کد خبر: ۵۸۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶

رهبر معظم انقلاب: در قرآن مشخص است چه زمانی به قدرت‌مداران شمشیر بکشیم

ما امروز جزو آن کشور‌هایی هستیم که با یک جبهه‌ی وسیعی از این قدرت‌مداران مواجه‌ایم. چگونه با اینها رفتار کنیم؟ قرآن متضّمن چگونگی رفتار با اینهاست. در چه مرحله با اینها حرف بزنیم، در چه مرحله دست همکاری بدهیم، در چه مرحله مشت به دهان اینها بکوبیم، در چه مرحله شمشیر بکشیم. همه‌ی اینها مشخص است در قرآن.
رهبر معظم انقلاب: در قرآن مشخص است چه زمانی به قدرت‌مداران شمشیر بکشیم

مخاطب ۲۴- در اولین روز ماه مبارک رمضان، رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز «در محفل انس با قرآن و در جمع اساتید و قاریان ممتاز و بین المللی»، با اشاره به نیاز فردی، اجتماعی و ملی به آموزه‌های علاج بخش قرآن تأکید کردند: جامعه قرآنی بگونه‌ای عمل کند که چشمه‌های معنوی کتاب الله در دلها، افکار و در نتیجه رفتار و اعمال همه مردم جاری شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که بیش از دو ساعت و نیم مستمع تلاوت قاریان ممتاز و جمع‌خوانی و تواشیح گروه‌های داخلی و خارجی بودند با تبریک ماه مبارک رمضان به عنوان عید بزرگ و حقیقی مومنان و حمد پروردگار به خاطر افزایش مستمر قاریان کشور افزودند: نیاز جامعه به سرچشمه‌های پایان‌ناپذیر قرآن برای علاج مشکلات مختلف، نیازی جدی و واقعی است.

ایشان در تبیین نیاز‌های فردی به کتاب الهی گفتند: علاج همه امراض روحی و اخلاقی آحاد بشر مانند حسد، بخل، سوءظن، تنبلی، خودخواهی، هواپرستی و ترجیح منافع فردی به منافع جمعی در قرآن نهفته است.

رهبر انقلاب در زمینه ارتباطات درونی جامعه نیز گفتند: برای علاج مشکلات اجتماعی از جمله عدالت اجتماعی که بعد از توحید مهمترین مسئله اسلام است نیازمند مراجعه به قرآن هستیم.

بیشتر بخوانید

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قرآن را در عرصه ارتباطات با دیگر کشور‌ها نیز راهنمایی گویا و دقیق خواندند و افزودند: ملت ایران با دیگر ملت‌ها مشکلی ندارد، اما امروز با جبهه وسیعی از قدرت مداران کافر یا منافق مواجه است که قرآن کریم نحوه رفتار با آنها را در مراحل مختلف مشخص کرده است که چه زمانی باید با آنها حرف بزنیم در چه مرحله‌ای همکاری کنیم، چه هنگام با مشت به دهان آنها بکوبیم و چه وقتی شمشیر بکشیم.

ایشان تلاوت درست و استماع صحیح قرآن را باعث برطرف شدن همه امراض یاد شده دانستند و افزودند: قرآن وقتی خوب تلاوت و شنیده شود در انسان انگیزه صلاح و نجات هم ایجاد می‌کند.

رهبر انقلاب با استناد به آیه‌ای از قرآن مجید هدف پیامبر از تلاوت آیات شریفه را تزکیه به معنای شفای همه امراض روح و جان، تعلیم کتاب یعنی آموزش قواره کلی زندگی فردی و اجتماعی و تعلیم حکمت به معنای ارائه معارف شناخت حقایق عالم وجود برشمردند و افزودند: تلاوت، کاری پیامبرانه است و قاریان در حقیقت کار پیامبر را انجام می‌دهند.

ایشان تبدیل مفاهیم قرآنی به مسلمات فکری آحاد مردم را از کارکرد‌های مهم تلاوت صحیح دانستند و گفتند: قاریان به گونه‌ای تلاوت کنند که هزاران عنوان و سرفصل مهم قرآنی در اذهان و افکار مردم جایگزین و مبنای عمل شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تلاوت خوب را باعث افزایش سواد قرآنی مردم هم خواندند و گفتند: تلاوت به شرط رعایت آداب، در همه ابعاد معجزه می‌کند.

رهبر انقلاب، احساس حقیقی حضور در پیشگاه پروردگار را مهمترین ادب تلاوت قرآن برشمردند و گفتند: قرآن را باید با توجه به معنا و به صورت ترتیل خواند تا اثرگذار باشد.

ایشان در بیان معنای صحیح ترتیل افزودند: ترتیل امری معنوی و به معنای تلاوت با فهم و تدبر و مکث است. البته آنچه در کشور به عنوان ترتیل انجام می‌شود خوب و با ارزش است و باید بیشتر رواج پیدا کند.

رهبر انقلاب در توصیه‌ای دیگر با تأکید بر اینکه هدف قاری از تلاوت باید در درجه اول بهره‌مندی و تأثیرپذیری از کلام نورانی وحی و سپس اثرگذاری بر مخاطب باشد، گفتند: در صورت توجه به این هدف، استفاده از آرایش‌های زیبای صوت و لحن نیز اشکالی ندارد همچنانکه امروز قاریان ما با بکارگیری لحن‌های خوب که بسیاری از آنها هم تقلیدی نیست، باعث ایجاد خشوع و حالت ذکر و تسبیح در دل‌های شنوندگان می‌شوند.

ایشان فهم معانی را در اثربخشی تلاوت مهم دانستند و افزودند: امروز در مقایسه با اوایل انقلاب، قاریان ما آشنایی خوبی با مفاهیم کلام وحی دارند، اما فهم معانی آیات باید در سطح عمومی گسترش یابد که یافتن شیوه‌های این کار بر عهده آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه‌های قرآنی است.

مسئله «صورت و ظاهر قاریان» مسئله دیگری بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آن گفتند: در کنار سیرت خوب، صورت قاری هم باید خوب و به حالت اهل صلاح و معنویت باشد.

ایشان با اشاره به سفر قاریان ایرانی به کشور‌های خارجی و استقبال خوب از آنها، پوشیدن لباس ایرانی در محافل قرآنی خارج را یک امتیاز دانستند و گفتند: مسئله دیگر، استفاده نکردن از الحان حرام در تلاوت است.

رهبر انقلاب با اشاره به اشتغال دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، اوقاف، صداوسیما و همچنین گروه‌های مردمی در امر قرآن، تأکید کردند: این مجموعه‌ها باید هم‌افزایی کنند که لازمه هم‌افزایی، توجه به سیاستگذاری‌های شورای عالی قرآن است.

ایشان با اشاره به تولیدات بسیار خوب قرآنی، صداوسیما را موظف به پشتیبانی از تولیدات فاخر قرآنی دانستند و افزودند: خوشبختانه کشور در زمینه قرآن پیشرفت سریعی داشته است و در مقایسه با پیش از انقلاب که قرآن، مهجور و تلاوت آن محدود به تعداد اندکی از قاریان بود، امروز در سراسر کشور و حتی در شهر‌های کوچک و بعضی روستاها، قاریان خوب و برجسته‌ای وجود دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان ابراز امیدواری کردند با رعایت این نکات ظریف، چشمه معنوی قرآن به دل‌ها و افکار و اعمال مردم سرازیر شود.

در این مراسم، تعدادی از قاریان به تلاوت آیات کلام‌الله مجید و گروه‌های مختلف به اجرای همخوانی و ابتهال پرداختند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری؛ وقوع زلزله در تهران فوری؛ وقوع زلزله  در تهران
لحظاتی پیش زمین لرزه ای شدید تهران را لرزاند. این زلزله در غرب تهران به وضوح احساس شد
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر