کد خبر: ۵۸۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۸

کدام موجودات بیشتر سرطان می‌گیرند؟

دهه‌ها دانشمندان درگیر یک معما بودند: چرا با افزایش اندازه بدن گونه‌های جانوری، نرخ سرطان افزایش پیدا نمی‌کند
کدام موجودات بیشتر سرطان می‌گیرند؟

مخاطب۲۴- این تناقض را برای اولین بار ریچارد پتو (Richard Peto) در سال ۱۹۷۷ مطرح کرد. اما یک پژوهش جدید، این معما را حل کرده و نشان داده که در واقع گونه‌های بزرگ‌تر مانند زرافه‌ها و مار‌های پیتون، نسبت به گونه‌های کوچک‌تر مثل خفاش‌ها و قورباغه‌ها، بیشتر در معرض سرطان هستند.

این تحقیق نشان داده که جهش‌های ناگهانی در افزایش اندازه بدن یک گونه، به نوعی باعث کاهش نرخ سرطان در آن می‌شود. این یعنی در طول تکامل، حیواناتی که بزرگ‌تر شده‌اند، همزمان راهکار‌های دفاعی ویژه‌ای در برابر سرطان پیدا کرده‌اند.

سرطان معمولاً از جهش‌های ژنتیکی (Gene Mutations) در سلول‌ها ناشی می‌شود که منجر به تقسیم غیرقابل‌کنترل سلولی می‌شود. از آنجایی که حیوانات بزرگ‌تر، تعداد سلول‌های بیشتری دارند، منطقی است که احتمال وقوع این جهش‌ها در آنها بیشتر باشد. همچنین طول عمر بیشتر این حیوانات، می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اما پژوهش‌های پیشین موفق به یافتن این ارتباط نشده بودند.

چگونه یک روش آماری جدید، پارادوکس را حل کرد؟

جورج باتلر (George Butler)، زیست‌شناس محاسباتی از دانشگاه کالج لندن، و همکارانش معتقدند که دلیل این ابهام در مطالعات قبلی، نمونه‌گیری ناکافی از گونه‌های مختلف و روش‌های آماری اشتباه بوده است. این مطالعات معمولاً تحت تأثیر تنوع زیاد میان افراد یک گونه قرار می‌گرفتند و نتایج را مخدوش می‌کردند.

اما در این پژوهش جدید، از یک رویکرد آماری متفاوت استفاده شد که از این سوگیری (Bias) جلوگیری کرد. محققان داده‌های مربوط به ۲۶۳ گونه از دوزیستان، پرندگان، پستانداران و خزندگان را بررسی کردند و میزان شیوع سرطان در آنها را تجزیه و تحلیل نمودند. این روش باعث شد الگوی مورد انتظار، یعنی افزایش نرخ سرطان در گونه‌های بزرگ‌تر، به‌وضوح دیده شود.

آیا استثنا‌هایی هم وجود دارند؟

البته همیشه استثنا‌هایی در علم وجود دارد. مثلاً بوجریگار (Budgerigar)، یک گونه کوچک از طوطی که کمتر از ۳۰ گرم وزن دارد، ۴۰ برابر بیشتر از حد انتظار، به سرطان مبتلا می‌شود. از سوی دیگر، فیل‌ها که به سرعت به اندازه‌ای بزرگ‌تر از حد معمول تکامل یافته‌اند، نرخ سرطانی مشابه با حیواناتی دارند که یک‌دهم آنها وزن دارند، مانند ببرها.

جوانا بیکر (Joanna Baker)، زیست‌شناس فرگشتی از دانشگاه ردینگ، توضیح می‌دهد که وقتی گونه‌ای مجبور به رشد سریع در اندازه می‌شود، همزمان مکانیزم‌های دفاعی در برابر سرطان را نیز توسعه می‌دهد.

آینده‌ای روشن برای تحقیقات سرطان

این یافته‌ها نه‌تنها پارادوکس پتو را حل می‌کنند، بلکه می‌توانند به درمان‌های جدید برای سرطان منجر شوند. برخی از حیوانات، به‌طور طبیعی راه‌هایی برای مبارزه با سرطان یافته‌اند. مطالعه این گونه‌ها می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد مکانیسم‌های دفاعی بدن در برابر سرطان ارائه دهد و مسیر‌های جدیدی برای درمان این بیماری باز کند.

جورج باتلر تأکید می‌کند که شناسایی گونه‌هایی که به‌طور طبیعی در برابر سرطان مقاوم‌تر هستند، می‌تواند مسیر‌های تحقیقاتی جدید و هیجان‌انگیزی برای درمان این بیماری باز کند.

برچسب ها: سرطان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اعتراض به سبک عراقچی + فیلم اعتراض به سبک عراقچی + فیلم
عباس عراقچی ۱۰سال پیش در کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس به کارشکنی صدا و سیما واکنش نشان داد.
ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد! ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد!
دونالد ترامپ اعلام کرد که جام قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را با خود به کاخ سفید برده است.
حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار
در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که سال هاست به عنوان تفاوت عقیدتی با جمهوری اسلامی، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند.
حمایت طارمی از فغانی حمایت طارمی از فغانی
مهدی طارمی استوری جدیدی در صفحه شخصی خود منتشر کرد.
جاسوسان موساد در کنار ما جاسوسان موساد در کنار ما
سال‌هاست که واژه‌هایی، چون «نفوذی» و «جاسوس» وارد ادبیات سیاسی ایران شده و در بزنگاه‌های مهم مرکز ثقل توجه سیاسیون قرار می‌گیرد. در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی‌ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی‌ها تاکید داشتند، برخی چهره‌هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی خواندند.
خوابیدن با چراغ روشن ممنوع خوابیدن با چراغ روشن ممنوع
این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.
همبستگی مردم را مصادره نکنید همبستگی مردم را مصادره نکنید
بعد از برقراری صلح در جنگ دوازده روزه، صحبت‌های زیادی درباره همبستگی، وحدت، و نزدیک شدن حاکمیت به مردم گفته و شنیده می‌شود، با این وجود گروهی هستند که همچنان با سخنان تند مانع شکل گرفتن این وحدت و همدلی می‌شوند
برگزیده
از خالد اسلامبولی تا سید حسن نصرالله از خالد اسلامبولی تا سید حسن نصرالله
آئین نامگذاری و پلاک کوبی خیابانی در منطقه ۶ تهران به نام شهید «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.
تلفن‌های ثابت، کنترل، ریموت و .. را جمع کنید+فیلم تلفن‌های ثابت، کنترل، ریموت و .. را جمع کنید+فیلم
فرزندان سردار حاجی‌زاده، فرمانده هوا و فضای سپاه، به رعایت تمام اصول حفاظتی توسط پدرش اشاره کرد اظهارات خانواده سردار حاجی زاده به نوعی رد ادعای ردیابی فرمانده هوا و فضای سپاه از طریق اپلیکیشن‌های هوشمند تلفن همراه را نشان می‌دهد.
اعتراض به سبک عراقچی + فیلم اعتراض به سبک عراقچی + فیلم
عباس عراقچی ۱۰سال پیش در کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس به کارشکنی صدا و سیما واکنش نشان داد.
صفحه خبر بالای تصاویر