کد خبر: ۵۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲

یک توئیت غیر اخلاقی و ۵ نکته درباره "قذف" سینماگران ایرانی

چرا وقتی یک سینماگر بزعم مسوولان مرتکب اشتباهی می‌شود، مسوولان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی علیه او موضع می‌گیرند و اقدام می‌کنند، ولی وقتی یک نفر به جامعه سینماگران ایران، اعم از مرد و زن، نسبت زنا می‌دهد، سکوت می‌کنند؟!
یک توئیت غیر اخلاقی و ۵ نکته درباره  قذف  سینماگران ایرانی

مخاطب۲۴- چرا وقتی یک سینماگر بزعم مسوولان مرتکب اشتباهی می شود، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از جمله سازمان سینمایی علیه او موضع می گیرند و اقدام می کنند ولی وقتی یک نفر (علی اکبر رائفی پور) به جامعه سینماگران ایران، اعم از مرد و زن، نسبت ناروا می دهد، سکوت می کنند؟!

یک توئیت غیر اخلاقی و 5 نکته درباره

در روزهای گذشته، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی، انتقادات متعددی را در سطح وزیر و رئیس سازمان متوجه برخی سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره کن کردند چرا که از دیدگاه آنها، خطاهایی از فعالان سینمای ایران که در قالب فیلم "برادران لیلا" به جشنواره رفته بودند، سر زده بود.

اینک، فردی به نام "علی اکبر رائفی پور" که می کوشد خود را به عنوان تئوریسین اصولگرایی جا بیندازد و اظهارات شاذ او مانند ارتباط اجنه و شلوار جین و تامین نمک عراقی ها از شوره جوراب راهپیمایان اربعین و ... همواره باعث وهن دین و انقلاب بوده است، برای این که از قافله سنگ اندازی به سینماگران کشورمان عقب نماند، توئیتی شرم آور و بسیار موهن منتشر کرد و نوشت:
«با توجه به آمار بالای تجاوز و تعرض جنسی در سینما و افشاگری های روزانه این جماعت دوزاری علیه هم! به نظر میاد اگر کسانی که بهشون تجاوز نشده اعلام کنند کاربردی تر باشه».

یک توئیت غیر اخلاقی و 5 نکته درباره

در این باره چند نکته قابل توجه است:

1 - چرا وقتی یک سینماگر بزعم مسوولان مرتکب اشتباهی می شود، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از جمله سازمان سینمایی علیه او موضع می گیرند و اقدام می کنند ولی وقتی یک نفر به جامعه سینماگران ایران، اعم از مرد و زن، نسبت زنا می دهد، سکوت می کنند؟! 

مگر نه این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این خاطر شکل گرفته که جامعه هنری و نویسندگان و روزنامه نگارانی وجود دارند که این وزارتخانه کارهای مرتبط با آنها را رتق و فتق کند و اساساً وجود این وزارتخانه و مسوولان و کارمندانش رهین این افراد است؟ پس چرا مسوولیت حرفه ای خود را در قبال تهمت و توهینی چنین آشکار انجام نمی دهند؟!

آیا نهاد متولی فرهنگ و هنر ایران ، آنقدر بی غیرت شده است که در برابر اتهام زنا به هزاران هنرمند ایرانی دم بر نخواهد آورد؟ امیدواریم که چنین نباشد و شاهد حرکتی حرفه ای و مبتنی بر اصول انسانی و اسلامی از سوی از وزارتخانه و احقاق حقوق هنرمندان در این باره باشیم.
2 - این که در سینمای ایران همانند سایر بخش های جامعه، مشکلاتی از جمله روابط خارج از اخلاق وجود دارد، نکته پنهانی نیست ولی آیا چنین روابطی در جاهای دیگر وجود ندارد؟ مثلاً متصور نیست که در میان پزشکان، اصناف، دانشگاهیان، ورزشکاران، روزنامه نگاران، کارگران، کارمندان و ... نیز افرادی وجود داشته باشند که اصول اخلاقی را زیر پا بگذارند؟

اما وجود درصدی افراد خطاکار در هر صنفی، دلیلی بر فساد همگانی در آن نیست. آنچه رائفی پور نوشته، این معنا را به ذهن متبادر می کند که  همه اهالی سینما، درگیر زنا و تجاوز هستند مگر آن که خلافش بیان شود (با عرض پوزش از مخاطبان و هنرمندان).

 چنین اتهامی از نظر حقوقی، قذف نام دارد؛ قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری ( حتی به فرد مرده) و مجازات آن در قوانین مصوب و مقررات شرعی،  80 ضربه شلاق است.
یک توئیت غیر اخلاقی و 5 نکته درباره

آیا این حکم دینی و قانونی درباره کسی که برخلاف آموزه های شرع مقدس، به جامعه ای با افراد مشخص چنین اتهام زشتی زده، اجرا خواهد شد؟ 

3 - از سینماگران ایران و تشکل های صنفی آنها نیز انتظار می رود، در سطح قانونی اقدام به اعاده حیثیت از خویش نمایند.

4 - از مدعی العموم نیز انتظار می رود این موضوع را مورد پیگرد قرار دهد تا افراد نتوانند علیه شهروندان دیگر این گونه زشت و زننده سخن بگویند و نفرت افکنی کنند.

5 - اگر عقلای جریان اصولگرا هنوز شرف حضور دارند و حرف شان شنیده می شود، این قبیل افراد را که تحت عنوان دین و انقلاب سخن می گویند توجیه کنند که جامعه ایران دیگر بیش از این ظرفیت تحمل کردن توهین و دو قطبی سازی و تنفر پراکنی ندارد؛ چنان رفتار نکنید که پشیمانی گسترده به بار آید.

منبع : عصر ایران

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
0
0
comments icon سلام و خدا قوت.اگر‌نویسندهدحقوقدان است که وااسفا... اگر حقوقدان نیست که واویلا... از این متن عجیب با الفاظ و اصطلاحات تخصصی حقوقی... متن توییت رائفی پور تکرار ادعای خود سینماگران است.وقتی شخصی خودش با متن و امضاء و عکس خودش ادعای تجاوز به خودش را دارد اسم این تکرار توسط دیگران «قذف» نیست. علاوه بر آن چون متن توئیت بیانگر اکثریت است نه عمومیت پس اصل مطلب مطرح شده منتفی است.در اصل، مطالب مطرح شده سالبه به انتفاع موضوع است.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو
نتایج بررسی دوربین ویوو X۳۰۰ پرو منتشر شد و دنیای موبایل را شگفت‌زده کرد. این پرچمدار جدید با ترکیب دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی زایس و یک باتری غول‌پیکر، عملاً استاندارد‌های سال ۲۰۲۶ را جابه‌جا کرده است.
ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی
محمد عمری، مهاجم پرسپولیس که این فصل در پست جدید خود در کنار علی علیپور یکی از زوج‌های اصلی خط حمله سرخپوشان را تشکیل داده، با تغییر استایل ظاهری خود آماده نبرد حساس دربی برابر استقلال می‌شود.
پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی
متن استعفای پژمان بازغی و سام درخشانی پس از پذیرفته نشدن کناره‌گیری‌شان حذف شد.
دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک! دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک!
وودی الن بزرگ امروز ۹۰ ساله شد، فیلمسازی که بیانگر انسان‌ها در عصر مدرن است و بخاطر برنامه نوازندگی جاز به مراسم اسکار و گرفتن اسکار فیلم آنی‌هال نرفت، چون همزمان بود!
صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن
جعفر پناهی فیلمساز مطرح کشور و برنده جایزه نخل طلای کن به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام بار دیگر به حبس و ممنوعیت خروج از کشور آن هم به صورت غیابی محکوم شده است.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر