کد خبر: ۵۹۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵

هشدار ایران به آمریکا: هرگونه اقدام تجاوزکارانه پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل هشدار داد: هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت که مسئولیت کامل آن بر عهده آمریکا خواهد بود.
هشدار ایران به آمریکا: هرگونه اقدام تجاوزکارانه پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت

مخاطب ۲۴- متن کامل نامه امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به خانم کریستینا مارکوس لاسن، رئیس دوره‌ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص یمن و اتهامات آمریکا علیه ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

متعاقب دستور دولت متبوعم و در ادامه نامه مورخ ۱۱ فوریه ۲۰۲۵، مایلم نگرانی عمیق و محکومیت قاطع خود را نسبت به اظهارات خصمانه اخیر مقامات ارشد دولت ایالات متحده آمریکا، از جمله رئیس جمهور این کشور، ابراز نمایم. این اظهارات در حالی مطرح شده است که ایالات متحده آمریکا در اقدامی مذبوحانه، درصدد توجیه غیرقانونی اعمال تجاوزکارانه و جنایات جنگی خود علیه یمن بوده و ضمن ایراد اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، آشکارا به تهدید به توسل به زور علیه ایران پرداخته است. این ادبیات تحریک‌آمیز، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) آن است که تهدید یا استفاده از زور علیه دولت‌های مستقل را ممنوع می‌سازد.

با عنایت به این نقض فاحش حقوق بین‌الملل، جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این اظهارات بی‌پروایانه و تحریک‌آمیز را رد و محکوم می‌کند. ایران از شورای امنیت می‌خواهد که موضعی شفاف و اصولی در محکومیت این لفاظی‌های تنش‌آفرین اتخاذ نموده و از ایالات متحده آمریکا بخواهد که به تعهدات خود ذیل منشور ملل متحد پایبند باشد. همان‌گونه که بار‌ها تأکید کرده‌ایم، عادی‌سازی تهدید به توسل به زور، موجب ایجاد رویه‌ای خطرناک می‌شود و مخاطرات جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی به همراه دارد. شورای امنیت نباید در برابر چنین تحریکات آشکاری سکوت کند.

بیشتر بخوانید

جمهوری اسلامی ایران در عین پایبندی به تعهدات خود در قبال صلح و امنیت بین‌المللی، قاطعانه از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود در چارچوب حقوق بین‌الملل در برابر هرگونه اقدام خصمانه دفاع خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران هشدار می‌دهد که هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت، که مسئولیت کامل آن بر عهده ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران قاطعانه تجاوز نظامی اخیر و استفاده غیرقانونی از زور علیه یمن توسط ایالات متحده آمریکا و بریتانیا را محکوم می‌کند. این اقدامات نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن بوده و برخلاف حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت است و در نتیجه، تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ای محسوب می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضوی مسئولیت‌پذیر در جامعه بین‌المللی، همواره به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل، ازجمله مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پایبند بوده و از ایمنی و امنیت ناوبری دریایی حمایت کرده است. ایران هرگونه نقض تحریم‌های تسلیحاتی یا مشارکت در تشدید درگیری در یمن یا هر نقطه دیگر را به‌طور قاطعانه رد می‌کند. جنبش انصارالله و مقامات یمنی، مستقلانه در تصمیم‌گیری و اقدامات خود عمل می‌کنند و تأکید دارند که عملیات آنها در حمایت از مردم غزه و در واکنش به نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یمن صورت می‌گیرد.

همچنین، موقع را مغتنم شمرده و مجدداً ادعا‌های نادرست و بی‌اساس نمایندگان ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص یمن، و نیز اتهامات مطرح‌شده از سوی بریتانیا و فرانسه مبنی بر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، که در جلسه علنی شورای امنیت در تاریخ ۶ مارس ۲۰۲۵ ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه» (نشست ۹۸۷۳) مطرح شد، را به‌طور کامل رد می‌کنم. این اتهامات کاملاً بی‌اساس و فاقد هرگونه اعتبار است.

جمهوری اسلامی ایران این ادعا‌های بی‌پایه را تلاشی عامدانه و حساب‌شده از سوی این سه کشور برای منحرف ساختن افکار عمومی از همدستی آنها در نسل‌کشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه و سایر ملت‌های منطقه، و همچنین شکست این کشور‌ها به‌عنوان اعضای دائم شورای امنیت در پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی و وادارسازی آن به پایبندی به صلح و امنیت منطقه‌ای تلقی می‌کند.

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر