کد خبر: ۵۷۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰

نابغه‌ای که قربانی بی قانونی شد!

این قربانی کوی دانشگاه آرزو داشت که بلاکچین و برنامه نویس حرفه‌ای شود، اما دو سارق موتورسوار به خاطر سرقت کوله پشتی‌اش، این پسر نخبه را به قتل رساندند.
نابغه‌ای که قربانی بی قانونی شد!

مخاطب۲۴- دانشگاه تهران- روزنامه ایران در گزارشی با پدر، برادر و همکلاسی «امیر‌محمد خالقی درمیان» گفت و گویی کرده است که در ادامه می‌خوانید.

«امیر‌محمد خالقی درمیان» که زاده یک روستای کوچک در خراسان جنوبی و در ۷۰ کیلومتری خط مرزی بود، در حالی درس خواند و به مدرسه رفت که تعداد دانش‌آموزان مدرسه او در روستا به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسید، اما امیر‌محمد با تمام سختی‌ها توانست با کسب رتبه ۸۰۰ کنکور وارد دانشگاه تهران شود و به رویایش برسد هر چند توئیت وی در شبکه ایکس نشان می‌دهد ورود به دانشگاه، آن هم دانشگاه تهران با آنچه در رویاهایش متصور بوده چندان تطابقی نداشته است چرا که نوشته بود: «همه چی از دور قشنگه حتی دانشجوی دانشگاه تهران بودن» و مدتی بعد نیز توئیت کرده بود که «من این من را تغییر می‌دهم.»

بیشتر بخوانید


این قربانی کوی دانشگاه آرزو داشت که بلاکچین و برنامه نویس حرفه‌ای شود، اما دو سارق موتورسوار به خاطر سرقت کوله پشتی‌اش، این پسر نخبه را به قتل رساندند.

صبح شنبه ۲۷ بهمن، اهالی روستای درمیان خراسان جنوبی در آرامستان روستا دور هم گرد آمدند تا امیر‌محمد خالقی را با تمام آرزوهایش دفن کنند. دو ساعت از مراسم خاکسپاری امیر‌محمد گذشته بود که با پدرش تلفنی صحبت کردیم. پدر توان صحبت در رابطه با حادثه تلخی که برای پسرش رخ داده، نداشت و به سختی صحبت می‌کرد: ساعت ۸ صبح پریروز (پنجشنبه ۲۵ بهمن) با من تماس گرفتند و گفتند پسرتان حالش بد است و نیاز به جراحی دارد. آن زمان چیز خاصی به ما نگفتند تا اینکه خودمان را به تهران و بیمارستان شریعتی رساندیم و آنجا به ما گفتند که پسرمان کشته شده است. امیرمحمد آخرین فرزند پسرم بود. من سه پسر و دو دختر دارم که پسر کوچکم کشته شد.

مولوی عبدالرحمن خالقی، پدر امیر‌محمد گفت: پسرم فقط دنبال درس بود، تنها چیزی که دنبالش نبود سیاست بود. من کشاورز هستم و با پولی که از بیل و کلنگ‌زنی سر زمین به دست آوردم بچه هایم را بزرگ کردم و خرج زندگی‌اش را دادم. امیر‌محمد ترم چهارم بود و تازه قرار بود سر کار برود که این اتفاق برایش رخ داد. آخرین بار با پسرم ساعت حدود ۸ شب چهارشنبه صحبت کردم. خوشحال بود، از سرکار بر می‌گشت...

پدر امیر‌محمد به اینجای صحبت که رسید صدایش قطع شد. ناگهان زن جوانی گوشی را گرفت و گفت: «پدر امیر‌محمد توان صحبت کردن ندارد.» از اینکه مجبور بودم به خاطر وظیفه شغلی‌ام در بدترین زمان ممکن یک پدر داغدار را که تازه فرزندش را به خاک سپرده مجبور به صحبت درباره پسرش کنم، شرمنده شدم. با این حال صحبت را با زن جوان که از بستگانشان بود، ادامه دادم.

زن جوان گفت: پدر امیر‌محمد یک کشاورز ساده است و امیر‌محمد در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت. او رتبه ۸۰۰ کنکور بود و پسری بسیار سالم، پاک، نماز خوان، با ایمان و درستکار بود و هر خصوصیت خوبی که وجود دارد دراین پسر جمع بود. پدر امیر‌محمد علاوه بر کشاورزی، امام جماعت مسجد روستا نیز هست. بعد از آن برادر امیر‌محمد گوشی را گرفت و گفت: امیر‌محمد آرزو‌های بزرگی داشت و دوست داشت در حوزه‌های بلاکچین، هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی، حرفه‌ای و خبره شود. او در رابطه با این موضوع که چه درخواستی از قوه قضائیه دارند، گفت: از متهمان شکایت کرده‌ایم و درخواست قصاص قاتلان برادرم را داریم. پدر و مادرم اصلاً حالشان خوب نیست و برادر بی‌گناه من که آزارش به کسی نمی‌رسید، کشته شده است.
پسری که نخبه بود

بعد از صحبت با پدر و برادر و خویشاوند امیر‌محمد به سراغ هم‌اتاقی او رفتیم. اولین جمله‌ای که پسر جوان بیان کرد؛ این بود: امیر‌محمد نخبه بود، او پسری بسیار آرام، درسخوان و در حوزه کار با هوش مصنوعی جزو نفرات برتر بود. واقعاً نخبه بود و در دانشگاه نمرات بالایی داشت. او ادامه داد: حادثه در خیابان جنت پشت کوی دانشگاه در ۲۰۰ متری در غربی خوابگاه رخ داده است. خیابانی که در آن امیر‌محمد به قتل رسیده خیلی کوتاه است و او با در ورودی خوابگاه خیلی فاصله‌ای نداشت. امیر‌محمد برای کاری که پیدا کرده بود، خیلی زحمت کشید و کلی مصاحبه کاری انجام داد تا این کار را پیدا کرد، اما در اولین روز کاری اش، قربانی سرقت لپ‌تاپ و گوشی تلفن همراهش شد. اصلاً این خیابان امنیت ندارد و در این مدت سرقت‌های زیادی در این محدوده شده است.


ساکن اتاق ۲۱۸

هم‌اتاقی قربانی جنایت گفت: یک سالی می‌شود که ما در اتاق شماره ۲۱۸، ساختمان شماره ۱۹ خوابگاه کوی دانشگاه ساکن و هم‌اتاقی بودیم. ساعت حدود یک شب حادثه مطلع شدیم که امیر‌محمد زخمی شده و خودمان را به بیمارستان رساندیم. آن زمان هنوز زنده بود، اما ساعاتی بعد به ما گفتند که او فوت کرده است. پدر امیر‌محمد و برادرش هم روز بعد آمدند، چون حال ما خیلی بد بود، دقیقاً نمی‌دانم از خانواده او چه کسانی آمدند، اما حال آنها هم خیلی خوب نبود. او ادامه داد: امیر محمد ایده‌های خیلی زیادی داشت و دلش می‌خواست استارت آپ راه‌اندازی کند، اما موفق نشد هیچ کدام از آرزوهایش را به حقیقت تبدیل کند.


بازداشت مظنونان

با اعلام این خبر، در همان ساعات نخست بعد از قتل، به دستور بازپرس کشیک قتل و تیم بررسی صحنه جرم تحقیقات آغاز شد. بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل جنایت، سرنخ خوبی در اختیار مأموران قرار نداد. در گام بعدی با این احتمال که سارقان سابقه‌دار هستند، تیم تحقیق به رصد آنتن تلفن همراه سارقان سابقه‌دار پرداخته و چند نفری در آن محدوده شناسایی شدند. از مظنونان تحقیقات صورت گرفت، اما مدارک و شواهد به دست آمده نشان می‌داد که ظاهراً آنها در این جنایت نقشی نداشته‌اند.

علی صالحی، دادستان تهران با تسلیت به خانواده امیر‌محمد خالقی درمیان اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه بلافاصله پس از وقوع این رویداد تلخ دستور دادند تا موضوع با دقت و جدیت و سرعت دنبال شود؛ بنابراین پرونده را برای رسیدگی به شعبه ویژه و بازپرسی ویژه قتل ارجاع دادیم. وی با بیان اینکه این پرونده تحت بررسی و رصد آنی جلو می‌رود، تصریح کرد: برای پیگیری این پرونده جلسات متعددی با همکاران در حوزه انتظامی برگزار کردیم و نظارت لازم در این حوزه در حال انجام است. دادستان تهران با اشاره به اینکه متأسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسیده‌ایم، گفت: افراد مظنون در این رابطه دستگیر شدند و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

کار‌های فنی و اطلاعاتی در دست اقدام است. تلاش داریم در اسرع وقت مرتکب این بزه را دستگیر کرده و به سزای اعمالش برسانیم. صالحی با تأکید بر اینکه قطعاً برخورد دستگاه قضایی در این رابطه قاطعانه، سریع و مطابق قانون خواهد بود، گفت: کسانی که دست به چنین جرایمی زده و مرتکب چنین اعمال خشونت باری می‌شوند، بدانند که برخورد دستگاه قضایی با آنها بسیار قاطع، جدی و بازدارنده خواهد بود. صالحی اضافه کرد: برخورد دادستانی تهران با مرتکبین جرایم خاص و خشن و سارقان مسلح تا امروز بسیار قاطع و بدون هیچ ارفاق قانونی بوده است. مرتکبین چنین جرایمی را حتی به مرخصی‌های کوتاه مدت نمی‌فرستیم. وی گفت: به صورت مستمر و لحظه به لحظه پیگیر هستیم تا در اسرع وقت این سارقِ قاتل را شناسایی کنیم و برخورد قاطع و عبرت‌آموزی با او داشته باشیم. دادستان تهران در پایان تأکید کرد: هیچ مماشاتی با سارقین و افرادی که مخل نظم و امنیت مردم هستند، نداریم.


تمهیدات پلیس برای امنیت منطقه

سرهنگ مهدی سرپناه رئیس مرکز اطلاع رسانی فراجا نیز درباره روند رسیدگی به این پرونده گفت: پلیس با تمام توان در حال بررسی پرونده و تلاش برای شناسایی عاملان این جنایت است، اما تا کنون اتفاق خاصی نیفتاده است. همچنین سردار رادان فرمانده فراجا نیز به فرمانده انتظامی تهران بزرگ دستور داده بود که به سرعت جلسه مشترکی با مسئولان شهرداری و دانشگاه برگزار کنند و درباره تأمین امنیت منطقه مورد نظر تصمیمات عاجل گرفته شود که این جلسات برگزار شده و خلأ‌های امنیتی محل حادثه و مناطق اطراف که محل رفت و آمد دانشجویان است از نظر نرم افزاری و سخت افزاری بررسی و تمهیدات مهمی اندیشیده شد که به اجرا درخواهد آمد.

برچسب ها: دانشگاه تهران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد
دانشمندان ادعا می‌کنند میلیاردها سال پیش از پیدایش انسان، یک راکتور هسته‌ای در زمین وجود داشته که احتمالاً آغاز حیات بوده است. این ادعای جنجالی، نظریه‌های رایج در مورد آغاز حیات را به چالش می‌کشد.
اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم
با تشدید بحران غزه، ایرلند و هلند اعلام کردند در صورت حضور اسرائیل، از یوروویژن ۲۰۲۶ کناره‌گیری خواهند کرد و فشار بر اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان
اسرائیل با پرتاب موشک از دریای سرخ، نشست رهبران حماس در دوحه را هدف قرار داد و حتی با سامانه‌های پدافندی آمریکا و قطر عبور کرد.
اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده
به گزارش منابع اسرائیلی، حملات هوایی ۱۲ روزه علیه برنامه هسته‌ای ایران نتوانسته آن را نابود کند؛ ایران همچنان مواد و تخصص فنی لازم را در اختیار دارد.
حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین
مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۲ رأی موافق، پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از تشکیل کشور فلسطین را تصویب کرد؛ گامی مهم در روند تحقق خواست تاریخی ملت فلسطین.
ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم
اشک‌های ستاره اسکندری برای ترانه علیدوستی، باران کوثری، هنگامه قاضیانی، پانته‌آ بهرام و شقایق دهقان
انقلابی در درمان پوکی استخوان انقلابی در درمان پوکی استخوان
راهی برای تقویت استخوان‌ها در طول عمر کشف شده است که می‌تواند انقلابی در درمان پوکی استخوان ایجاد کند. این کشف نویدبخش دارویی جدید با عوارض جانبی کمتر است.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر