کد خبر: ۵۹۲۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۲:۰۳

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ

مرصع پلو یکی از لذیذ‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی است که جزو غذا‌های مجلسی و پرطرفدار به حساب می‌آید و خیلی‌ها آن را به اسم جواهر پلو می‌شناسند. این غذای لذیذ می‌تواند یک انتخاب عالی برای شب عید و سفره افطار در کنار خانواده و دوستان باشد.
طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ

مخاطب ۲۴- مرصع پلو از ترکیب برنج سفید به همراه بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو با فیله مرغ را آموزش داده‌ایم.

مواد لازم

برنج ۵ پیمانه

فیله مرغ ۵۰۰ گرم

کشمش پلویی نصف پیمانه

زرشک یک پیمانه

هویج ۲ عدد

خلال بادام ۱۰۰ گرم

خلال پسته ۱۰۰ گرم

پوست پرتغال خلالی ۱.۴ پیمانه

زعفران دم کشیده ۴ قاشق غذاخوری

دارچین ۱ قاشق چای‌خوری

گلاب به میزان لازم

پودرسیر، پودر پیاز، نمک، فلفل‌سیاه، دارچین و شکر به اندازه لازم

آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

پیاز یک عدد متوسط

هل ۲ عدد

کره ۱۰۰ گرم

روغن به اندازه لازم

طرز تهیه

نیم کیلوگرم فیله مرغ را به زعفران آغشته و خوب مخلوط می‌کنیم و بعد ادویه‌های پودرسیر، فلفل سیاه، نمک، پودر پیاز و دارچین و مقداری آبلیمو را به فیله‌ها اضافه می‌کنیم و روی فیله‌ها پیاز حلقه‌ای می‌گذاریم و با سلفون می‌پوشانیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می‌گذاریم تا مزه دار شوند.

در این فاصله برنج را دم می‌کنیم و دو عدد هل روی آن می‌گذاریم تا عطر هل به خود بگیرد. در فاصله‌ای که برنج دم می‌کشد به سراغ آماده کردن موادی می‌رویم که قرار است برنج را با آنها تزیین کنیم.

ما به ۱۰۰ گرم خلال پسته، ۱۰۰ گرم خلال بادام درختی، نصف پیمانه زرشک، نصف پیمانه کشمش و ۱.۴ پیمانه پوست پرتقال نیاز داریم که زرشک و کشمش را با آب و خلال پسته و بادام را با گلاب خیس می‌کنیم و اجازه می‌دهیم ده دقیقه خیس بخورند. پوست پرتقال را نیز با آب از یک ساعت قبل خیس کنید.

در ادامه فیله‌هایی که در یخچال بود را به شکل حلزونی درست کنید و در روغن سرخ کنید. برای حلزونی شکل کردن وسط فیله‌ها را با چاقو برش می‌زنیم و نصف می‌کنیم، حواستان باشد سر فیله‌ها از هم جدا نشود و از یک طرف شروع به رول کردن فیله‌ها می‌کنیم و برای جلوگیری از باز شدن در تابه، با یک خلال کوچک آن را فیکس می‌کنیم. فیله‌ها را در تابه با حرارت بالا سرخ می‌کنیم تا آب نیندازد و داخل آن نرم بماند. یک طرف که کاملا سرخ شد برمی گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. حواستان باشد تا یک طرف کاملا سرخ نشده فیله‌ها را برنگردانید، چون آب می‌اندازد.

برای آماده کردن مواد روی برنج، داخل یک تابه مقداری کره می‌ریزیم و خلال‌ها یک دقیقه تفت می‌دهیم. پسته‌ها را نیز جدا تفت می‌دهیم و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بر می‌داریم. کشمش را نیز کمی با کره تفت می‌دهیم و از روی حرارت برمی داریم. خلال پرتقال را نیز در آب جوش به مدت ۳ دقیقه می‌جوشانیم و آبکش می‌کنیم. این کار را ۴ بار انجام می‌دهیم و آب قابلمه را عوض می‌کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. در آخر هم داخل آب یخ می‌ریزیم و بعد از ۵ دقیقه خارج می‌کنیم. حالا پوست پرتقال را با یک قاشق شکر و کمی زعفران دم کرده در کره دو دقیقه تفت می‌دهیم. زرشک را هم با یک قاشق شکر دو دقیقه تفت می‌دهیم.

دو عدد هویج را خلالی خرد می‌کنیم و داخل یک قابلمه کوچک می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم با یک قاشق شکر و نصف استکان آب بپزد تا کمی نرم شود و آب آن کشیده شود. بعد از اینکه آب آن کشیده شد یک قاشق کره به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. بعد هم از روی حرارت برمی داریم.

وقتی برنج دم کشید دانه‌های هل را برمی داریم و در دیس می‌کشیم. حالا روی برنج را با هویج‌های تفت داده شده، زرشک، خلال بادام و پسته، کشمش، پوست پرتقال، برنج زعفرانی و فیله مرغ تزیین می‌کنیم. نوش جان.

برچسب ها: پلو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا قلعه نویی پیروزی تیم ملی را تقدیم بیرانوند کرد؟ چرا قلعه نویی پیروزی تیم ملی را تقدیم بیرانوند کرد؟
امیر قلعه‌نویی پس از پیروزی روز گذشته برابر امارات، این برد مهم را به طور خاص، به علیرضا بیرانوند تقدیم کرد.
پزشکیان: دعا برای تغییر رفتار است و نه صرفا برای خواندن پزشکیان: دعا برای تغییر رفتار است و نه صرفا برای خواندن
رئیس جمهور گفت: باید در شب قدر انسانِ دیگری شویم، باید جور دیگری ببینیم، به عنوان یک کشور مسلمان و شیعه علی باید تا سال دیگر «قدر» خود را تعیین کنیم، دعا کنیم که درست شویم، ماه مبارک رمضان ماه تزکیه ماست، یعنی باید رفتار، گفتار و ارتباط خود با دیگران را تغییر دهیم.
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه عمر بازنشستگان اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه عمر بازنشستگان
سازمان تامین اجتماعی درباره پرداخت مطالبات و بیمه عمر بازنشستگان یک اطلاعیه مهم صادر کرد
ایران در بین شادترین کشور‌های جهان جایگاهی دارد؟ ایران در بین شادترین کشور‌های جهان جایگاهی دارد؟
افغانستان همچنان غمگین‌ترین کشور جهان است و در این فهرست در رتبه ۱۴۷ قرار دارد.
تعطیلات نوروزی کشور‌ها چند روز است؟ تعطیلات نوروزی کشور‌ها چند روز است؟
کشور‌های ایران، قزاقستان، تاجیکستان، کوزوو، قرقیزستان و مغولستان به مناسبت گرامیداشت نوروز ۴ روز تعطیلات رسمی دارند.
طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ
مرصع پلو یکی از لذیذ‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی است که جزو غذا‌های مجلسی و پرطرفدار به حساب می‌آید و خیلی‌ها آن را به اسم جواهر پلو می‌شناسند. این غذای لذیذ می‌تواند یک انتخاب عالی برای شب عید و سفره افطار در کنار خانواده و دوستان باشد.
عروسی سام درخشانی با حضور «همایون شجریان» سال ۹۴ عروسی سام درخشانی با حضور «همایون شجریان» سال ۹۴
حضور چهره‌های برجسته هنری همچون همایون شجریان، نوید محمدزاده و امیر آقایی در مراسم عروسی سام درخشانی در سال ۱۳۹۴، لحظاتی خاص و به‌یادماندنی را رقم زد و تصویری جذاب از این گردهمایی هنرمندان منتشر شد.
برگزیده
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه عمر بازنشستگان اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه عمر بازنشستگان
سازمان تامین اجتماعی درباره پرداخت مطالبات و بیمه عمر بازنشستگان یک اطلاعیه مهم صادر کرد
کشته‌های تصادفات نوروزی به ۱۶۷ نفر رسید کشته‌های تصادفات نوروزی به ۱۶۷ نفر رسید
جانشین پلیس راهور فراجا با اشاره به اینکه از ۲۵ اسفند تا امروز ۱۹ هزار و ۶۷ فقره تصادف رخ داده گفت: به دنبال آن ۱۶۷ نفر جان خود را از دست داده و چهار هزار و ۷۵۱ نفر نیز مجروح شده‌اند.
کشف فسیل یک ماهی ۱۵ میلیون ساله با معده دست‌نخورده کشف فسیل یک ماهی ۱۵ میلیون ساله با معده دست‌نخورده
دانشمندان استرالیایی برای اولین بار موفق به کشف گونه‌ای جدید از ماهی آب شیرین فسیل‌شده شدند که نه‌تنها ساختار بدنی، بلکه محتوای معده و الگوی رنگی آن نیز به‌طور شگفت‌انگیزی حفظ شده است. این کشف ۱۵ میلیون ساله، پنجره‌ای جدید به اکوسیستم‌های باستانی استرالیا و تکامل ماهیان این قاره باز می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر