کد خبر: ۵۸۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
آفرین امامی مدیر مجموعه میراث جهانی گلستان خبر داد:

بنای شمس‌العماره در سلامت کامل قرار دارد

آفرین امامی: امسال نام نوروزه را برای عنوان مراسم‌های کاخ گلستان انتخاب کردیم و برنامه‌های نوروزگاه‌مان تا پانزدهم فروردین ادامه دارد برنامه غبار روبی از ابتدای اسفند آغاز شده و همچنین آماده سازی فضا و زیرساخت‌های گردشگری را نیز قبل از نوروز خواهیم داشت
بنای شمس‌العماره در سلامت کامل قرار دارد

به گزارش خبرنگار مخاطب۲۴، آفرین امامی در نشست خبری مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان که صبح امروز سه‌شنبه ۱۴ اسفند در سالن کاخ ابیض برگزار شد، در تشریح برنامه‌های نوروزی کاخ گلستان، گفت: امسال نام نوروزه را برای عنوان مراسم‌های کاخ گلستان انتخاب کردیم و برنامه‌های نوروزگاه‌مان تا ۱۵ فروردین ادامه دارد. برنامه غبارروبی از ابتدای اسفند آغاز شده و همچنین آماده‌سازی فضا و زیرساخت‌های گردشگری را نیز قبل از نوروز خواهیم داشت.

مدیر مجموعه میراث جهانی گلستان با اشاره به آغاز رسمی برنامه‌های نوروزی کاخ گلستان افزود: برنامه‌های رسمی ما از فردا ۱۵ اسفند با موضوع درخت کاری آغاز می‌شود.

او درباره حذف بروشور از کاخ گلستان برای معرفی موزه‌های مختلف گفت: امسال بنا داریم در کاخ گلستان کمتر از کاغذ استفاده کنیم تا زباله کمتری تولید شود. بر همین اساس از اول فروردین ۱۴۰۴ بروشورهایمان را به سمت کیو آر کد بردیم و در تابلو‌های راهنمایمان و بلیت‌های بازدیدکنندگان این کیو آر کد‌ها دیده می‌شود. حتی ورود مجازی به محوطه کاخ گلستان نیز از طریق سایت کاخ گلستان برای افرادی که نمی‌توانند به صورت حضوری بازدید کنند، قابل دسترس است.

امامی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، درباره برنامه کاخ گلستان برای تحویل سال نو نیز گفت: ما تا ۳۰ اسفند بازدیدکننده داریم و هفت سین هم چیده می‌شود، اما به دلیل تقارن نوروز و شب‌های قدر برنامه مفرحی برای تحویل سال نو نداریم.

مدیر مجموعه میراث جهانی گلستان تصریح کرد: اجرای برنامه‌های اقوام طبق ساعت کاری موزه است و این طور نیست که برنامه‌هایمان بعد از ساعت افطار باشد. بعد از افطار برنامه‌ای در کاخ گلستان نداریم به دلیل همزمانی با مراسم‌های مذهبی مسجد ارگ این امکان وجود ندارد. البته اگر بتوانیم برنامه‌ریزی کنیم ممکن است هفته دوم نوروز ساعت بعد از افطار را به بازدید عموم از کاخ گلستان اختصاص دهیم.

او درباره خرید بلیت توسط مردم برای استفاده از برنامه‌های ویژه کاخ گلستان اظهار کرد: بازدیدکنندگان با خرید بلیت ورودی کاخ‌ها، می‌توانند از ویژه برنامه‌های محیطی کاخ نیز دیدن کنند. ساعت بازدید از کاخ گلستان طبق روال عادی از ۹ تا ۱۸ هست و آخرین بلیت فروشی یکساعت و نیم قبل از پایان ساعت کاری موزه به پایان می‌رسد.

امامی در پاسخ به سؤالی درباره افزایش تعداد راهنمایان موزه در نوروز نیز گفت: تعداد راهنمایان کاخ گلستان محدود است، اما در سال‌های اخیر از حضور همیاران موزه که همگی آموزش دیده‌اند استفاده کردیم.

آفرین امامی مدیر مجموعه میراث جهانی گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی گلستان درباره آسیب‌هایی که از نظر باستان‌شناسان به کاخ شمس العماره وارد شده است، گفت: به دلیل حفاظت از بنا، برای طبقه‌های بالای شمس العماره تور مجازی تعریف کردیم و بازدیدکنندگان از طبقه‌های بالا تردد ندارند. مرمت یک جریان ادامه دار است و برای مرمت‌ها اولویت‌بندی می‌شود. نمایشگاه فرشی که در شمس العماره برقرار است، نمایشگاهی نیست که فضای زیادی داشته باشد و توقف زیادی از بازدیدکننده را در آنجا نخواهیم داشت. بنا داریم کارگاه مرمت‌اشیا را در نوروز برای مردم برقرار کنیم تا از نزدیک در جریان مرمت‌ها قرار بگیرند که هنوز برنامه‌ریزی دقیقی در این باره نشده است.

