کد خبر: ۵۹۱۵۴
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۶

محور‌های مذاکرات پوتین و ترامپ در دومین تماس تلفنی

رئیس جمهور روسیه با تاکید مجدد بر تعهد اصولی خود به حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه، آمادگی خود را برای همکاری با شرکای آمریکایی برای بررسی کامل راه‌های ممکن برای حل مناقشه که باید جامع، پایدار و بلند مدت باشد، ابراز کرد.
محور‌های مذاکرات پوتین و ترامپ در دومین تماس تلفنی

مخاطب ۲۴- کرملین در گزارشی از دومین تماس تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و آمریکا که عصر سه‌شنبه ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ به مدت بیش از دو ساعت انجام شد، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ ضمن گفت‌و‌گو درباره مسائل دوجانبه و صحبت مفصل درباره مناقشه اوکراین، تحولات خاورمیانه و دریای سرخ را نیز بررسی کردند.

دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در پایان این مذاکرات اعلام کرد: رهبران روسیه و آمریکا در این تماس تلفنی به تبادل نظر دقیق و صریح درباره وضعیت اطراف اوکراین ادامه دادند.

ولادیمیر پوتین از تمایل دونالد ترامپ برای کمک به دستیابی به هدف عالی پایان دادن به خصومت‌ها و خسارات انسانی تشکر کرد.

بیشتر بخوانید

آمادگی روسیه برای حل جامع و بلندمدت مناقشه

بنا بر این گزارش، رئیس جمهور روسیه با تاکید مجدد بر تعهد اصولی خود به حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه، آمادگی خود را برای همکاری با شرکای آمریکایی برای بررسی کامل راه‌های ممکن برای حل مناقشه که باید جامع، پایدار و بلند مدت باشد، ابراز کرد.

پوتین خطاب به ترامپ گفت: در این زمینه، منافع مشروع امنیتی روسیه و نیاز مطلق به حذف ریشه‌های بحران را در نظر بگیرید.

ملاحظات روسیه درباره آتش‌بس و نگرانی از عهدشکنی اوکراین

کرملین همچنین اعلام کرد که در این تماس تلفنی و در چارچوب ابتکار رئیس جمهور ایالات متحده برای برقراری آتش بس ۳۰ روزه، رئیس‌جمهور روسیه تعدادی از مسائل مهم را در ارتباط با تضمین کنترل موثر بر آتش بس احتمالی در کل خط تماس، نیاز به توقف بسیج اجباری در اوکراین و تسلیح مجدد نیرو‌های مسلح اوکراین بیان کرد.

پوتین همچنین «خطرات جدی مرتبط با بی کفایتی حکومت اوکراین که مکرراً توافقات انجام شده را نقض کرده است» را نیز یادآور شد.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین توجه همتای آمریکایی خود را به جنایات تروریستی و وحشیانه نیرو‌های اوکراین علیه مردم غیرنظامی در منطقه کورسک روسیه را جلب کرد.

قطع کمک‌های نظامی و اطلاعاتی به اوکراین، شرط کلیدی توقف درگیری

بنا بر این گزارش، رئیس‌جمهور روسیه در این تماس تلفنی تأکید کرد که شرط کلیدی برای جلوگیری از تشدید درگیری و تلاش برای حل آن از طریق ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک باید قطع کامل کمک‌های نظامی و اطلاعاتی خارجی به کی‌یف باشد.

پاسخ به درخواست ترامپ درباره نجات جان نظامیان اوکراینی در کورسک

پوتین در رابطه با درخواست اخیر دونالد ترامپ برای نجات جان نظامیان اوکراینی محاصره شده در منطقه کورسک روسیه نیزگفت: طرف روسی آماده است تا ملاحظات بشردوستانه را هدایت کند و در صورت تسلیم، حفظ جان و رفتار شایسته با سربازان نیرو‌های مسلح اوکراین را مطابق با قوانین روسیه و قوانین بین المللی تضمین کند.

استقبال از پیشنهاد ترامپ درباره خودداری از حمله به تأسیسات انرژی

ترامپ در این تماس تلفنی، پیشنهادی مبنی بر خودداری متقابل طرف‌های درگیر از حمله به تأسیسات زیرساخت انرژی به مدت ۳۰ روز ارائه کرد.

ولادیمیر پوتین با استقبال از این پیشنهاد، بلافاصله دستور مقتضی را به ارتش روسیه صادر کرد.

همکاری درباره ایمنی دریانوردی در دریای سیاه

بنا بر گزارش کرملین، رئیس جمهور روسیه همچنین واکنش سازنده‌ای به ایده مطرح شده توسط همتای آمریکایی خود در زمینه ایمنی دریانوردی در دریای سیاه نشان داد.

با توافق طرفین، مقرر شد که مذاکرات برای جزئیات بیشتر درباره این توافق آغاز شود.

