کد خبر: ۵۹۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۲:۰۳

کلید قطع اینترنت جهان در دست چین!

پروژه مخفی چین برای قطع اینترنت جهانی فاش شد. آیا پکن کلید خاموشی اینترنت را در دست گرفته؟ جامعه جهانی از این پروژه مخوف نگران است!
کلید قطع اینترنت جهان در دست چین!

مخاطب ۲۴- گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که چین به فناوری دست یافته که می‌تواند شریان‌های حیاتی ارتباطات جهانی را مختل کند. یک دستگاه پیشرفته برای برش کابل‌های زیردریایی، ساخته شده توسط متخصصان چینی، قادر است تا عمق ۴۰۰۰ متری زیر دریا نفوذ کرده و کابل‌های انتقال داده و برق را که ۹۵ درصد از ترافیک اینترنت جهان را پشتیبانی می‌کنند، از بین ببرد.

این فناوری که در مرکز تحقیقات علمی کشتی‌سازی چین توسعه یافته، در ابتدا با هدف تسهیل استخراج منابع از بستر دریا و عملیات نجات دریایی معرفی شده بود. با این حال، قابلیت‌های دوگانه آن، به ویژه توانایی آن در قطع کابل‌های حیاتی در نزدیکی مناطق استراتژیک مانند جزیره گوام، نگرانی‌های جدی را در سطح بین‌المللی برانگیخته است.

آیا کلید قطع اینترنت جهان در دست چین است؟

منابع آگاه هشدار می‌دهند که استفاده از این دستگاه که به طور یکپارچه با زیردریایی‌های پیشرفته چین مانند سری‌های فندوژ و هیدو هماهنگ می‌شود، می‌تواند پیامد‌های ژئوپولیتیکی گسترده‌ای داشته باشد. قطع عمدی کابل‌های ارتباطی می‌تواند منجر به بحران‌های جهانی، اختلال در بازار‌های مالی و حتی فلج شدن سیستم‌های دفاعی کشور‌هایی شود که به این زیرساخت‌ها وابسته‌اند.

توسعه این دستگاه برش کابل که با رهبری هو هائولونگ و تیمی از مهندسان خبره صورت گرفته، نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر چین در فناوری زیردریایی است. پوشش آلیاژ تیتانیومی و مهر و موم‌های ضد روغن این دستگاه، آن را قادر می‌سازد تا فشار بسیار زیاد در اعماق دریا را تحمل کند. همچنین، چرخ سنگ‌زنی الماس‌پوش آن با سرعت ۱۶۰۰ دور در دقیقه قادر به برش کابل‌های تقویت‌شده فولادی است.

این دستاورد فناورانه، جایگاه چین را به عنوان یک قدرت دریایی رو به رشد بیش از پیش تثبیت می‌کند. پکن در حال حاضر بزرگ‌ترین ناوگان زیردریایی‌های سرنشین‌دار و بدون سرنشین جهان را در اختیار دارد و این امر دسترسی آن به اقیانوس‌های جهان را به طور قابل توجهی افزایش داده است.

در حالی که مقامات چینی مدعی هستند هدف از توسعه این فناوری، بهره‌برداری از منابع دریایی و تقویت اقتصاد آبی این کشور است، نگرانی‌ها در مورد استفاده احتمالی از آن برای اهداف نظامی و ایجاد اختلال در زیرساخت‌های حیاتی جهانی همچنان رو به افزایش است. حوادث اخیر، از جمله خرابکاری‌های مشکوک در کابل‌های زیردریایی دریای بالتیک، حساسیت جهانی را نسبت به آسیب‌پذیری این شبکه‌ها به شدت افزایش داده است.

جامعه جهانی اکنون با یک چالش جدی رو‌به‌رو است: چگونه می‌توان از سوء استفاده از این فناوری جدید جلوگیری کرد و اطمینان حاصل نمود که زیرساخت‌های حیاتی ارتباطی جهان در برابر تهدیدات احتمالی محافظت می‌شوند؟ پاسخ به این سوال، نیازمند همکاری‌های بین‌المللی و تدوین قوانین و مقرراتی است که از امنیت و پایداری فضای سایبری و زیرساخت‌های دریایی محافظت کند.

برچسب ها: ارتباطات
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم
رامین پرچمی هنرپیشه مطرح سینما و تلویزیون در روزهای اخیر با ایفای نقش بهمن در سریال محکوم بار دیگر نامش را بر سر زبان‌ها انداخته است گفتگو با او را ببینید
توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت! توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت!
کشف کارگاه تولیدی اسانس زعفران تقلبی با لیبل ها و برچسب های دارای لوگو سیب سلامت در استان مرکزی
قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای
دادستان گتوند اعلام کرد یک استاد دانشگاه به دست قاتلان اجاره‌ای کشته شد؛ متهمان دستگیر و به ارتکاب قتل عمد اعتراف کردند.
بازیگر فیلم «شعله» درگذشت بازیگر فیلم «شعله» درگذشت
درمندرا سینگ دئول، بازیگر کهنه‌کار بالیوود و ستاره فیلم «شعله»، روز دوشنبه در سن ۸۹ سالگی درگذشت، یک روز پیش از تولد ۹۰ سالگی‌اش.
سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند
بتسیلم اعلام کرد رژیم اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از هزار فلسطینی در کرانه باختری کشته و خشونت علیه غیرنظامیان ادامه دارد.
لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است
علی لاریجانی در واکنش به شهادت هیثم علی طباطبایی گفت نتانیاهو با ادامه ماجراجویی‌های خود نشان داده که راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر