کد خبر: ۵۷۴۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸

جدیدترین خبر درباره رقم دستمزد ۱۴۰۴

جلسه بعدی کمیته مزد ۲۹بهمن ماه است که مقرر شده است شرکای اجتماعی نتیجه بررسی خود را در جلسه بعدی شورا ارائه کنند.
جدیدترین خبر درباره رقم دستمزد ۱۴۰۴

مخاطب۲۴- روز گذشته جلسه کمیته مزد برگزار شد و مطابق اخبار اعلام شده از داخل جلسه مبانی محاسبه‌ی جدول سبد معیشت خانوار کارگران ایرانی ارائه شد و اوراقی توسط وزارت کار توزیع گردید که شامل آمار نفوس و مسکن، آمار نرخ CPI، و سبد جدید غذایی مصوب ۱۴۰۳وزارت بهداشت؛ که به گروه‌ها داده شد و همچنین نرخ تورم نیز اعلام شد.

در جلسات قبلی شورای عالی کار موضوعاتی مانند مسکن کارگری، گزارش‌های قرارگاه مسکن، مباحث مربوط به بهداشت کارگران مورد بررسی قرار گرفت.

آنطور که محسن باقری، رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار گفته است رقمی برای سبد فعلا در نظر گرفته و اعلام نشده، با توجه به این داده‌ها، گروه‌ها به بررسی خواهند پرداخت تا در جلسه بعدی که ۲۹بهمن خواهد بود، به ارائه اطلاعات خود بپردازند.

وی درباره اینکه در جلسه روز گذشته موضوعاتی درباره مسکن و درمان کارگران از سوی تامین اجتماعی و وزارت کار مطرح شد افزود:باتوجه به اینکه هیچ یک از گزارشات ارائه شده توسط سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار برای گروه کارگری و حتی کارفرمایی قانع کننده نبود از این موارد عبور کردیم و به بررسی اعداد و آمار پرداختیم.

یکی از انتقاد کارفرمایان نسبت به دولت این است که چالش بحث درمان و مسکن باید از سوی دولت حل شود.

بیشتر بخوانید

علی اصغر آهنی ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار می‌گوید:بخشی از هزینه‌های کارگران مسکن و درمان است که مطابق قانون می‌بایست به صورت رایگان باشد، بنابراین این دو مولفه باید از سوی دولت حل شود، در غیر این صورت حتی اگر دستمزد چند بار افزایش یابد بی فایده است.

آهنی‌ها بیان می‌کند: بنا بر تاکید قانون اساسی دولت موظف به تامین هزینه‌های مسکن، درمان و آموزش است و چنان‌چه دولت به این وظایف خود عمل می‌کرد امروز هزینه‌های معیشتی این طور افزایش نمی‌یافت.

جلسه بعدی کمیته مزد ۲۹ بهمن است و قرار است شرکای اجتماعی بررسی‌های خود درباره هزینه سبد معیشت را مطرح و در این زمینه بحث و بررسی شود.

با ادامه روند افزایشی تورم و عدم اتخاذ سیاست‌های مؤثر برای کنترل آن، قدرت خرید کارگران به طور چشمگیری کاهش یافته است. بررسی‌های میدانی و آمار‌های رسمی نشان می‌دهند که نرخ تورم همچنان بالاست و دستمزد کارگران با این افزایش قیمت‌ها همخوانی ندارد.

طبق گزارش‌های اقتصادی، قیمت کالا‌های اساسی مانند مواد غذایی، مسکن و انرژی در ماه‌های اخیر با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده است. این در حالی است که حداقل دستمزد کارگران افزایش نداشته و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های روزمره آنها باشد. بسیاری از کارگران و اقشار کم‌درآمد برای تأمین هزینه‌های زندگی خود مجبور به کاهش مصرف کالا‌های ضروری یا انجام مشاغل اضافی شده‌اند.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که یکی از دلایل اصلی کاهش قدرت خرید، عدم کنترل مؤثر تورم و ناتوانی سیاست‌های پولی و مالی در جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌هاست. از سوی دیگر، نوسانات بازار ارز و افزایش هزینه‌های تولید نیز فشار بیشتری بر اقتصاد خانوار‌های کارگری وارد کرده است.

برچسب ها: مزد کارگران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی ادامه دارد آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی از ۱۱ آبان آغاز شده و کمبود تجهیزات باعث شده نیرو‌های محلی و داوطلبان با امکانات ابتدایی مقابله کنند.
ایلان ماسک: کار در ۲۰ سال آینده انتخابی خواهد بود ایلان ماسک: کار در ۲۰ سال آینده انتخابی خواهد بود
ایلان ماسک پیش‌بینی کرد طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده کار کردن دیگر اجباری نخواهد بود و انسان‌ها تنها در صورت علاقه و میل شخصی مشغول فعالیت می‌شوند.
حادثه برای دختر موتورسوار در پیست آزادی تهران حادثه برای دختر موتورسوار در پیست آزادی تهران
النا معدنی‌پور، شرکت‌کننده مسابقات موتورکراس قهرمانی کشور، در پیست آزادی تهران دچار سانحه شد و در کما به سر می‌برد؛ تلاش پزشکان ادامه دارد.
مسی: بارسلونا خانه من است و بازمی‌گردم مسی: بارسلونا خانه من است و بازمی‌گردم
لیونل مسی در مراسم تجلیل روزنامه اسپورت اعلام کرد که بارسلونا را خانه همیشگی خود می‌داند و در آینده به‌عنوان یک هوادار به این شهر بازخواهد گشت.
افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۵ افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۵
دولت اعلام کرد ضریب حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۵ باید با رشد ۲۰ درصدی لحاظ شود؛ رقم نهایی پس از بررسی لایحه و تصویب هیأت وزیران تعیین خواهد شد.
چین استخراج اورانیوم از آب دریا را هزار برابر افزایش داد چین استخراج اورانیوم از آب دریا را هزار برابر افزایش داد
محققان چینی با تولید ماده‌ای نوین توانستند بازدهی استخراج اورانیوم از آب دریا را تا ۱۰۰۰ برابر افزایش دهند؛ فناوری هنوز در مراحل اولیه است.
پزشکیان: شفافیت، علم‌محوری و حفظ محیط‌زیست خط قرمز است پزشکیان: شفافیت، علم‌محوری و حفظ محیط‌زیست خط قرمز است
رئیس‌جمهور در جمع فرهیختگان قزوین بر ضرورت صداقت با مردم، حکمرانی علمی، مقابله با تخریب محیط‌زیست و مشارکت اجتماعی در حل مشکلات کشور تأکید کرد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر