کد خبر: ۵۷۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱

ایران دهمین کشور از نظر ظرفیت تولید برق است

صنعت برق ایران که در سال ۱۳۵۷ ظرفیت تولید ۷ هزار مگاوات برق داشت، اکنون به ظرفیت ۹۴ هزار و ۸۴۶ مگاوات دست یافته که منجر شده نام کشورمان به عنوان دهمین کشور جهان از منظر ظرفیت تولید برق بدرخشد.
ایران دهمین کشور از نظر ظرفیت تولید برق است

مخاطب۲۴- صنعت برق ایران در طول ۴۶ سال گذشته دستاورد‌های کم نظیری از خود بر جای نهاده است؛ طبق اعلام بهروز مرادی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی وزارت نیرو، ظرفیت نیروگاهی جهان از سال ۱۳۵۷ تا سال گذشته، ۴.۵ برابر و در ایران ۱۳ برابر افزایش یافته است به طوری که تولید برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران ۲۲ برابر شده است.

وی با یادآوری اینکه صنعت آب و برق به عنوان صنعتی زیربنایی و زیرساخت‌های بنیادی، نقش عمده‌ای در رشد و ارتقای فنی و اقتصادی کشور دارد، افزود: رشد اقتصادی در برنامه پیشرفت پنج ساله، مستلزم امکان تامین پایدار آب و برق برای همه بخش‌های مصرف کننده و به ویژه صنایع و کشاورزی است.

مرادی ادامه داد: این در حالی است که صنعت آب و برق یکی از سرمایه‌های برترین صنایع کشور است و برای دستیابی به اهداف یاد شده و توجه به روش‌های جلب حمایت و مشارکت سرمایه گذار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که از جمله می‌توان به IDB، فاینانس، یوزانس، اکو و بانک جهانی اشاره کرد.

مدیرکل دفتر راهبردی وزارت نیرو به دستاورد‌های صنعت برق از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز اشاره کرد و گفت: افزایش ظرفیت تولید برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را می‌توان از جمله این دستاورد‌ها برشمرد.

مرادی خاطرنشان کرد: ظرفیت نصب شده کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر شامل نیروگاه‌های برق آبی در سال ۱۳۵۷ برابر با ۱۸۰۴ مگاوات بوده است که این عدد امسال به ۱۳ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسیده است.

وی ادامه داد: تا بهمن سال ۱۴۰۳، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی و زیست‌توده و آبی کوچک) به بیش از ۱۵۴۴ مگاوات رسیده است؛ پروژه‌هایی مانند نیروگاه خورشیدی اردکان با ظرفیت ۱۰ مگاوات و نیروگاه بادی منجیل از جمله نمونه‌های موفق هستند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی وزارت نیرو گفت: در حوزه برق‌رسانی به روستا‌ها در سال ۱۳۵۷ تعداد ۴۳۶۷ روستا از نعمت برق برخوردار بودند که با اقدامات جهادی و توسعه‌ای تعداد روستا‌هایی که از برق پایدار برخوردار شدند به ۵۸ هزار و ۸۲۹ روستا رسید.

مرادی افزود: ظرفیت نیروگاهی جهان از سال ۱۳۵۷ تا سال گذشته، ۴.۵ برابر و در ایران ۱۳ برابر افزایش یافته است. همچنین در همین بازه زمانی تولید برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران ۲۲ برابر شده است.

وی به رویکرد‌های وزارت نیرو در حوزه آب و برق اشاره و خاطرنشان کرد: اصلاح اقتصاد و بهبود فضای کسب و کار در صنعت جهت جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، ایجاد تحول اساسی در سمت مصرف و تقاضا بابت همکاری مشترکان در بخش‌های مختلف مصرف شامل خانگی و صنایع، تامین آب و برق مطمئن و با کیفیت به میزان الگوی مصرف برای همه مشترکان، تامین آب و برق خارج از الگوی مصرف به صورت رقابتی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت توسعه و احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و نیروگاه‌های خودتامین توسط صنایع، بازسازی شبکه‌های فرسوده، افزایش مبادلات برق، بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب و آب دریا و ایجاد بازار مبادله آب‌های نامتعارف، جلوگیری از آلودگی آب‌ها و اصلاح تعرفه مشترکان بر اساس الگوی پلکانی از جمله این رویکردهاست.

برچسب ها: صنعت برق ایران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شرط تحریرالشام برای بازگشایی حرم حضرت زینب شرط تحریرالشام برای بازگشایی حرم حضرت زینب
حرم حضرت زینب سلام الله علیها که هفته گذشته به دلیل هجوم نیرو‌های زیر نظر جولانی به خادمان این آستان بسته شده بود، با محدودیت جدید بازگشایی شد.
بهترین فیلم‌های نامزد شده در جشنواره فجر بهترین فیلم‌های نامزد شده در جشنواره فجر
نامزد‌های بهترین فیلم جشنواره فجر ۱۴۰۲ اعلام شدند! در این مطلب، با فیلم‌های منتخب از جمله «گوزن‌های اتوبان» و «زیبا صدایم کن» آشنا شوید و جزئیات رقابت برای سیمرغ بلورین را بخوانید.
بازگشت رئیس‌جمهور از راهپیمایی ۲۲ بهمن با مترو بازگشت رئیس‌جمهور از راهپیمایی ۲۲ بهمن با مترو
رئیس‌جمهوری به همراه معاون اجرایی و رئیس دفتر خود با مترو از راهپیمایی روز ۲۲ بهمن بازگشت.
جزییات پلمب اتاق عمل بیمارستان آپادانا جزییات پلمب اتاق عمل بیمارستان آپادانا
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در بازدید ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، از اتاق عمل بیمارستان آپادانا، مشخص شد اعمال جراحی توسط تکنیسین بدون حضور جراحان در حال انجام بود که بنا به دستور سرپرست دادسرای جرایم پزشکی سه اتاق عمل این بیمارستان تا اطلاع ثانوی پلمب و ۷ تکنیسینی که رابطه استخدامی با بیمارستان نداشته و صرفاً تکنیسین جراحان مُهرزن بودند به همراه دو جراح عمومی مُهرزن، متخصص بیهوشی و مسئول اتاق عمل به کلانتری منتقل شدند.
حضور شخصیت‌های مختلف در راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران حضور شخصیت‌های مختلف در راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران
دراین مراسم مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران سخنرانی خواهد کرد.
تراموا وارد خیابان‌های تهران شد تراموا وارد خیابان‌های تهران شد
٢ رام تراموای چینی در تهران مونتاژ شد،مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهر تهران می‌گوید که تست شبانه تراموا در پایتخت آغاز شد.
صلاحیت مهدی تاج تایید شده است! صلاحیت مهدی تاج تایید شده است!
رقبای مهدی تاج برای انتخابات فدراسیون فوتبال در شرایطی رد صلاحیت شده‌اند که پرونده آقای رئیس به اندازه کافی ابهام دارد.
برگزیده
وضعیت نگران‌کننده در بازار ارز دیجیتال وضعیت نگران‌کننده در بازار ارز دیجیتال
وضعیت سرمایه‌گذاران بیت کوین نگران‌کننده است. شاخص ترس و طمع در حال حاضر نشان‌دهنده احساس نزولی و عدم اطمینان فزاینده در میان دارندگان بیت کوین است
وزیر نفت اعلام کرد: امضای یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت کشور وزیر نفت اعلام کرد: امضای یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت کشور
وزیر نفت که در جشن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی حضور داشت گفت: آرزوی به صفر رساندن صادرات نفت ایران هرگز محقق نخواهد شد.
مزایا و معایب کارت رفاهی ۳۰۰ میلیونی مزایا و معایب کارت رفاهی ۳۰۰ میلیونی
کارت رفاهی برای خرید لوازم خانگی طراحی شده و بابت اعتبار ۳۰۰ میلیونی، پای اقساط ماهانه تقریبا ۱۳ میلیونی وسط می‌آید
صفحه خبر بالای تصاویر