کد خبر: ۵۸۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران در ماه رمضان

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران در ماه رمضان
مخاطب۲۴- احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به هم‌زمانی ماه رمضان و نوروز، بر اهمیت مصرف وعده سحری تأکید و توصیه کرد که این وعده مشابه ناهار باشد و شامل تمامی گروه‌های غذایی، از جمله پروتئین، سبزیجات و لبنیات شود.

وی درخصوص اصول تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با توجه به فاصله کوتاه بین وعده افطار و سحری در سال جاری و دید و بازدیدهای ایام عید، بسیاری از افراد احتمالاً تا سحر بیدار می‌مانند. بنابراین، وعده سحری باید به‌طور کامل و متعادل تهیه شود و شامل تمامی گروه‌های غذایی مورد نیاز بدن باشد تا انرژی کافی برای ساعات طولانی روزه‌داری تأمین شود.

وی افزود: وعده سحری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا باید نیاز بدن را برای ۱۲ تا ۱۵ ساعت تأمین کند. افرادی که بدون صرف سحری روزه می‌گیرند، اشتباه می‌کنند، زیرا این کار می‌تواند منجر به کمبود انرژی و مواد مغذی شده و در طول روز آسیب‌هایی به بدن وارد کند. بنابراین، مصرف یک سحری کامل و متعادل برای حفظ سلامت و تأمین انرژی ضروری است.

اسماعیل‌زاده در ادامه تصریح کرد: توصیه می‌شود که وعده سحری مانند وعده ناهار در روزهای عادی باشد. همان‌طور که ناهار را به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف می‌کنیم، سحری نیز باید شامل تمامی گروه‌های غذایی ضروری بوده و به‌طور متعادل و مقوی تهیه شود تا انرژی مورد نیاز بدن در طول روز تأمین شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: برخی افراد عنوان می‌کنند که نمی‌توانند برای سحری بیدار شوند. امسال، با توجه به فاصله کوتاه بین افطار و سحر و دید و بازدیدهایی که معمولاً تا سحر ادامه دارد، بسیاری از افراد ممکن است تا آن زمان بیدار بمانند. در صورتی که قصد دارید برای سحری بیدار نشوید، توصیه می‌شود وعده سحری را در پایان شب و پیش از خواب میل کنید. این وعده باید کامل بوده و شامل تمامی گروه‌های غذایی مورد نیاز بدن باشد تا در طول روز دچار کمبود انرژی و مواد مغذی نشوید.

وی افزود: با توجه به محدودیت زمانی دریافت غذا در ماه رمضان، بسیاری از افراد مصرف میوه و لبنیات را فراموش می‌کنند که این امر می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای بدن را تأمین نکرده و مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین، توصیه می‌شود پس از صرف سحری، حتماً یک عدد میوه میل کرده و سبزیجات را در کنار وعده‌های افطار و سحری بگنجانید. همچنین، نوشیدن آب کافی برای حفظ سلامت و جلوگیری از کم‌آبی بسیار ضروری است.

اسماعیل‌زاده درباره مصرف چای در وعده سحری گفت: نوشیدن یک لیوان چای مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مصرف بیش از حد آن، به‌ویژه در این وعده، توصیه نمی‌شود. برای پیشگیری از تشنگی در طول روز، بهتر است در سحر از مصرف نمک پرهیز کنیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: وعده سحری باید مشابه وعده ناهار باشد و شامل برنج، نان، سبزیجات، ماست، خورشت و مواد پروتئینی شود. همچنین، مصرف یک وعده میوه در سحر توصیه می‌شود تا تعادل غذایی حفظ شود. 

 

 
 
برچسب ها: سحری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت این کشور و همچنین چند شرکت و بندر در چین خبر داد.
وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند
مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این آزمون اقدام به جذب نیرو خواهند کرد، وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت هستند.
برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: هنوز ۱۱ کارگر اسکله شهید رجایی مفقودند و اطلاعی از سرنوشت این کارگران در دست نیست
نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید
تمام بازدیدکنندگان سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانند برای نخستین‌بار در این رویداد، از یارانه خرید کتاب استفاده کنند.
ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد
ساعت خدمت‌رسانی به مشتریان بانک‌ها از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۶:۳۰ الی ۱۳ می‌باشد.
گوگل حمله را آغاز کرد! گوگل حمله را آغاز کرد!
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جست‌و‌جو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.
برگزیده
ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید
در طول تاریخ، پادشاهان و حاکمان از روش‌های مختلفی برای افزایش ثروت خود و کشورشان استفاده کردند. این راه‌ها شامل فتوحات نظامی، تجارت بین‌المللی و ازدواج‌های استراتژیک می‌شد. هرکدام از این روش‌ها تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی و قدرت سیاسی کشور‌ها داشت. در ادامه نگاهی به ۷ تن از پادشاهان ثروتمند تاریخ می‌اندازیم
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
خستگی غیرعادی علامت سکته قلبی است خستگی غیرعادی علامت سکته قلبی است
متخصص قلب و عروق گفت: از علائم کمتر شناخته‌شده بیماری قلبی در زنان می‌توان به تنگی نفس یا خستگی غیرعادی اشاره کرد و همین تفاوت در علائم باعث می‌شود بیماری قلبی در زنان دیرتر تشخیص داده شود.
صفحه خبر بالای تصاویر