کد خبر: ۵۸۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۵

آب خط قرمز را رد کرد

کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و ناترازی در منابع آب و برق، زنگ خطر بحران را در کشور به صدا درآورده است. بر اساس اعلام وزارت نیرو، میزان بارندگی‌ها در برخی مناطق تا ۴۰ درصد کاهش یافته و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این روند در ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
آب خط قرمز را رد کرد

مخاطب۲۴- وضعیت منابع آبی نه‌تنها تأمین آب شرب را در شهر‌های پرجمعیت با چالش مواجه کرده، بلکه فشار مضاعفی بر منابع آبی بخش کشاورزی وارد کرده است. در همین حال، کارشناسان یکی از دلایل اصلی ناترازی را عدم بهره‌وری در تولید و مصرف آب و برق می‌دانند. حال این پرسش مطرح می‌شود که دولت و دستگاه‌های مسئول چه برنامه‌ای برای مقابله با این بحران دارند؟

خشکسالی کم‌سابقه و تهدید تأمین آب شرب

محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، با اشاره به کاهش محسوس بارندگی‌ها، اعلام کرد که این وضعیت موجب خشکسالی بسیار شدید شده و تأمین آب شرب و کشاورزی را در استان‌هایی مانند تهران، خوزستان و اصفهان با مشکل روبه‌رو کرده است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه متوسط کاهش بارندگی‌ها تا سه روز پیش بیش از ۵۰ درصد بود، اما با بارندگی‌های اخیر این رقم به ۴۰ درصد رسیده است، گفت: پیش‌بینی‌ها از تداوم کم‌بارشی در ماه‌های آینده خبر می‌دهند، این شرایط نیازمند مدیریت منابع موجود و اجرای سیاست‌های مؤثر برای مقابله با بحران است.

مدیریت مصرف، تنها راهکار عبور از بحران

در کنار مشکلات مربوط به کاهش بارندگی و ناترازی منابع آبی، سخنگوی صنعت آب کشور نیز بر لزوم تغییر رویکرد مصرف آب تأکید کرد. فیروز بزرگ‌زاده با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی گفت: وقوع یک سال ترسالی نرمال در میان سال‌های خشکسالی متوالی می‌تواند به ذخیره‌سازی آب در مخازن سطحی و زیرزمینی کمک کند، اما این موضوع به‌تنهایی کافی نیست و ما به یک مدیریت مصرف هوشمندانه نیاز داریم.

وی با هشدار درباره برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی افزود: این کار نه‌تنها باعث شور شدن و آلودگی آب می‌شود، بلکه پایداری سفره‌های زیرزمینی را تهدید می‌کند. هرگونه افزایش برداشت از این منابع باید با بررسی‌های دقیق کارشناسی انجام شود.

بزرگ‌زاده خطاب به شهروندان تأکید کرد: تنها راه عبور از بحران، کاهش مصرف آب است. مصرف‌کنندگان شهری، بخش کشاورزی و صنایع باید الگوی مصرف خود را تغییر دهند. در بخش کشاورزی، اجرای الگوی کشت متناسب با شرایط خشکسالی و کاهش سطح زیر کشت محصولات پرآب‌بر، ضروری است.

وی همچنین نسبت به راهکار‌های سطحی و نادرست هشدار داد و گفت: حفر چاه‌های جدید یا افزایش برداشت از منابع زیرزمینی نه‌تنها مشکل کمبود آب را حل نمی‌کند، بلکه بحران را تشدید خواهد کرد. تنها راه‌حل، همکاری عمومی و پذیرش واقعیت کم‌آبی است.

لزوم مدیریت مصرف و اقدامات پیشگیرانه

با توجه به شرایط کنونی، کارشناسان بر لزوم مدیریت مصرف و اجرای برنامه‌های بلندمدت برای افزایش بهره‌وری منابع تأکید دارند. کاهش هدررفت آب در شبکه‌های توزیع، بهینه‌سازی مصرف در بخش کشاورزی و افزایش راندمان نیروگاه‌های برق از جمله اقداماتی است که می‌تواند در بهبود شرایط تأثیرگذار باشد.

در شرایطی که کشور با خشکسالی شدید و ناترازی آب و برق مواجه است، همراهی مردم در مدیریت مصرف و اقدامات اجرایی از سوی دولت، می‌تواند راهگشای عبور از این بحران باشد.

برچسب ها: آب شرب
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
صفحه خبر بالای تصاویر