مخاطب۲۴- جویدن مواد نسبتاً سفت، مانند چوب، با افزایش سطح یک آنتی اکسیدان طبیعی، قدرت مغز را تقویت میکند.
سای پست نوشت: پژوهشی تأثیر جویدن مواد مختلف بر مغز را بررسی کرده است و دریافت که جویدن چوب، در مقایسه با آدامس، منجر به افزایش قابلتوجهی در یک آنتیاکسیدان مغز به نام گلوتاتیون میشود. تحقیقات قبلی نشان داده بود عمل جویدن میتواند بر فعالیت مغز و جریان خون تأثیر بگذارد. این موضوع مهمی است، زیرا مغز برای عملکرد صحیح به یک منبع دائمی اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارد و جریان خون سیستم انتقال این منابع ضروری است. برخی از مطالعات حتی نشان دادهاند افرادی که مشکلات جویدن دارند، احتمالاً تواناییهای شناختی ضعیفتری دارند.
با این حال، اینکه دقیقاً چه تغییرات متابولیکی در مغز هنگام جویدن باعث بهبود جریان خون میشود، نامشخص باقی مانده است. استرس اکسیداتیو اساساً آسیب سلولهای مغزی است که توسط مولکولهای مضری به نام گونههای اکسیژن فعال ایجاد میشود. تصور میشود که این نوع آسیب نقش مهمی در کاهش عملکرد مغز با افزایش سن ایفا میکند. مغز به خصوص در برابر استرس اکسیداتیو آسیب پذیر است. مغز برای محافظت از خود از آنتی اکسیدانها استفاده میکند و یکی از مهمترین آنها گلوتاتیون است. گلوتاتیون مانند محافظ سلولهای مغز عمل میکند و گونههای مضر اکسیژن فعال را خنثی میکند. محققان در این مطالعه کنجکاو بودند که آیا جویدن و به طور خاص جویدن مواد با سختیهای مختلف، میتواند بر سطوح این آنتی اکسیدان محافظ در مغز تأثیر بگذارد.