جبار آوج مسئول موزه‌های کاخ گلستان نیز گفت: از بین ۱۲۰ داوطلب نزدیک به ۷۰ نفر به عنوان همیاران موزه انتخاب شدند که اطلاعات‌شان درباره دوره قاجار و کاخ گلستان به نسبت خوب بود. این افراد در دو روز آموزش می‌بینند و تلاش شده تا از همکارانی که شیفت‌شان در نوروز نیست به عنوان کمکی استفاده شود.

علی‌امیدعلی سرپرست اداره فنی مهندسی کاخ گلستان نیز درباره برخی مرمت‌های کاخ گلستان گفت: کارگاه‌های مرمت‌مان برای تردد بازدیدکننده‌ها مزاحمت ایجاد می‌کند و بر همین اساس تا آخرین روز سال تمام می‌شود. اما کارگاه‌ها برچیده نمی‌شود. در خیلی از فضاهایمان نگرانی درباره مدیریت ازدحام جمعیت و تخریب بنا نداریم، اما در جا‌هایی که تشخیص دادیم ممکن است آسیب‌هایی به بنا وارد شود شرایط را مدیریت کردیم. شمس العماره نیز بنای فاخر تهران است و همیشه رفتار سازه‌ای و فوتوگرامتری آن را در نظر داشتیم.

او ادامه داد: بنای شمس العماره آسیب ندیده است و اینکه می‌گویند بالای بنا دچار آسیب شده است، صحت ندارد.

امیدعلی درباره مرمت‌های فعال کاخ گلستان بیان کرد: جداره بنای عمارت، گچ بری و رنگ‌آمیزی، نرده‌های سرسرای کاخ ابیض از جمله مرمت‌های فعال حال حاضر کاخ گلستان است.

برچسب ها: کاخ گلستان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
از سزاریا اِوُرا تا کوسه‌های آبی؛ نگاهی به فرهنگ و فوتبال کیپ‌ورد از سزاریا اِوُرا تا کوسه‌های آبی؛ نگاهی به فرهنگ و فوتبال کیپ‌ورد
کیپ‌ورد، کشور کوچک جزیره‌ای در اقیانوس اطلس، با صعود تاریخی به جام جهانی ۲۰۲۶ جهان را شگفت‌زده کرد؛ کشوری که حالا نماد پیشرفت، فرهنگ و استقامت است.
دوا لیپا طرفدار کدام تیم است؟ دوا لیپا طرفدار کدام تیم است؟
خواننده معروف پس از برگذاری کنسرتش، رقابت سوپرکلاسیکو مابین ریورپلاته و بوکاجونیورز را از نزدیک دید.
چالش ژئوپلیتیک آسیای مرکزی؛ آمریکا در مقابل روسیه و چین چالش ژئوپلیتیک آسیای مرکزی؛ آمریکا در مقابل روسیه و چین
تحکیم روابط آمریکا با کشور‌های آسیای مرکزی، سران منطقه را بین خشم روسیه و چین یا افزایش وابستگی به مسکو و پکن قرار داده و معادلات ژئوپلیتیک را پیچیده کرده است.
سهم ناچیز آمریکای لاتین از سرمایه‌گذاری جهانی هوش مصنوعی سهم ناچیز آمریکای لاتین از سرمایه‌گذاری جهانی هوش مصنوعی
گزارش «شاخص هوش مصنوعی آمریکای لاتین ۲۰۲۵» نشان می‌دهد منطقه تنها ۱.۱۲٪ از سرمایه‌گذاری جهانی را جذب کرده و کشورهایی، چون شیلی، برزیل و اروگوئه پیشرو تحول دیجیتال هستند.
تبادل دانشجو ایران و تاجیکستان از سال آینده تبادل دانشجو ایران و تاجیکستان از سال آینده
رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد ایران و تاجیکستان برای ایجاد بورسیه تحصیلی مشترک از سال آینده برنامه‌ریزی کرده‌اند و توسعه دیپلماسی علمی را راهی برای گسترش روابط می‌دانند.
لولا: هزینه مقابله با تغییرات اقلیمی از جنگ‌ها بسیار کمتر است لولا: هزینه مقابله با تغییرات اقلیمی از جنگ‌ها بسیار کمتر است
رئیس‌جمهوری برزیل در افتتاحیه کنفرانس سازمان ملل تأکید کرد مبارزه با تغییرات اقلیمی به‌مراتب ارزان‌تر از جنگ‌هاست و هشدار داد که بحران اقلیمی «فاجعه زمان حال» است.
اتحادیه اروپا یک واحد اطلاعاتی جدید راه‌اندازی می‌کند اتحادیه اروپا یک واحد اطلاعاتی جدید راه‌اندازی می‌کند
فایننشال‌تایمز گزارش داد کمیسیون اروپا در حال راه‌اندازی یک واحد اطلاعاتی جدید زیر نظر اورسولا فون‌در‌لاین است تا داده‌های اطلاعاتی کشور‌های عضو را برای اهداف مشترک یکپارچه کند.
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر