کد خبر: ۵۹۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۷

یکی از راه های شادی انسان ها صرف غذای گروهی است!

دانشمندان پرده از راز رسیدن انسان به شادی برداشتند. آیا راز شادی انسان‌ها در کسب مال و ثروت نهفته است یا عوامل دیگری در آن دخیل هستند؟
یکی از راه های شادی انسان ها صرف غذای گروهی است!

مخاطب ۲۴- همواره اهمیت صرف غذای گروهی و مشترک در فرهنگ‌های مختلف، از جمله وعده‌های غذایی شبات در میان یهودیان و افطار‌های ماه رمضان در میان مسلمانان، مورد تأکید بوده است.

کشف راز رسیدن انسان به شادی

پیوند عمیقی بین خوراک و روابط اجتماعی وجود دارد. اما پرسش اینجاست که صرف غذا‌های مشترک تا چه میزان بر سطح شادی ما اثرگذار است؟ گزارش جهانی شادی ۲۰۲۵ در تلاش برای پاسخ به این پرسش مهم است. در این گزارش، رابطه‌ی میان دفعات صرف غذا‌های مشترک و میزان رضایت افراد از زندگی و تجربهٔ احساسات مثبت را بررسی شده است.

با بررسی نظرسنجی جهانی گالوپ در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ که به موضوع صرف غذا‌های مشترک اختصاص داشت و مقایسه آن با شاخص‌های استاندارد شادی، نتیجه‌ای واضح به دست آمد: تقریباً در تمامی مناطق، رابطه‌ای مثبت و قوی بین این دو وجود دارد؛ بنابراین در کشور‌هایی که صرف غذا‌های مشترک رواج بیشتری دارد، احساس شادی نیز بالاتر است.

داده‌های گالوپ، که شامل نظرات بیش از ۱۵۰ هزار نفر از ۱۴۲ کشور مختلف بود، به این سوال پرداخت که شرکت‌کنندگان در طول هفته گذشته چند وعده ناهار و شام را با افرادی که می‌شناسند صرف کرده‌اند. نتایج نشان داد که میزان صرف غذا‌های مشترک در مناطق مختلف جهان، تفاوت‌های چشمگیری دارد.

مردم آمریکای لاتین، به طور میانگین دو سوم وعده‌های غذایی خود را به صورت جمعی صرف می‌کنند. در این میان، ساکنان کشور‌های پاراگوئه، اکوادور و کلمبیا با میانگین بیش از ده وعده غذایی مشترک در هفته رکورددار هستند.

در کشور‌های جنوب و شرق آسیا، به ویژه در هند، پاکستان، بنگلادش، ژاپن و کره جنوبی، میزان صرف غذا‌های مشترک به طور قابل توجهی پایین است. به گونه‌ای که افراد به طور میانگین کمتر از یک وعده از سه وعده غذایی خود را به صورت گروهی میل می‌کنند.

اگرچه در تقریباً تمامی نقاط جهان، یک رابطه مستقیم و مثبت بین صرف غذا‌های مشترک و سطح شادی افراد مشاهده می‌شود، اما قدرت و میزان این ارتباط در مناطق مختلف، یکسان نیست و در برخی نواحی، این همبستگی به مراتب قوی‌تر و مشهودتر است.

یکی از راه های شادی انسان ها صرف غذای گروهی است!

برای محققان جامعه‌شناسی، میزان دفعات صرف غذای گروهی، معیاری مهم برای سنجش روابط اجتماعی به شمار می‌رود. برخلاف شاخص‌هایی که احساسات شخصی افراد را در خصوص شادی ثبت می‌کنند، تعداد وعده‌های غذایی که به صورت مشترک خورده می‌شوند، یک معیار کاملاً واقعی و قابل اتکا برای انجام تحلیل‌های دقیق ارائه می‌دهد.

در حالی که تعاریف و برداشت‌های مربوط به دوستی یا میزان صمیمیت ممکن است در طول زمان یا بین فرهنگ‌های مختلف دچار دگرگونی شود، تعداد دفعاتی که افراد با دیگران در یک سفره می‌نشینند، ثابت و غیرقابل تغییر است.

با تکیه بر داده‌های موجود، نمی‌توانیم به طور قطعی مشخص کنیم که صرف یک وعده غذایی مشترک، چه میزان به افزایش سطح شادی افراد کمک می‌کند. همچنین، مشخص نیست که تا چه اندازه، افراد به دلیل احساس خوشایندی که از قبل دارند، تمایل بیشتری به اشتراک‌گذاری وعده‌های غذایی پیدا می‌کنند. با این حال، منطقی است که فرض کنیم این امر، تنها به دلیل احساس خوشایند قبلی نیست و عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند. این موضوع، همسو با نتایج تحقیقات قبلی است که بر اهمیت سرمایه اجتماعی و مزایای مثبت تعاملات حضوری تأکید کرده‌اند.

در دنیای امروز که تنهایی به عنوان یک معضل جدی در حوزه سلامت عمومی شناخته می‌شود، بازنگری چگونگی گرد هم آمدن افراد در اطراف میز و میزان دفعات آن، می‌تواند راهکار‌های عملی برای کاهش انزوای اجتماعی و ارتقای سطح شادی افراد ارائه دهد.

مکان‌هایی که افراد به طور معمول وعده‌های غذایی خود را در آنجا به صورت جمعی صرف می‌کنند، می‌توانند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا کنند. در مقابل، افزایش گرایش به دورکاری، می‌تواند منجر به افزایش سطح انزوای افراد شود.

بنابراین، اگر برای ناهار فردای خود برنامه‌ای ندارید و در جستجوی راز رسیدن انسان به شادی هستید، شاید فرصت مناسبی باشد که با فردی که مایلید زمان بیشتری با او سپری کنید، قرار ناهار بگذارید.

برچسب ها: غذا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو
مذاکرات باشگاه پرسپولیس با اوسمار ویه‌را، سرمربی برزیلی سابق این تیم، وارد مراحل پایانی شده و انتظار می‌رود ظرف ۴۸ ساعت آینده توافق نهایی به‌صورت رسمی اعلام شود.
حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است! حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است!
با مطرح شدن نام اوسمار به‌عنوان گزینه جانشینی هاشمیان در پرسپولیس، حمید درخشان گفت: ما غریب‌پرستیم؛ برای مربی خارجی فداکاری می‌کنیم، اما مربی داخلی را دلسرد می‌کنیم.
حراج شمش طلا به ایستگاه ۱۳۱ رسید حراج شمش طلا به ایستگاه ۱۳۱ رسید
یکصد و سی و یکمین جلسه حراج شمش طلا روز یکشنبه چهارم آبان برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند با واریز یک میلیارد تومان به ازای هر قطعه، در این حراج حضوری شرکت کنند.
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
مدیریت راه‌های کشور از ازدحام شدید در مسیر‌های منتهی به استان‌های شمالی خبر داد؛ محور‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران-شمال در وضعیت مسدود و پرترافیک قرار دارند.
اردوغان به دنبال خرید جنگنده از قطر اردوغان به دنبال خرید جنگنده از قطر
رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به قطر مذاکراتی برای خرید ۲۴ فروند جنگنده دست‌دوم یوروفایتر تایفون و ۱۶ فروند نو انجام داد؛ بریتانیا نقش میانجی این قرارداد چند میلیارد دلاری را دارد.
یارانه کدام دهک‌ها در مهرماه قطع شد؟ یارانه کدام دهک‌ها در مهرماه قطع شد؟
وزارت کار اعلام کرد که در مهرماه ۱۴۰۴، یک میلیون و ۴۲۸ هزار نفر از دهک‌های چهارم تا نهم از فهرست یارانه‌بگیران حذف شدند.
سپرده‌های بانک آینده به بانک ملی منتقل می‌شود سپرده‌های بانک آینده به بانک ملی منتقل می‌شود
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که بانک آینده از امروز اول آبان ۱۴۰۴ وارد فرآیند «گزیر» شد و سپرده‌گذاران آن به بانک ملی ایران منتقل می‌شوند؛ تمام دارایی‌ها نیز به تملک صندوق ضمانت سپرده‌ها درمی‌آید.
برگزیده
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود
سهراب سپهری شاعری بود که جهان را نه با تملک که با تماشا می‌فهمید؛ صدایی آرام از کاشان که هنوز در هیاهوی زمان، ما را به سکوت، طبیعت و معنا فرامی‌خواند.
هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی
هلن رشیدپور به واسطه منتشر کردن عکس او توسط پدرش در شبکه های اجتماعی معروف شده است و این روز ها همه دنبال بیوگرافی او هستند.
صفحه خبر بالای تصاویر