کد خبر: ۵۷۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۶

فقط اتباع مقیم کشور، اجازه خون دادن دارند

عبادالله سالک مقدم معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون در پاسخ به این سؤال که چرا علی‌رغم ممنوعیت اهدای خون اتباع، از اتباعی که کارت آمایش دارند خون گرفته می‌شود؟ گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند خون اهدا کنند، اما کسانی که کارت آمایش به آنها داده شده، اکنون به نوعی تبعه ایران شده‌اند و گویا ایرانی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است کسی والدین افغانی داشته باشد، اما از آنجا که خود متولد اینجا است، با او مدارا می‌شود و به نوعی ایرانی به حساب می‌آید و می‌تواند خون بدهد. اما اتباعی که نه تنها از افغانستان بلکه از هر کشور دیگری به ایران می‌آید و کارت نداشته باشد، برای آنها اهدای خون امکان‌پذیر نیست.
فقط اتباع مقیم کشور، اجازه خون دادن دارند

مخاطب۲۴- معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون گفت: قانون و استاندارد جهانی این است از افرادی که تبعه کشور نیستند، خون دریافت نکنند. این علاوه بر افغانستان، در مورد عراق و پاکستان هم صدق می‌کند. از آمریکا هم نمی‌توانند خون بدهند، با اینکه شرایط بهداشتی در آمریکا خیلی خوب است، اما به‌خاطر بیماری‌هایی که در آن منطقه وجود دارد به‌خاطر امنیت خون و فرآورده‌های خونی تولیدی کشور نمی‌توانند خون بدهند.

بیشتر بخوانید

«عبادالله سالک مقدم» معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون در پاسخ به این سؤال که چرا علی‌رغم ممنوعیت اهدای خون اتباع، از اتباعی که کارت آمایش دارند خون گرفته می‌شود؟ گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند خون اهدا کنند، اما کسانی که کارت آمایش به آنها داده شده، اکنون به نوعی تبعه ایران شده‌اند و گویا ایرانی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است کسی والدین افغانی داشته باشد، اما از آنجا که خود متولد اینجا است، با او مدارا می‌شود و به نوعی ایرانی به حساب می‌آید و می‌تواند خون بدهد. اما اتباعی که نه تنها از افغانستان بلکه از هر کشور دیگری به ایران می‌آید و کارت نداشته باشد، برای آنها اهدای خون امکان‌پذیر نیست.

وی در توضیح علت این موضوع بیان کرد: مشکل، مسئله اپیدمیولوژی بیماری‌ها است نه ژنتیک. مناطقی مانند افغانستان یا مالاریا خیز هستند و یا ممکن است بیماری‌های خاصی آن‌جا شیوع داشته باشد که در سیستم ایران هنوز این بیماری‌ها شناخته شده نیست یا وجود ندارد.

او ادامه داد: قانون و استاندارد جهانی این است از افرادی که تبعه کشور نیستند، خون دریافت نکنند. این علاوه بر افغانستان، در مورد عراق و پاکستان هم صدق می‌کند. از آمریکا هم نمی‌توانند خون بدهند، با اینکه شرایط بهداشتی در آمریکا خیلی خوب است، اما به‌خاطر بیماری‌هایی که در آن منطقه وجود دارد به‌خاطر امنیت خون و فرآورده‌های خونی تولیدی کشور نمی‌توانند خون بدهند. اما کسی که کارت دارد اقامت او آن‌قدر طولانی شده که از همان کشور به حساب می‌آید و این به‌خاطر ژنتیک او نیست.

سالک مقدم در ادامه به مراکز متعدد طب سنتی پرداخت و خاطرنشان کرد: از مراکز طب سنتی ایرانی فقط موارد آکادمیک و دانشگاهی مورد تأیید است. خوشبختانه در طب سنتی آکادمیک گفته می‌شود که اقدامات درمانی باید evidence based یعنی بر پایه شواهد علمی باشد؛ به هر صحبت و موردی که اعلام می‌شود نمی‌توان اکتفا کرد و باید حتماً بتوان یک منشاء علمی در آن یافت.

وی افزود: خوشبختانه طب ایرانی طب غنی و بسیار اثربخش است، اما ما زمانی می‌توانیم اینها را عملیاتی و اجرایی کنیم که با شرایط فعلی، بر روی آنها کار‌های تحقیقاتی و علمی انجام بدهیم به‌طوری که منجر به چاپ مقاله شود و به‌نوعی بر شواهد مبتنی گردد. تا بتوانیم قاطعانه از مواردی نام ببریم که مثلاً هزار سال پیش ایرانی‌ها به جایگاه تشخیص و درمان درست آنها رسیده بودند و اکنون طب نوین و شواهد علمی نیز آنها را تأیید می‌کند و این باعث افتخار ما است.

سالک مقدم تأکید کرد: باید به مراکزی مراجعه کرد که متخصصان دانشگاهی طب سنتی بتوانند اقدامات درمانی مربوط به طب سنتی کلاسیک و دانشگاهی را انجام بدهند. ما در خود وزارتخانه مدیرکل طب سنتی ایرانی داریم و تمام مراکز مجاز در خود وزارتخانه هستند. کافی است مراکز طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه تهران را در اینترنت جست‌و‌جو کنید.

برچسب ها: انتقال خون
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.