کد خبر: ۵۷۵۸۸
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵

مصرف تخم‌مرغ و دوری از مرگ و میر!

تخم مرغ سرشار از مواد مغذی مفید ازجمله پروتئین باکیفیت بالا است. اما نگرانی‌های مکرر درباره میزان کلسترول آن و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی، همیشه موضوعی بحث برانگیز بوده است.
مصرف تخم‌مرغ و دوری از مرگ و میر!

مخاطب۲۴-  یک پژوهش تازه نشان داده است که خوردن تخم مرغ در هفته به طور قابل توجهی خطر مرگ به هر علتی، به ویژه خطر مرگ و میر به دلیل بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این تأثیر حتی در افرادی که کلسترول بالا دارند نیز مشاهده شده است.

این پژوهش تازه به سرپرستی محققان دانشگاه موناش استرالیا، موضوع مصرف تخم مرغ را مورد بررسی قرار داده و به طور خاص ارتباط آن با مرگ ناشی از بیماری قلبی در افراد مسن را بررسی کرده است، حوزه ای که هنوز تحقیقات کافی در مورد آن انجام نشده است.

تخم مرغ منبع غنی از مواد مغذی است

هالی وایلد، دانشجوی دکترا و مدرس در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه موناش و نویسنده اصلی این مطالعه، اظهار داشت: «تخم مرغ یک ماده غذایی غنی از پروتئین و حاوی مواد مغذی ضروری مانند ویتامین های گروه B، فولات، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین های محلول در چربی (A، D، E و K)، کولین و عناصر معدنی و ریزمغذی های متعددی است.»

وی افزود: «تخم مرغ همچنین یک منبع پروتئینی در دسترس برای سالمندان محسوب می شود. تحقیقات نشان داده اند که سالمندانی که دچار افت فیزیکی و حسی ناشی از افزایش سن هستند، تخم مرغ را به عنوان منبع پروتئینی ترجیحی خود انتخاب کنند.»

تحلیل داده های سالمندان در استرالیا و آمریکا

محققان داده های ۸۷۵۶ فرد بالای ۷۰ سال از استرالیا و ایالات متحده را که در مطالعه ای به نام «مطالعه طولی سالمندانASPREE (ALSOP) » شرکت داشتند، مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه، شرکت کنندگان میزان مصرف تخم مرغ خود را گزارش کردند که به سه دسته تقسیم شد:

مصرف نکردن یا مصرف نادر (هرگز یا یک تا دو بار در ماه)

مصرف هفتگی (یک تا شش بار در هفته)

مصرف روزانه (روزانه یا چند بار در روز)

سپس ارتباط بین مصرف تخم مرغ و مرگ ومیر ناشی از همه عوامل و مرگ های ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و سرطان بررسی شد. در این تحلیل، محققان عوامل مختلف از جمله ویژگی های جمعیتی، وضعیت سلامتی، عوامل بالینی و کیفیت کلی رژیم غذایی را در نظر گرفتند. دوره پیگیری نزدیک به شش سال بود.

رابطه مصرف تخم مرغ و خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی

نتایج نشان داد که افرادی که به طور هفتگی (یک تا شش تخم مرغ در هفته) تخم مرغ مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی که هرگز یا به ندرت تخم مرغ می خوردند:

۲۹٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی بودند.

۱۷٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از هر علت دیگری بودند.

اما ارتباط معناداری بین مصرف تخم مرغ و مرگ ناشی از سرطان یافت نشد.

محققان همچنین بررسی کردند که کیفیت رژیم غذایی چه تأثیری بر ارتباط بین مصرف تخم مرغ و خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی دارد.

نتایج نشان داد که افرادی که رژیم غذایی با کیفیت متوسط یا بالا داشتند و به طور هفتگی تخم مرغ مصرف می کردند، به ترتیب ۳۳٪ و ۴۴٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی قرار داشتند.

نتایج نشان داد که افرادی که رژیم غذایی با کیفیت متوسط یا بالا داشتند و به طور هفتگی تخم مرغ مصرف می کردند، به ترتیب ۳۳٪ و ۴۴٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی قرار داشتند.

محققان تأکید کردند: «نتایج اصلی ما در مورد کاهش مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی، حتی در افرادی با کیفیت رژیم غذایی متوسط تا بالا نیز حفظ شد. همچنین مشخص شد که داشتن رژیم غذایی با کیفیت بالا می تواند نقش محافظتی بیشتری در این رابطه ایفا کند.»

 

مصرف تخم مرغ در افراد دارای کلسترول بالا چقدر مفید است؟

بر خلاف برخی از مطالعات قبلی، این تحقیق نشان داد که حتی در افرادی که دچار کلسترول بالا یا چربی خون ناسالم (دیس لیپیدمی) هستند، ارتباط بین مصرف هفتگی تخم مرغ و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی همچنان برقرار است.

هالی وایلد توضیح داد: «تحقیقات قبلی نشان داده اند که در افراد دارای کلسترول بالا، مصرف تخم مرغ ممکن است خطر مرگ را افزایش دهد. به همین دلیل، ما این ارتباط را در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی نیز بررسی کردیم.»

در میان افراد دارای کلسترول بالا، آن هایی که هفتگی تخم مرغ مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی که به ندرت یا هرگز تخم مرغ نمی خوردند، ۲۷٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی بودند.

نتیجه آن که در میان افراد دارای کلسترول بالا، آن هایی که هفتگی تخم مرغ مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی که به ندرت یا هرگز تخم مرغ نمی خوردند، ۲۷٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی بودند.

این یافته ها نشان می دهد که در جمعیت مورد بررسی، وجود کلسترول بالا لزوماً خطرات مرتبط با مصرف تخم مرغ را افزایش نمی دهد.

در نهایت روزی چند تخم مرغ بخوریم؟

انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می کند که افراد سالم می توانند روزانه یک تخم مرغ کامل مصرف کنند و سالمندان با کلسترول طبیعی می توانند روزانه دو تخم مرغ بخورند.

راهنمای رژیم غذایی استرالیا و بنیاد قلب استرالیا نیز توصیه می کنند که افراد دارای کلسترول طبیعی می توانند تا هفت تخم مرغ در هفته مصرف کنند.

در جمع بندی نتایج محققان نشان می دهد که مصرف تا شش تخم مرغ در هفته می تواند خطر مرگ ومیر ناشی از تمام عوامل و بیماری های قلبی-عروقی را در سالمندان کاهش دهد. این یافته ها می توانند به تدوین دستورالعمل های غذایی مبتنی بر شواهد برای سالمندان کمک کنند.

 

 
برچسب ها: تخم مرغ
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.