان مادری به زبان‌های عربی و فرانسه و آلمانی نیز تسلط داشت. او در طول عمر خود به مناصب مختلفی رسید از جمله وزیر جنگ و حکومت‌های گیلان و مازندران و... او در سن ۷۲ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری اجدادش یعنی نقرس درگذشت و در حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علی‌ها به خاک سپرده شد.»

برچسب ها: امیرکبیر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
برگزیده
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها
Kpop Demon Hunters با جلوه‌های بصری چشم‌نواز، موسیقی جذاب و روایت منسجم، موفق شده عناصر متضاد را به‌طرزی خلاقانه در قالب یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و تأثیرگذار ترکیب کند.
اسکویید گیم رکورد زد اسکویید گیم رکورد زد
«بازی مرکب ۳» با بیش از ۶۰ میلیون تماشاگر در ۳ روز، رکورد نتفلیکس را شکست.
صفحه خبر بالای تصاویر