کد خبر: ۵۸۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۶

خوردن سمنو برای چه افرادی مضر است؟

به گفته یک کارشناس تغذیه و رژیم غذایی، سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست، اما کربوهیدرات‌های پیچیده و انرژی زایی بالایی دارد و اگر زیاد مصرف شود می‌تواند برای مبتلایان به دیابت، کبد چرب و اضافه وزن مضر باشد
خوردن سمنو برای چه افرادی مضر است؟

مخاطب۲۴- برخلاف باور عامه مردم که تصور می‌کنند سمنو به دلیل طبیعی و مغذی بودن و نداشتن شکر افزوده محدودیت مصرف ندارد، باید بدانند که این محصول می‌تواند برای گروهی از مبتلایان مضر هم باشد.

مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم‌های غذایی و درمانی، می‌گوید: سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست، اما سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده است که مصرف زیاد آن، قند خون را افزایش می‌دهد. شاخص گلایسمی سمنو پایین نیست، بلکه متوسط است، یعنی سرعت جذب کربوهیدارت آن کم نیست و می‌تواند قند خون را بالا ببرد. بنابراین، افراد دیابتی باید مقدار کمی از آن مصرف کنند و به ضرورت و طبق معمول، باید میزان کربوهیدرات دریافتی روزانه خود را برای تنظیم قند خون، مدنظر داشته باشند.

علت محدودیت مصرف سمنو در کبد چرب

سمنو مستقیما برای کبد چرب مضر نیست، اما مصرف بیش از حد آن به دلیل کربوهیدرات و انرژی بالا، می‌تواند منجر به چاقی احشایی شود که برای کبد مطلوب نیست. بنابراین، بهتر است سمنو در مقادیر کم و متعادل و غیرمستمر مصرف شود. سمنو برخلاف باور عامه مردم، کالری بالایی دارد و مصرف زیاد و مستمر آن می‌تواند باعث افزایش وزن شود، لذا مصرف محدود آن مثلاً حداکثر ۱ تا ۲ قاشق آن در روز و ترجیحا غیرمستمر بلامانع است.

طب سنتی چه نظری دارد؟

به گفته یک متخصص فیزیولوژی، از دیدگاه طب سنتی، سمنو، نوعی غذای گیاهی سهل الهضم و در عین حال با غذاییت بالا در فصل بهار است که مصرف آن به همه مزاج‌ها به خصوص خشک مزاجان توصیه می‌شود.

دکتر سید مهدی میرغضنفری می‌گوید: با اشاره به اینکه مزاج سمنو گرم و‌تر و به سمت اعتدال نزدیک است، مصرف این ماده غذایی برای همه مزاج‌ها، مخصوصا خشک مزاجان توصیه می‌شود که البته دارندگان مزاج گرم و‌تر نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. 

سمنو، مشکل بلغور و گندم پخته را ندارد

به گفته این متخصص، مزاج گندم و جوانه آن گرم و‌تر است و هر چه گندم تازه‌تر باشد نرمی و رطوبت بالاتری دارد. گندم پخته یا بلغور به دلیل رطوبت بالا، نفخ ایجاد می‌کنند. پس کسانی که معده و روده نفاخ دارند باید توجه داشته باشند که گندم را به صورت پخته مصرف نکنند، اما جوانه گندم، چون لطیف‌تر از گندم است، برای افرادی که هضم ضعیف دارند و حتی نان را هم نمی‌توانند هضم کنند، خوب است.

این متخصص تصریح می‌کند، چون سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می‌شود غذایی سهل الهضم با کمترین دفعیات است و یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود و، چون غذاییت آن نسبت به برنج، جو و سایر حبوبات زیادتر است برای رشد کودکان و نوجوانان یا برای مصرف در دوران نقاهت بیماری، بهترین غذا محسوب می‌شود، البته مصرف زیاده از حد آن برای مبتلایان به دیابت و اضافه وزن توصیه نمی‌شود.

برچسب ها: شکر
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اوسمار و احیای پرسپولیس؛ بردی که شانسی نبود اوسمار و احیای پرسپولیس؛ بردی که شانسی نبود
اوسمار ویرا با تغییر تاکتیک و روحیه تیمی، پرسپولیس را از روز‌های بی‌انگیزگی بیرون آورد و در اولین آزمونش برابر استقلال خوزستان خوش درخشید.
تاجرنیا در استقلال ماندنی است؛ فریدونی: هیچ منع قانونی نداریم تاجرنیا در استقلال ماندنی است؛ فریدونی: هیچ منع قانونی نداریم
عضو هیات‌مدیره استقلال اعلام کرد هیچ مهلت قانونی برای انتخاب مدیرعامل وجود ندارد و شایعه مهلت ۲۲ آبان را رد کرد؛ تمرکز فعلاً روی مسائل مالی است.
تصویر قدیمی از این خیابان معروف تهران تصویر قدیمی از این خیابان معروف تهران
در دهه ۱۳۲۰، جاده شمیران (که بعدها خیابان کوروش کبیر و سپس خیابان شریعتی نام گرفت)، یک مسیر ارتباطی اصلی میان تهران و منطقه ییلاقی شمیران بود.
سال‌های دور از خانه، مسی در نیوکمپ دیده شد سال‌های دور از خانه، مسی در نیوکمپ دیده شد
لیونل مسی فوق ستاره آرزانتینی که به همراه تیم ملی آرژانتین در اسانیا بسر میبرد، شب گذشته به طور مخفیانه وارد ورزشگاه نیوکمپ شده و تجدید خاطره کرد. او در صفحه خود در اینستاگرام تصاویری از حضور خود در ورزشگاه نیوکمپ را منتشر کرد.
صدای دربی از مرکز ایران می‌آید؛ آشنایی با میزبان دربی ۱۰۶ صدای دربی از مرکز ایران می‌آید؛ آشنایی با میزبان دربی ۱۰۶
باشگاه پرسپولیس بعد از گمانه زنی های فراوان در خصوص میزبان دربی، تصمیمش را گرفت؛ دربی ۱۰۶ پایتخت به اراک منتقل شد.اراک برای دومین بار میزبان سرخابی ها در دربی خواهد بود.
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۲: بررسی هفته دهم لیگ برتر خلیج فارس پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۲: بررسی هفته دهم لیگ برتر خلیج فارس
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی بازیهای هفته دهم لیگ برتر خلیج فارس می پردازیم
اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟! اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟!
باشگاه پرسپولیس به رای کمیته انضباطی مبنی بر بخشش تراکتور اعتراض کرد.کمیته استیناف با تغییر ناگهانی حکم،رای به برگزاری بازی در ورزشگاه یادگار امام با حضور هواداران تراکتور داد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر