کد خبر: ۵۷۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

نوری: اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید

وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از راه‌های کنترل گرانی، ایجاد تعادل در بازار است که ما هم در همین مسیر کار را پیش می‌بریم. اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید.
نوری: اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید

مخاطب۲۴- غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس که برای پاسخ به ۳ سوال مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس مبنی بر اینکه «علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟»، «علت واردات بیش از نیاز برنج در کشور چیست؟» و «علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج چای و ابریشم در کشور چیست؟» در صحن مجلس حضور یافته، طی سخنانی اظهار داشت: برخی از این موضوعات مرتبط به قبل از دولت چهاردهم بود، اما باز هم جا داشت تا به آن پرداخته شود. در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای در کشور داریم و حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است. از این میزان ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات بود و ۵۰۴ میلیارد تومان که ۲۵ درصد می‌شود، سهم دولت بود. امسال و در ماه‌های گذشته علاوه بر تسویه بدهی‌های قبل، برای اولین بار است که به موقع پول سهم دولت چای کاران به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است. در حالی که قبلا این تسویه‌ها به سال‌های بعد هم می‌کشید.



وی افزود: یک حمایت دیگری هم که شده در موضوع سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری است. حدود ۳۰ درصد از قیمت چای امسال که قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری شد و یک سیاست دیگری که ما امسال آن رو اعمال کردیم این بود که نیازمان به واردات را به خرید داخل وصل کردیم. یعنی هرکسی می‌خواهد چایی وارد کند مابه‌ازای آن بایستی از چای‌کاران داخلی کشور چای خریده باشد.

بیشتر بخوانید


وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چایی وارد شده است، در حالی که این مقدار در سال گذشته ۴۲ هزار تن بوده است. ما مکلف هستیم و افتخار می‌کنیم و وظیفه‌مان هست که از تولیدکنندگان حمایت کنیم ولی روبروی ما سفره مردم قرار دارد. روبه‌روی ما بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم. ما باید طوری بازار را تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد و هم برای مصرف‌کننده اینگونه باشد. وقتی در کشور نیاز به واردات هست نمی‌شود جلوی واردات رو بگیریم.



نوری قزلجه خاطرنشان کرد: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن هست، اما نیاز امسال ما به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن هست. پس حدود ۸۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و بایستی واردات آن انجام بگیرد.

وی افزود: تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن هست. یعنی باز هم کمترین مقدار واردات برنج در طول سالیان گذشته را داشتیم. برای اولین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم و همانجا هم سعی کردیم که نفع تولید کنندگان را لحاظ کنیم. این برای اولین بار بود که اتفاق می‌افتاد و جلسه خیلی پرتنشی هم داشت. نمایندگان مجلس هم به عنوان ناظر و شاهد حضور داشتند ولی این کار را انجام دادیم و واردات برنج را هم منوط کردیم به خرید داخل. اما حتماً باید مراعات کنیم چرا که یک روز کمبود برنج، ولو جزئی می‌تواند کل بازار را به هم بریزد و می‌تواند قیمت را افزایش بدهد. ما بایستی حواسمان در کنار تولید کننده به سفره مردم هم باشد.



وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در بحث منظم کردن ثبت سفارش‌ها، شکستن انحصار در این حوزه‌ها و در نهایت صرفه‌جویی ارزی به خاطر بار سنگینی که برای بودجه کشور دارد باید با دقت عمل کنیم.



نوری قزلجه خاطرنشان کرد: در مورد برنج ما حمایت‌های ویژه‌ای را در استان‌های شمالی به صورت مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام شروع کردیم. همچنین در حال پیش بردن طرح‌های اصلاح نباتات با فناوری هسته‌ای هستیم که ان‌شاءالله بتوانیم در این محصول استراتژیک هم به زودی به خودکفایی برسیم. همه این حمایت‌هایی که عرض کردم وظیفه ما هست ولی خیلی از اینها در همین ۴-۵ ماه اتفاق افتاده و سابقه نداشته است.



وی در مورد موضوع ابریشم گفت: تامین به موقع تخم نوغان هیبرید مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و به حد کفایت انجام گرفته است. توزیع تخم نوغان در مرکز توسعه نوغانداری به تعداد ۴۲ هزار و ۵۰۸ جعبه در دو نوبت بهاره و پاییزه انجام گرفته است به طوری که ارتقاء ضریب خود اتکایی صنایع فرش و ابریشمی در سال‌های اخیر به مرز ۵۳ درصد رسید که پیشتر خیلی افت کرده بود. ما امسال در مورد زعفران هم سعی کردیم که از بورس کالا کمک بگیریم و بسیار تنظیم خوبی صورت گرفت. در مورد بحث نوغانداری هم همینطور. بنا داریم که حمایت قیمتی ویژه هم از پیله ابریشم صورت بگیرد و حدود ۵۰ درصد به قیمت پیله طرح ابریشم در قیمت گذاری و سیاست گذاری امسال اضافه شده است.



وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: به هر حال قبول می‌کنم در فرآیند‌ها و کار‌ها ایرادات و اشکالاتی هست. اتفاقاً برای همین هم آمدیم که ان شاءالله با کمک شما تا جایی که می‌توانیم این ایرادات و اشکالات را برطرف کنیم و بر آن عهدی که با شما بزرگواران بستیم، هنوز باشیم و ضمن رعایت انضباط ارزی و رعایت کامل پاک‌دستی و سلامت در زیر مجموعه‌ها و در کنار حمایت از تولید که بسیار ضروری هست، به سفره مردم و قیمت‌ها و تنظیم بازار هم حواسمان باشد. همچنین در مبارزه با هرگونه فساد و انحصار به هر قیمتی و به هر زحمتی که باشد خواهیم ایستاد و کوتاه نخواهیم آمد تا ریال به ریال بیت المال در مسیر صحیح خودش هزینه شود.



وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اینکه وضع کشاورزی خوب نیست را بار‌ها پیگیری می‌کردم و بنا داریم حال کشاورزان را خوب کنیم. یکی از راه‌های کنترل گرانی، ایجاد تعادل در بازار است که ما هم در همین مسیر کار را پیش می‌بریم. اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید.



وی خاطرنشان کرد: علی رغم کمبود گاز در کشور، اما با همکاری دولت همه تولیدات کود اوره به داخل کشور تخصیص پیدا کرد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت. در مورد واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در کشور اولین نفری بودم که دستور برخورد را دادم. در این برنج، برنج ارزان قیمت و گران قیمت باهم مخلوط شد و قرار شد با تایید دستگاه‌های ذی صلاح این برنج با قیمت درست توزیع شود. تا امروز این برنج در اختیار بازرگان خارجی قرار دارد و تحویل قطعی نشده است. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نخواهد شد. وقتی وزارت جهاد کشاورزی را تحویل گرفتم پنج میلیارد دلار بدهی ارزی در موضوعات کشاورزی داشتیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تشکیل پرونده قضایی برای خانم و آقای بازیگر جشنواره فجر تشکیل پرونده قضایی برای خانم و آقای بازیگر جشنواره فجر
در پی انجام اقدام خلاف عرف در افتتاحیه جشنواره فجر از سوی دو هنرمند مرد و زن، در همان روز علیه این افراد پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شد.
محمد مایلی‌کهن: چه اشکالی دارد با آمریکا مذاکره کنیم محمد مایلی‌کهن: چه اشکالی دارد با آمریکا مذاکره کنیم
محمد مایلی‌کهن سرمربی اسبق تیم‌ملی فوتبال ایران درباره دعوای اخیر علی دایی و علیرضا دبیر گفت: دعوای آنها خیلی هم غیرمحترمانه نبوده است.
استوری جدید و عجیب سهراب بختیاری‌زاده استوری جدید و عجیب سهراب بختیاری‌زاده
سهراب بختیاری زاده استوری جدیدی منتشر کرد.
مهدی هاشمی با همسرش؛ البته گلاب آدینه نه مهنوش صادقی! مهدی هاشمی با همسرش؛ البته گلاب آدینه نه مهنوش صادقی!
تصویری از این بازیگر با همسر جدیدش خانم صادقی در فضای مجازی منتشر شد.
رضا کیانیان: از مشوقان من برای نوشتن، عباس یاری بود رضا کیانیان: از مشوقان من برای نوشتن، عباس یاری بود
مراسم رونمایی از چاپ تازه کتاب‌های رضا کیانیان با اشک‌های این بازیگر به یاد داود امیری ـ فیلمبردار فقید سینما که دیروز سالروز تولدش بود ـ و سخنان او درباره دکتر شریعتی و محمد علی فردین برگزار شد.
درست است خانمی به یک نامحرم دست بدهد و از رسانه‌ها پخش بشود؟ درست است خانمی به یک نامحرم دست بدهد و از رسانه‌ها پخش بشود؟
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: در برخی جشنواره‌ها آن هم در حضور کسانی که مسئولیت رسمی در جمهوری اسلامی دارند، خانمی به یک مرد نامحرم دست دهد و این‌گونه کلمات معاشقه آمیز در ملا عام به هم بگویند و از رسانه‌ها پخش بشود، اینها آن چیزی‌هایی است که انسان حقیقتاً از خدای متعال، از حضرت بقیه الاعظم و اهل‌البیت علیهم‌السلام، از شهدا و جانبازان خجالت‌زده می‌شود.
مگس راهزن؛ باهوش‌ترین حشره دنیا مگس راهزن؛ باهوش‌ترین حشره دنیا
مگس‌های راهزن، شکارچیان ماهری از خانواده Asilidae هستند که با ویژگی‌های فیزیکی منحصر‌به‌فرد و استراتژی‌های شکار پیچیده خود شناخته می‌شوند. این حشرات با فک‌های قدرتمند و پرواز‌های سریع به شکار حشرات بزرگتر از خود پرداخته و نقش مهمی در کنترل جمعیت آفات و حفظ تعادل اکولوژیکی ایفا می‌کنند. همچنین، به عنوان عاملین گرده‌افشانی، در سلامت و پایداری اکوسیستم‌ها نقش دارند.
برگزیده
واگذاری سهام ایران خودرو آغاز شد واگذاری سهام ایران خودرو آغاز شد
شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا امروز در نامه‌ای به هیات تجدیدنظر شورای رقابت از جمع بندی نهایی این شورا برای واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی خبر داد.
گول تبلیغات اعطای وام در فضای مجازی را نخورید! گول تبلیغات اعطای وام در فضای مجازی را نخورید!
بانک مرکزی هشدار داد: مشتریان بانکی درخصوص تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.
عارف: با اخلالگران در فضای مجازی برخورد‌های لازم انجام می‌شود عارف: با اخلالگران در فضای مجازی برخورد‌های لازم انجام می‌شود
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت ورود جدی و قطعی برای نظارت و برخورد با سوء استفاده‌کنندگان و احتکار کنندگان کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم در ایام ماه مبارک رمضان و شب عید نوروز خواهد داشت.
صفحه خبر بالای تصاویر