کد خبر: ۵۸۵۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴

وداع با کارت سوخت در آرامش اتفاق افتاد، حقیقت دارد؟

مخالفان طرح اعتقاد دارند ریشه قاچاق بنزین ارتباط چندانی با کارت سوخت خودرو‌های شخصی ندارد
وداع با کارت سوخت در آرامش اتفاق افتاد، حقیقت دارد؟

مخاطب ۲۴- طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی بدون سروصدای رسانه‌ای در دستور کار قرار گرفت.

به‌زبان ساده اولین قدم‌ها برای حذف کارت سوخت کلید خورد و قرار است بعد اجرای آزمایشی در پنج جایگاه حاضر در تهران، سازوکار جدیدی در پمپ بنزین‌ها آغاز شود. طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی، قراردادی بین مجلس شورای اسلامی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است و موافقان طرح، هدف را قطع ریشه قاچاق بنزین اعلام می‌کنند. در طرف مقابل، مخالفان طرح اعتقاد دارند قاچاق بنزین حتی با فراگیرشدن ماجرای انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی تمام نمی‌شود و جای دیگری ریشه کرده است.

بیشتر بخوانید

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی امضا شد

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی لابلای مهمترین اخبار حوزه اقتصادی در روز‌های پایانی سال دوباره مطرح شد. درست در روز‌هایی که اغلب توجه‌ها در حوزه بازار و اقتصاد به ماجرای تعیین‌تکلیف حقوق کارگران، واریز سود سهام عدالت و کالابرگ الکترونیکی معطوف شده، در مجلس شورای اسلامی مراسمی تحت‌عنوان امضای قرارداد اجرای آزمایشی انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به حساب بانکی صاحبان خودرو برگزار شد.

خبر طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند بدون جار و جنجال سر از رسانه‌ها درآود. عکسی که از این مراسم منتشر شده نشان می‌دهد قول و قراری بین مجلس شورای اسلامی و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، رسما منعقد شده و پای قرارداد را رئیس کمیسیون انرژی مجلس و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی امضا کرده‌اند.

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی چیست؟

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی بحث امروز و دیروز نیست و نماینده‌های مجلس شورای اسلامی هر از گاهی سراغش می‌روند. ماجرا اتفاقا به برنامه هفتم ارتباط دارد و حالا با انعقاد قرارداد، ظرف چهار ماه با همکاری بانک مرکزی انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی صاحب خودرو را اتفاق می‌افتد.

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی البته فعلا فقط به‌شکل آزمایشی انجام می‌شود و با طرحی که قبلا در کیش و قشم اجرا شده، تفاوت دارد. طرحی که قبلا در کیش و قشم اجرا شد، سهمیه بنزین را به کد ملی اشخاص اختصاص می‌داد و حالا طرح جدید سهمیه را به خود خودرو منتقل می‌کند.

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی به‌شکلی طراحی شده که کارت سوخت رسما کنار گذاشته می‌شود. در قدم بعدی براساس سامانه‌ای که طراحی می‌شود، احراز هویت افراد استارت می‌خورد. بعد این مرحله هم یک کد اختصاصی برای شخص صادر می‌شود و فرد با مراجعه به جایگاه، از طریق همان کد می‌تواند برای سوخت‌گیری اقدام کند.

مبلغ سوخت به‌شکل سیستماتیک از حساب بانکی افراد کسر می‌شود و این وسط به‌خاطر استفاده از کد اختصاصی، حتی نیازی به خود کارت‌های بانکی هم نیست. موافقان طرح ادعا می‌کنند حتی اگر کسی برای دریافت کد گوشی هوشمند نداشته باشد، می‌تواند از طریق پیامک کد اختصاصی را دریافت کند.

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی، قرار است فعلا از پنج جایگاه به‌شکل آزمایشی در تهران شروع شود و اگر موفق بود، توسعه پیدا کند.

موافقان طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی چه می‌گویند؟

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی به‌خاطر قاچاق سوخت مطرح شده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش ادعا می‌کند ۴۰ درصد از حجم سوخت‌گیری در کل کشور از مسیر کارت‌های موجود در جایگاه‌های سوخت انجام می‌شود و همین موضوع بزرگترین بستر را برای قاچاق بنزین فراهم می‌کند.

موافقان طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی می‌گویند کارت سوخت دوای درد قاچاق بنزین نیست و برای جلوگیری از قاچاق بنزین باید سراغ طرح جدیدی برویم.

طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی فعلا یکی از اولین طرح‌های آزمایشی مجلس برای نبرد با قاچاق بنزین است. آنها اعتقاد دارند همین طرحِ انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی، روند اختصاص سوخت در کشور را شفاف‌تر می‌کند و پتانسیل حذف مشکلات و تخلف‌های بنزینی را دارد. آنطرف، اما مخالفان طرح حرف دیگری می‌زنند.

مخالفان طرح انتقال سهمیه از کارت سوخت به حساب بانکی چه می‌گویند؟

کارت سوخت طبق ادعای موافقان طرح انتقال سهمیه به حساب بانکی، بستر بزرگی برای قاچاق فراهم می‌کند، اما یکسری از کارشناسان حوزه انرژی مسائل بزرگتری را مطرح می‌کنند. مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از رقمی نزدیک ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر به‌عنوان حجم قاچاق روزانه خبر می‌دهند که با یک حساب سرانگشتی محتاج تردد روزانه هزار و ۵۰۰ تا دو هزار کامیون از مرز‌های کشور است.

کارشناسان حوزه انرژی می‌گویند برای نبرد با قاچاق بنزین نظارت روی کارت سوخت خودرو‌های شخصی به‌تنهایی جوابگو نیست. چون حتی اگر کارت سوخت خودرو‌های شخصی برای قاچاق بنزین استفاده شود، بازهم مرحله خروج بنزین از باک خودرو مطرح است و ایراد، جای دیگری قرار دارد. مخالفان طرح می‌گویند همان میزان قاچاق بنزینی که از کارت‌های سوخت جریان دارد، می‌تواند از حساب‌های بانکی هم ادامه داشته باشد و اساسا در روزگاری که برای هر اقدامی امکان مانیتورینگ فراهم است، رد پای قاچاق بنزین را باید جای دیگری پیدا کرد.

برچسب ها: کارت سوخت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پاپ جدید با ساعتی متفاوت! پاپ جدید با ساعتی متفاوت!
در این عکس که از پاپ جدید منتشر شده، او یک ساعت برند ونگر مدل ۷۰۹۰۳W با کابینت و بند قرمز مشکی بر دست دارد.
عراقچی و گروسی در چه زمینه‌ای گفت‌و‌گو کردند؟! عراقچی و گروسی در چه زمینه‌ای گفت‌و‌گو کردند؟!
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه، در مورد همکاری‌های ایران و آژانس راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کرد
تتلو به لحظه اعدام نزدیک شده است! تتلو به لحظه اعدام نزدیک شده است!
گفتنی است که چندی پیش نیز خواهر امیر تتلو از انتقال این خواننده به سلول انفرادی خبر داده بود که توسط قوه قضائیه تکذیب شد.
زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و خلیج فارس چه پاسخی داد؟ زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و خلیج فارس چه پاسخی داد؟
واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس
اولین پاپ آمریکایی لئوی چهاردهم کیست؟ اولین پاپ آمریکایی لئوی چهاردهم کیست؟
کاردینال «رابرت فرانسیس پرووست»، اسقف اعظم آمریکایی، را به‌عنوان پاپ لئوی چهاردهم معرفی کرد. این اولین بار است که یک آمریکایی به مقام پاپی می‌رسد. انتخاب او پس از دو روز رای‌گیری محرمانه در کنکلیو (مجمع کاردینال‌ها) کلیسای سیستین، با حضور ۱۳۳ کاردینال، اعلام شد.
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات قطع سخنان قالیباف در خصوص مذاکرات
برخی از رسانه‌ها صحبت‌های امروز رئیس مجلس شورای اسلامی در استان گلستان در باره مذاکرات با آمریکا را تنها به جملاتی کوتاه اکتفا کرده و بخش‌های اصلی را تقطیع کردند
برگزیده
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید
تمام اطلاعیه‌های اعزام زائران برای حج و عتبات در سایت رسمی سازمان به آدرس haj.ir و سامانه.‌های my.haj.ir و atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است
هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت هوش مصنوعی آشپزی را هم به دست گرفت
یک پلتفرم هوش مصنوعی می‌تواند در تهیه منوی غذا‌ها و عکاسی از آنها به کاربر کمک کند. این پلتفرم با اطلاعاتی که کاربر حتی عکس از غذای مورد نظر به او کمک می‌کند یک دستور غذا خلق کند.
صفحه خبر بالای تصاویر