آزادی مجروحان اوکراینی علاوه بر فرایند تبادل ۱۷۵ زندانی

پوتین در این تماس تلفنی همچنین به ترامپ اطلاع داد که روز چهارشنبه ۱۹ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۹ اسفند ۱۴۰۳، ۱۷۵ اسیر اوکراینی و ۱۷۵ اسیر روسی مبادله خواهند شد.

وی افزود: علاوه بر این، به عنوان نشانه حسن نیت، ۲۳ نظامی اوکراینی که به شدت مجروح شده‌اند که در موسسات پزشکی روسیه تحت درمان هستند، به کشور خود منتقل خواهند شد.

بنا بر این گزارش، روسای جمهور فدراسیون روسیه و ایالات متحده همچنین توافق کردند که در مورد همه موضوعات مطرح شده در این گفتگوی تلفنی با یکدیگر در تماس باشند.

منابع خبری روس گزارش دادند که این تماس تلفنی ساعت ۱۷ به وقت مسکو (۱۷:۳۰ به وقت تهران) آغاز شده بود.

به گفته یوگنی پوپوف نماینده دوما (مجلس سفلی) روسیه، این تماس تلفنی به مدت دو ساعت و ۲۸ دقیقه انجام شد.

شبکه سی ان ان به نقل از یک منبع روسی که به نام وی اشاره نشد، اعلام کرد که گفت وگوی پوتین و ترامپ بسیار خوب انجام شد.

کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه که در مذاکرات ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ هیأت‌های مسکو و واشنگتن در ریاض حضور داشت نیز همزمان با تماس روسای جمهور روسیه و آمریکا در اظهارنظری گفت: تحت رهبری پوتین و ترامپ، جهان امروز به مکان بسیار امن‌تری تبدیل شده است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین پیش از این گفته بود: پوتین و ترامپ بعداز ظهر سه‌شنبه ۲۸ اسفندماه به وقت مسکو از ساعت ۱۶:۰۰ تا ۱۸:۰۰ (۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ به وقت تهران) با یکدیگر گفت‌و‌گو می‌کنند و تماس آنها تا هر زمانی که ضرورت بدانند، ادامه خواهد داشت.

وی افزوده بود: سران دو کشور در این تماس تلفنی درباره طیف وسیعی از موضوعات گفت‌و‌گو خواهند کرد. تعداد زیادی از مسائل مربوط به عادی‌سازی بیشتر روابط دوجانبه و حل و فصل مناقشه اوکراین در دستور کار است.

ترامپ نیز گفته بود که قصد دارد روز سه شنبه با پوتین درباره موضوع سرنوشت سرزمین‌ها و کنترل نیروگاه‌های هسته‌ای گفت‌و‌گو کند. به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، بسیاری از عناصر توافق در مورد حل و فصل اوکراین مورد توافق قرار گرفته است.

پس از روی کار آمدن دولت کنونی در آمریکا از اول بهمن‌ماه ۱۴۰۳، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نخستین بار شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌و‌گو و برای دیدار حضوری توافق کرده بودند.

پس از آن، هیأت‌های دو کشور به ریاست وزیران امور خارجه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در ریاض پایتخت عربستان با یکدیگر دیدار و گفت‌و‌گو کردند. یوری اوشاکوف دستیار رئیس‌جمهور روسیه که در این مذاکرات حضور داشت، ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ گفت: نمایندگان فدراسیون روسیه و ایالات متحده در ریاض توافق کرده‌اند که مذاکرات جداگانه‌ای درباره موضوعات مرتبط با ایران داشته باشند، اما شکل و زمان این رایزنی‌ها مشخص نشده است.

یک نوبت مذاکرات برای عادی‌سازی روند فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور نیز نهم اسفندماه ۱۴۰۳ در استانبول ترکیه برگزار شد.

در ماه‌های گذشته، وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز دو تماس تلفنی در ۲۷ بهمن و ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ برقرار کردند.

اوشاکوف دستیار پوتین نیز اعلام کرده است که تماس‌های تلفنی وی با والتس مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از انتصاب وی به این مسئولیت در آمریکا به صورت منظم برقرار بوده است.

دولت ترامپ که با ایده پایان درگیری در اوکراین روی کار آمده است، مذاکرات جداگانه‌ای نیز با اوکراین انجام داد. پس از مذاکرات ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ واشنگتن و کی‌یف در جده عربستان، اوکراین پیشنهاد آمریکا برای آتش بس ۳۰ روزه را پذیرفت.

دو روز بعد، ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در مسکو گفت‌و‌گو کرد تا از موضع وی درباره این پیشنهاد مطلع شود. پوتین گفت که روسیه با تعلیق درگیری‌ها موافقت می‌کند، اما بسیاری از نکات ظریف باید مورد توافق قرار گیرند، از جمله اینکه این فرایند باید به صلح طولانی‌مدت منجر شود و عوامل اصلی ایجاد این بحران را از میان بردارد.

پس از آن، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت: اطمینان دارم که مسکو با آتش بس ۳۰ روزه موافقت خواهد کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر