کد خبر: ۵۸۶۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۶

هشدار استفاده از هدفون‌های حذف نویز

این‌روز‌ها استفاده از هدفون‌های حذف نویز اوج گرفته و افراد بسیاری از این گجت‌های محبوب استفاده می‌کنند. اما متخصصان شنوایی بر این باورند استفاده بیش از حد از این ابزار‌ها ممکن است اثرات نامطلوبی روی شنوایی افراد بگذارد.
هشدار استفاده از هدفون‌های حذف نویز

مخاطب ۲۴- تمام گوشی‌های هندزفری و هدفون‌های، ویژگی‌های حذف نویز غیرفعال دارند. این ابزار‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌طور فیزیکی جلوی ورود صدا‌های مزاحم محیطی را می‌گیرند.

اما ابزار‌های حذف نویز جدیدتر علاوه‌بر روش غیرفعال، از روش فعال هم استفاده می‌کنند. در این ابزار‌ها میکروفن‌هایی نصب شده است که صدای پس‌زمینه را گرفته و با تولید موج معکوس، آن صدا را حذف می‌کنند.

علت تولید هدفون‌های حذف نویز، کاهش صدا‌های مزاحم و شنیدن موسیقی با صدای آرام و واضح است. اما بنابه‌گفته محققان این احتمال وجود دارد که مردم به این ابزار‌ها به‌شدت متکی شوند و این وابستگی، مغز آنها را به‌گونه‌ای تغییر دهد که صدا‌های پس‌زمینه را حتی بدون استفاده از ابزار حذف نویز، مسدود کرده و اجازه ورود به گوش ندهد. این وضعیت در نهایت منجر به مشکلات شنوایی که عصب‌شناختی است می‌شود که در آن صدا‌های محیطی پردازش نمی‌شوند.

استفاده هدفون‌های حذف نویز، محیطی کاذب ایجاد می‌کند تا فرد بتواند فقط صدای موسیقی پخش‌شده را بشنود.

درواقع بنابه گفته پزشکان، درحال‌حاضر گوشی‌های هندزفری و هدفون‌ها که نویز‌ها را مسدود می‌کنند موجب اختلال پردازش شنوایی (APD) در جوانان شده است. فرد مبتلا به این اختلال، نمی‌تواند صدا‌ها را به‌درستی تشخیص داده و پردازش کند و او حتی در شنیدن کلمات اداشده توسط اطرافیان خود، به‌ویژه در یک مکان شلوغ و پرسروصدا، با مشکل مواجه می‌شود. درگذشته ابتلای این اختلال را به عفونت گوش میانی نسبت می‌دادند، اما بعد‌ها با بررسی بیشتر محققان متوجه شدند که هدفون‌های حذف نویز مقصر اصلی هستند.

البته این مشکل شنوایی در جوانان به‌دلیل اینکه موسیقی‌ها را با صدای بلند می‌شنوند، بدتر و شدیدتر هم می‌شود.

به‌گفته محققان تقویت مسیر‌های عصبی شنیداری درست مانند ماهیچه‌های بدن می‌ماند و باید این مسیر‌ها تمرین‌های لازم را داشته باشند. اما اگر دایم صدا‌های پس‌زمینه حذف شوند، مسیر‌های عصبی شنیداری، این صدا‌ها را پردازش نمی‌کنند و به‌مرور توان پردازش آنها را از دست می‌دهند و زمانی که فرد به شنیدن این صدا‌ها (مانند شنیدن صدای افراد اطراف خود) نیاز دارد، گوش کار خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهد.

هدفون‌های حذف نویز جدیدتر شرایطی بدتر برای کاربران خود به وجود آورده‌اند. با این نوع هدفون‌ها می‌توانید صدا‌های مورد علاقه‌تان را بلندتر کرده و باقی را فیلتر کنید. این روش وضعیت مسیر‌های عصبی گوش‌تان را بدتر می‌کند.

برچسب ها: هدفون بی‌سیم
captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده
باد شدید و گردوخاک در راه تهران! باد شدید و گردوخاک در راه تهران!
اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از افزایش وزش باد خبر داد. بر اساس این هشدار، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در بعضی ساعت‌ها در نیمه شمالی و وزش باد شدید تا خیلی شدید و گاهی با گردوخاک در نیمه‌جنوبی و مناطق مرکزی از اوایل وقت جمعه تا عصر این روز (اول اسفند) پیش‌بینی می‌شود.
فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است
ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: هلال ماه رمضان رؤیت شد، فردا پنج‌شنبه ۳۰ بهمن، اول ماه مبارک رمضان است
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.