کد خبر: ۵۸۲۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۳

طول عمر ارثی است؟

دانشمندان با انجام تحقیقاتی، نقش ژن‌ها در طول عمر را مورد بررسی قرار داده‌اند.
طول عمر ارثی است؟
 
 

مخاطب ۲۴-  دانشمندان مرکز سلامت جمعیت آکسفورد دریافتند که عوامل محیطی ۱۷ درصد در مرگ زودهنگام نقش دارند، در حالی که کمتر از ۲ درصد از مرگ‌ها مربوط به ژنتیک است.باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ دانشمندان از داده‌های تقریباً نیم میلیون نفر که توسط Biobank بریتانیا ارائه شده بود، استفاده کردند. هدف محققان ارزیابی تأثیر ۱۶۴ محرک محیطی و عوامل ژنتیکی بر پیری، بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و طول عمر بود.نتایج نشان داد که استعداد ژنتیکی، تنها ۲ درصد در مرگ زودرس نقش دارد.

 از ۲۵ عامل مستقل محیطی، سیگار کشیدن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت بدنی و شرایط زندگی بیشترین تأثیر را بر مرگ و میر و پیری بیولوژیکی داشتند.محققان همچنین دریافتند که ۲۱ بیماری با سیگار کشیدن، ۱۹ بیماری با عوامل اجتماعی و اقتصادی (مانند درآمد خانواده، مالکیت خانه و وضعیت شغلی) و ۱۷ بیماری با فعالیت بدنی مرتبط بودند.عواملی که بر سلامت اوایل زندگی تأثیر می‌گذارند، از جمله وزن بدن در سن ۱۰ سالگی و سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری، نیز نشان داده شده است که بر افزایش سن بیولوژیکی و خطر مرگ زودرس ۳۰ تا ۸۰ سال بعد تأثیر می‌گذارند.

عوامل محیطی تا حد زیادی در احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی، قلبی و کبدی نقش دارد، در حالی که خطر ژنتیکی در زوال عقل و سرطان سینه نسبتا اندک است.نتایج این مطالعه در مجله Nature Medicine (NatMed) منتشر شده است.پیش از این، دانشمندان ثابت کرده بودند که کنار گذاشتن موقت گوشی هوشمند می‌تواند مغز شما را تا ۱۰ سال جوان کند.

 
 
برچسب ها: طول عمر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ویدیویی از زهرا میرزایی مجری صداوسیما قبل از قتل ویدیویی از زهرا میرزایی مجری صداوسیما قبل از قتل
زهرا میرزایی مجری صداوسیما روز گذشته در خانه‌اش واقع در شهرک گلستان به طرز هولناکی به قتل رسید. او مجری شبکه افق صداوسیما بود.
استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد
معاون استاندار تهران ضمن اعلام تعطیلی پنجشنبه‌ها در این استان، از تغییر ساعات کاری ادارات از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ تا پایان شهریور خبر داد.
عراقچی: نتانیاهو کارشکنی مخرب است که دیگر آبرویی برایش نمانده عراقچی: نتانیاهو کارشکنی مخرب است که دیگر آبرویی برایش نمانده
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به ادعا‌های فاکس نیوز در خصوص کشف تأسیسات هسته‌ای مخفی در ایران، نوشت: با شروع مجدد گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا، «تصاویر ترسناک ماهواره‌ای» بیشتری خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند.
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت این کشور و همچنین چند شرکت و بندر در چین خبر داد.
وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند
مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این آزمون اقدام به جذب نیرو خواهند کرد، وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت هستند.
برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: هنوز ۱۱ کارگر اسکله شهید رجایی مفقودند و اطلاعی از سرنوشت این کارگران در دست نیست
برگزیده
استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد
معاون استاندار تهران ضمن اعلام تعطیلی پنجشنبه‌ها در این استان، از تغییر ساعات کاری ادارات از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ تا پایان شهریور خبر داد.
ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید
در طول تاریخ، پادشاهان و حاکمان از روش‌های مختلفی برای افزایش ثروت خود و کشورشان استفاده کردند. این راه‌ها شامل فتوحات نظامی، تجارت بین‌المللی و ازدواج‌های استراتژیک می‌شد. هرکدام از این روش‌ها تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی و قدرت سیاسی کشور‌ها داشت. در ادامه نگاهی به ۷ تن از پادشاهان ثروتمند تاریخ می‌اندازیم
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
صفحه خبر بالای تصاویر