کد خبر: ۵۸۷۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۷

کدام اتباع افغانستانی می‌توانند در ایران بمانند؟

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور با اعلام تععین تکلیف اتباع دارای برگه سرشماری در ۶ گروه، گفت: با توجه به افزایش نظارت‌ها برای قانونمند کردن اتباع، از اول فروردین سال آینده خدمات بهداشتی، درمانی، معاملات ملکی و ... به اتباع غیر مجاز ارائه نمی‌شود.
کدام اتباع افغانستانی می‌توانند در ایران بمانند؟

مخاطب۲۴- یاراحمدی، با اشاره به این‌که بعد از آخرین موج مهاجرت از کشور افغانستان در سال ۱۴۰۰ تعداد زیادی از افرادی که احساس می‌کردند شرایط زندگی برایشان در کشور ما فراهم است وارد ایران شدند اظهار کرد: این موج ورود به حدی بود که کنترل آن برای مرزبانان ما نیز سخت شده بود، امروز ما تلاش می‌کنیم اتباع غیرمجاز و حتی مجازینی که خودشان تمایل به بازگشت دارند به کشور افغانستان بازگردند. ضمن این‌که این افراد باید برای استفاده از تسهیلات اقامتی کوتاه‌مدت خود را معرفی کرده و هویت‌شان را نزد مقامات مسئول اظهار کنند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه وزارت کشور برای ساماندهی اتباع افغانستانی و شناسایی اتباع خارجی طرح سرشماری را راه‌اندازی کرد، افزود: در این طرح اتباع افغانستانی وارد شده سرشماری شده و اتباعی هم که قبلا سرشماری شده بودند مورد بازشماری قرار گرفتند.

یاراحمدی تاکید کرد: با توجه به ضرورت تعیین تکلیف این گروه به دلیل موقتی بودن برگه‌های سرشماری و همچنین قانون‌مند شدن حضور آنها در کشور، شیوه‌نامه اجرایی براساس مصوبات بالادستی تهیه و ابلاغ شده است که براساس این شیوه‌نامه و به تشخیص دستگاه‌های متولی امر برای اتباعی که نمی‌توانند به کشور خود بازگردند سازوکاری را تعریف کرده‌ایم.

وی ادامه داد: برای سایر اتباع افغانستانی با توجه به ثبات نسبی ایجاد شده و سیاست‌های اعلامی حاکمیت فعلی افغانستان، هیچ مانعی برای بازگشت به کشورشان وجود ندارد، بنابراین طبق هماهنگی‌های صورت گرفته با سفارت افغانستان این افراد می‌توانند به کشور خود بازگشته و با گذرنامه قانونی وارد کشور شوند.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور تاکید کرد: کلیه اتباع و مهاجرین خارجی دارای برگه سرشماری باید طبق سیاست‌ها و برنامه‌های این مرکز برای حضور قانونی در ایران همکاری‌های لازم را به عمل آورند چرا که در غیر این صورت غیرمجاز تلقی شده و از خدمات قابل ارائه، چون خدمات آموزشی و درمانی، بیمه‌ای و ... برخوردار نمی‌شوند.

وی به شش گروه مهاجرین دارای برگه‌های سرشماری که می‌توانند درایران بمانند اشاره کرد و گفت: گروه اول کسانی هستند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای کارت آمایش بوده و دیگری برگه سرشماری دارد. در گروه دوم کسانی قرار می‌گیرند که یکی از زوجین (مرد یا زن) دارای مدرک آمایش بوده و همسر و فرزندان برگ سرشماری داشته باشند.

وی گروه سوم را اتباعی عنوان کرد که دارای پاسپورت معتبر و ویزای منقضی می‌باشند، گفت: این اتباع پس از پرداخت جریمه به پلیس جهت صدور ویزای کوتاه‌مدت خروج باید اقدام کرده و با اخذ ویزای مجدد به کشور ایران بازگردند.

یاراحمدی افراد دارای شناسه شغلی یا کارت کار که بتوانند در مهلت تعیین شده اقدام به اخذ مدرک قانونی کنند را گروه چهارم اتباع افغانستانی دارای سرشماری اعلام کرد و ادامه داد: این افراد می‌توانند بعد از دریافت مدرک قانونی به شغل خود در کشور ادامه دهند.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور گروه پنجم را افرادی دانست که در دولت گذشته نظامی، کارمند یا از مقامات دولتی بودند، یادآور شد: برگشت این افراد در صورت تایید مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جهت تعیین تکلیف به سازمان‌های بین‌المللی و معرفی به این سازمان‌ها است.

وی ششمین گروه از اتباع خارجی دارای برگه سرشماری را اتباع افغانستانی دانست که با خروج از کشور و اخذ گذرنامه معتبر می‌توانند حضور خود در کشورمان را قانونمند کنند.

یاراحمدی در ادامه به این نکته اشاره کرد که خانواده‌هایی که دانش آموز دارند و جزو شش دسته اعلام شده نیستند می‌توانند از ۱۵ تا ۲۹ اسفندماه سال جاری به دفاتر کفالت مراجعه کرده و برگه جدید سه ماهه خروج را دریافت کنند و به محض اتمام سال تحصیلی فرزندانشان تعیین تکلیف می‌شوند.

افزایش نظارت‌ها از اول فروردین‌ماه برای قانونمند کردن اتباع

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور تأکید کرد: کلیه دانش آموزان و دانشجویان از سال ۱۴۰۴ صرفا با داشتن مدارک اقامتی قانونی (پاسپورت و کارت آمایش) می‌توانند ادامه تحصیل دهند این در حالی است که با توجه به افزایش نظارت‌ها از اول فروردین‌ماه برای قانونمند کردن اتباع، صرفا برای اتباع مشمول، خدمات ارائه می‌شود در غیر این صورت خدماتی از قبیل آموزشی، بهداشتی، درمانی، معاملات ملکی، اجاره‌نشینی و ... به آنها ارائه نخواهد شد.

وی در پایان تنها مرجع و متولی امور مربوط به اتباع مهاجرین خارجی را مرکز امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور دانست و گفت: مجری طرح‌ها ادارات کل امور اتباع و مهاجرین خارجی سراسر کشور و دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی بوده و مورد تایید هستند، بنابراین ارائه هرگونه خدمات از سازمان‌ها، ادارات، شرکت‌ها و دفاتر و ... مورد قبول مرکز امور اتباع خارجی و وزارت کشور نیست.

برچسب ها: مهاجرت
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پاپ لئو: رفتار دولت ترامپ با مهاجران غیرمحترمانه است پاپ لئو: رفتار دولت ترامپ با مهاجران غیرمحترمانه است
پاپ لئو با انتقاد از سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت ترامپ اعلام کرد بسیاری از مهاجران در آمریکا با رفتاری «بسیار غیرمحترمانه» مواجه‌اند و خواستار توجه جامعه آمریکا به درخواست اسقف‌های کاتولیک برای اصلاحات مهاجرتی شد.
تخت‌روانچی: تقویت روابط با همسایگان اولویت قطعی ایران تخت‌روانچی: تقویت روابط با همسایگان اولویت قطعی ایران
معاون سیاسی وزیر خارجه با تشریح سفر‌های خود به قطر و پاکستان تأکید کرد ارتقای روابط با همه همسایگان سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران است و تهران برای گسترش همکاری‌ها عزم جدی دارد.
تحلیلگر اسرائیلی: نگاه ترامپ به خاورمیانه تجاری است تحلیلگر اسرائیلی: نگاه ترامپ به خاورمیانه تجاری است
یک تحلیلگر اسرائیلی با اشاره به رویکرد دونالد ترامپ در منطقه تأکید کرد رئیس‌جمهور آمریکا براساس منطق یک تاجر عمل می‌کند و به دنبال ثبات برای توسعه مسیر‌های اقتصادی از هند تا اسرائیل است.
پنالتی‌های جنجالی در العین؛ پشت پرده شکست تیم ملی مقابل ازبکستان پنالتی‌های جنجالی در العین؛ پشت پرده شکست تیم ملی مقابل ازبکستان
شکست تیم ملی ایران مقابل ازبکستان در ضربات پنالتی، پرسش‌های تازه‌ای درباره آماده‌سازی روانی بازیکنان و نحوه تعیین پنالتی‌زن‌ها ایجاد کرده و واکنش‌های انتقادی را علیه کادر فنی افزایش داده است.
کارزار فرانسوی‌ها برای ایجاد واگن ویژه بانوان در مترو کارزار فرانسوی‌ها برای ایجاد واگن ویژه بانوان در مترو
با افزایش موارد آزار و خشونت جنسیتی در متروی فرانسه، یک کارزار مردمی با ده‌ها هزار امضا خواستار ایجاد واگن‌های ویژه بانوان و کودکان در قطار‌های شهری شده است.
ادامه میانجی‌گری عمان میان ایران و آمریکا ادامه میانجی‌گری عمان میان ایران و آمریکا
یک مقام بلندپایه وزارت خارجه عمان از احتمال تداوم نقش میانجی‌گری مسقط میان ایران و آمریکا خبر داد و تأکید کرد این روند در چارچوب رویکرد گفت‌و‌گو محور عمان دنبال می‌شود.
طارمی: ۱۰ نفر گفتند پنالتی نمی‌زنیم! طارمی: ۱۰ نفر گفتند پنالتی نمی‌زنیم!
مهدی طارمی پس از شکست مقابل ازبکستان با انتقاداتی تند از زیرساخت‌ها، فرهنگ فوتبالی و بحران ذهنی بازیکنان، حرف‌هایی صریح و کم‌سابقه درباره وضعیت فوتبال ایران مطرح کرد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر