کد خبر: ۵۷۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

نوری: اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید

وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از راه‌های کنترل گرانی، ایجاد تعادل در بازار است که ما هم در همین مسیر کار را پیش می‌بریم. اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید.
نوری: اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید

مخاطب۲۴- غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس که برای پاسخ به ۳ سوال مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس مبنی بر اینکه «علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟»، «علت واردات بیش از نیاز برنج در کشور چیست؟» و «علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج چای و ابریشم در کشور چیست؟» در صحن مجلس حضور یافته، طی سخنانی اظهار داشت: برخی از این موضوعات مرتبط به قبل از دولت چهاردهم بود، اما باز هم جا داشت تا به آن پرداخته شود. در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای در کشور داریم و حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است. از این میزان ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات بود و ۵۰۴ میلیارد تومان که ۲۵ درصد می‌شود، سهم دولت بود. امسال و در ماه‌های گذشته علاوه بر تسویه بدهی‌های قبل، برای اولین بار است که به موقع پول سهم دولت چای کاران به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است. در حالی که قبلا این تسویه‌ها به سال‌های بعد هم می‌کشید.



وی افزود: یک حمایت دیگری هم که شده در موضوع سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری است. حدود ۳۰ درصد از قیمت چای امسال که قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری شد و یک سیاست دیگری که ما امسال آن رو اعمال کردیم این بود که نیازمان به واردات را به خرید داخل وصل کردیم. یعنی هرکسی می‌خواهد چایی وارد کند مابه‌ازای آن بایستی از چای‌کاران داخلی کشور چای خریده باشد.

بیشتر بخوانید


وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چایی وارد شده است، در حالی که این مقدار در سال گذشته ۴۲ هزار تن بوده است. ما مکلف هستیم و افتخار می‌کنیم و وظیفه‌مان هست که از تولیدکنندگان حمایت کنیم ولی روبروی ما سفره مردم قرار دارد. روبه‌روی ما بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم. ما باید طوری بازار را تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد و هم برای مصرف‌کننده اینگونه باشد. وقتی در کشور نیاز به واردات هست نمی‌شود جلوی واردات رو بگیریم.



نوری قزلجه خاطرنشان کرد: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن هست، اما نیاز امسال ما به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن هست. پس حدود ۸۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و بایستی واردات آن انجام بگیرد.

وی افزود: تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن هست. یعنی باز هم کمترین مقدار واردات برنج در طول سالیان گذشته را داشتیم. برای اولین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم و همانجا هم سعی کردیم که نفع تولید کنندگان را لحاظ کنیم. این برای اولین بار بود که اتفاق می‌افتاد و جلسه خیلی پرتنشی هم داشت. نمایندگان مجلس هم به عنوان ناظر و شاهد حضور داشتند ولی این کار را انجام دادیم و واردات برنج را هم منوط کردیم به خرید داخل. اما حتماً باید مراعات کنیم چرا که یک روز کمبود برنج، ولو جزئی می‌تواند کل بازار را به هم بریزد و می‌تواند قیمت را افزایش بدهد. ما بایستی حواسمان در کنار تولید کننده به سفره مردم هم باشد.



وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در بحث منظم کردن ثبت سفارش‌ها، شکستن انحصار در این حوزه‌ها و در نهایت صرفه‌جویی ارزی به خاطر بار سنگینی که برای بودجه کشور دارد باید با دقت عمل کنیم.



نوری قزلجه خاطرنشان کرد: در مورد برنج ما حمایت‌های ویژه‌ای را در استان‌های شمالی به صورت مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام شروع کردیم. همچنین در حال پیش بردن طرح‌های اصلاح نباتات با فناوری هسته‌ای هستیم که ان‌شاءالله بتوانیم در این محصول استراتژیک هم به زودی به خودکفایی برسیم. همه این حمایت‌هایی که عرض کردم وظیفه ما هست ولی خیلی از اینها در همین ۴-۵ ماه اتفاق افتاده و سابقه نداشته است.



وی در مورد موضوع ابریشم گفت: تامین به موقع تخم نوغان هیبرید مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و به حد کفایت انجام گرفته است. توزیع تخم نوغان در مرکز توسعه نوغانداری به تعداد ۴۲ هزار و ۵۰۸ جعبه در دو نوبت بهاره و پاییزه انجام گرفته است به طوری که ارتقاء ضریب خود اتکایی صنایع فرش و ابریشمی در سال‌های اخیر به مرز ۵۳ درصد رسید که پیشتر خیلی افت کرده بود. ما امسال در مورد زعفران هم سعی کردیم که از بورس کالا کمک بگیریم و بسیار تنظیم خوبی صورت گرفت. در مورد بحث نوغانداری هم همینطور. بنا داریم که حمایت قیمتی ویژه هم از پیله ابریشم صورت بگیرد و حدود ۵۰ درصد به قیمت پیله طرح ابریشم در قیمت گذاری و سیاست گذاری امسال اضافه شده است.



وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: به هر حال قبول می‌کنم در فرآیند‌ها و کار‌ها ایرادات و اشکالاتی هست. اتفاقاً برای همین هم آمدیم که ان شاءالله با کمک شما تا جایی که می‌توانیم این ایرادات و اشکالات را برطرف کنیم و بر آن عهدی که با شما بزرگواران بستیم، هنوز باشیم و ضمن رعایت انضباط ارزی و رعایت کامل پاک‌دستی و سلامت در زیر مجموعه‌ها و در کنار حمایت از تولید که بسیار ضروری هست، به سفره مردم و قیمت‌ها و تنظیم بازار هم حواسمان باشد. همچنین در مبارزه با هرگونه فساد و انحصار به هر قیمتی و به هر زحمتی که باشد خواهیم ایستاد و کوتاه نخواهیم آمد تا ریال به ریال بیت المال در مسیر صحیح خودش هزینه شود.



وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اینکه وضع کشاورزی خوب نیست را بار‌ها پیگیری می‌کردم و بنا داریم حال کشاورزان را خوب کنیم. یکی از راه‌های کنترل گرانی، ایجاد تعادل در بازار است که ما هم در همین مسیر کار را پیش می‌بریم. اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید.



وی خاطرنشان کرد: علی رغم کمبود گاز در کشور، اما با همکاری دولت همه تولیدات کود اوره به داخل کشور تخصیص پیدا کرد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت. در مورد واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در کشور اولین نفری بودم که دستور برخورد را دادم. در این برنج، برنج ارزان قیمت و گران قیمت باهم مخلوط شد و قرار شد با تایید دستگاه‌های ذی صلاح این برنج با قیمت درست توزیع شود. تا امروز این برنج در اختیار بازرگان خارجی قرار دارد و تحویل قطعی نشده است. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نخواهد شد. وقتی وزارت جهاد کشاورزی را تحویل گرفتم پنج میلیارد دلار بدهی ارزی در موضوعات کشاورزی داشتیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
یونسکو در چهل‌وسومین کنفرانس سمرقند با اجماع کشور‌ها منشور کوروش بزرگ را نخستین سند مکتوب حقوق بشر جهان اعلام کرد؛ تصمیمی که جایگاه ایران را در میراث عدالت و آزادی پررنگ‌تر کرد.
گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است
رافائل گروسی در گفت‌وگویی با فرانس۲۴ با تأکید بر ضرورت ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت حملات اخیر آمریکا و اسرائیل روند دیپلماسی را مختل کرده و تنها گفت‌و‌گو می‌تواند راه‌حلی پایدار ایجاد کند.
«اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست «اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست
فیلم سینمایی «اردوبهشت» به کارگردانی محمد داودی، با بازی حامد بهداد و شهرام حقیقت‌دوست، از اواخر آبان در تهران مقابل دوربین می‌رود و برای حضور در جشنواره فجر آماده می‌شود.
تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس
مجلس شورای اسلامی مصوبه دولت درباره تعرفه پلکانی واردات خودرو را بدون مغایرت تأیید کرد؛ اقدامی که وزارت صمت آن را گامی برای مهار قیمت‌ها و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان می‌داند.
قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه مطالبات اصلی مردم معیشتی است، گفت دولت وظیفه دارد برای تأمین نیاز‌های ابتدایی شهروندان تلاش کند و نگاه مبتنی بر کارآمدی را در مدیریت استان‌ها گسترش دهد.
زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان
شهردار تهران در مراسم رونمایی از مجسمه «زانو زدن والرین» گفت این نماد تاریخی پیام ایستادگی ایران در برابر طمع‌ورزان و دشمنانی است که در گذشته و امروز در پی ضربه زدن به کشور بوده‌اند.
از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی
مصدومیت اشرف حکیمی مقابل بایرن مونیخ بهانه‌ای شد تا در مخاطب۲۴ نگاهی به بدترین مصدومیت‌های تاریخ فوتبال ایران و جهان داشته باشیم.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر