کد خبر: ۵۸۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱

تعیین مزد کارگران به صورت صنفی خلاف قانون است

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران بیان کرد: کارگران و کارفرمایان در تعیین عدد و رقم مزد به وحدت رویه رسیده‌اند. امیدواریم امسال مانند سنوات گذشته دولت مخالف افزایش مزد واقعی نباشد.
تعیین مزد کارگران به صورت صنفی خلاف قانون است

مخاطب۲۴-سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به ماده ۴۱ قانون کار گفت: درهیچ جای ماده ۴۱ قانون کار به دستمزد صنفی اشاره نشده است. تعیین دستمزد به صورت صنفی خلاف قانون است. در حال حاضر میزان کالری که در محاسبه سبد معیشت آمده است، مورد تأیید جامعه کارگری نیست. چرا که اقلامی که برای محاسبه آن سبد آمده مناسب فعالیت سخت کارگران نیست.

وی با اشاره به ماده ۱۴۱ قانون کار گفت:ماده ۱۴۱ می‌گوید: مطابق این ماده  پیمان‌های دسته جمعی کار هنگامی اعتبار قانونی و قابلیت اجرایی خواهند داشت که: الف - مزایایی کمتر از آن چه در قانون کار پیش‌بینی گردیده است در آن تعیین نشده باشد. ب - با قوانین و مقررات جاری کشور و تصمیمات و مصوبات قانونی دولت مغایر نباشد؛ بنابراین مطابق ماده ۱۴۱ قانون کار، وقتی در ماده ۴۱ قانون کار اشاره به حداقل دستمزد شده است، نمی‌توان گفت عددی برای مزد تعیین می‌شود برای صنف‌های مختلف کمتر باشد، بلکه می‌تواند بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید


 وی با بیان اینکه قیمت‌هایی که در محاسبه سبد معیشت در نظر گرفته شده مطابق بازار نیست گفت: درخواست محاسبه هزینه سبد معیشت واقعی را داریم که بعد از بتوانیم ملاک محاسبه دستمزد قرار دهیم.

 گلپور با اشاره به اینکه وقتی دولت با افتخار اعلام می‌کند دستمزد نزدیک به تورم افزایش می‌یابد، صرفاً مطلوب جامعه کارگری نیست گفت: تورم یک خسارت است که دولت به واسطه عملکرد ضعیف اقتصادی، تحریم‌ها و عدم کنترل قیمت و ... به معیشت کارگران وارد کرده و باعث کاهش قدرت خرید شده است؛ بنابراین ابتدا باید خسارت عدم کنترل تورم را جبران کند، سپس مزد را افزایش دهد. در این صورت می‌توان گفت که قدرت خرید کارگران شاید تا حدودی حفظ شود.

وی با تأکید براینکه اگر قبل از جبران عقب ماندگی مزدی ناشی از عدم کنترل تورم، دستمزد؛ افزایش یابد؛ بی فایده است اظهار داشت: کارگران و بازنشستگان نقشی در ایجاد خسارت تورم ندارند؛ بنابراین ضرورت دارد دولت ابتدا جبران خسارت بابت عقب ماندگی مزدی ناشی از عدم کنترل تورم کند، سپس بر اساس  هزینه واقعی سبد معیشت دستمزد را افزایش دهد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران  گفت: همواره برای هر کاری در کشور آینده نگری صورت می‌گیرد. چرا این آینده نگری برای دستمزد کارگران وجود ندارد؟! بسیاری از کارشناسان تحلیل می‌کنند که تورم انتظاری سال آینده حدود ۴۰ درصد است؛ بنابراین تنها در صورتی که دستمزد بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد می‌تواند گفت شاید بخشی از قدرت خرید کارگران حفظ شود.

وی تأکید کرد:در فضای کنونی کارگران و کارفرمایان در حوزه دستمزد به وحدت رویه رسیده‌اند و منتظر تحقق وعده دولت برای تحقق شعار وفاق هستند.   نظرات کارگران و کارفرمایان در حوزه عدد و رقم دستمزد به هم نزدیک است. این دولت است که مانند سنوات گذشته پافشاری و مخالف می‌کند تا دستمزد واقعی تعیین نشود و همواره دستمزد را پایین نگه می‌دارد. یکی از مخالفان واقعی افزایش مزد خود دولت است که امیدواریم امسال مانند سنوات گذشته نباشد که مصوبه شورای عالی کار در حوزه افزایش مزد بدون امضای کارگران باشد. از دولت که شعار وفاق سر می‌دهد انتظار داریم میزان افزایش مزد کارگران را به گونه‌ای تعیین کند، که حداقل رضایت جامعه کارگری کسب شود.  

برچسب ها: دستمزد
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟! اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟!
باشگاه پرسپولیس به رای کمیته انضباطی مبنی بر بخشش تراکتور اعتراض کرد.کمیته استیناف با تغییر ناگهانی حکم،رای به برگزاری بازی در ورزشگاه یادگار امام با حضور هواداران تراکتور داد.
ماموریت هالند و رفقا؛ هزارمین تجربه پپ را شیرین کنیم ماموریت هالند و رفقا؛ هزارمین تجربه پپ را شیرین کنیم
منچسترسیتی با درخشش هالند و دوکو در هزارمین بازی پپ گواردیولا، لیورپول را در اتحاد با نتیجه ۳ بر صفر شکست داد و به صدر جدول نزدیک شد.
ظاهر متفاوت جمشید هاشم‌پور ظاهر متفاوت جمشید هاشم‌پور
عکسی ترمیم‌شده از جمشید هاشم‌پور در دوران جوانی و پیش از انقلاب، چهره متفاوت این بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران را در دهه ۴۰ هجری شمسی نشان می‌دهد.
لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد
لورکوزن با برد پرگل ۶ بر صفر مقابل هایدنهایم، از لغزش رقبا نهایت استفاده را برد و دوباره یاد و خاطره‌ی سال‌های طلایی خود در بوندس‌لیگا را زنده کرد.
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر