کد خبر: ۵۷۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸

از هوش مصنوعی چینی چه چیزی می‌دانیم؟

انتشار مدل DeepSeek چین باعث سقوط سهام فناوری شد، اما درباره هزینه‌ها و ایمنی آن شک و تردید‌هایی وجود دارد.
از هوش مصنوعی چینی چه چیزی می‌دانیم؟

مخاطب۲۴- انتشار مدل هوش مصنوعی DeepSeek چین باعث سقوط عظیم سهام شرکت‌های فناوری مرتبط با هوش مصنوعی شد، به‌ویژه شرکت Nvidia که در یک روز نزدیک به ۶۰۰ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد. دلیل این افت‌ها به ادعا‌هایی مربوط می‌شود که DeepSeek توانسته است بدون هزینه‌های کلان، جایگاه یکی از ده مدل برتر هوش مصنوعی را به‌دست آورد و تنها ۶ میلیون دلار برای توسعه آن هزینه کرده است، رقمی که بسیار کمتر از آنچه شرکت‌های پیشرو در این حوزه صرف کرده‌اند، به نظر می‌رسد. با این حال، شفافیت این ارقام زیر سوال است.



شک و تردید‌هایی نیز در مورد میزان وابستگی DeepSeek به منابع خارجی وجود دارد. گزارش‌ها نشان می‌دهند که DeepSeek پیش از اجرایی شدن محدودیت‌های صادراتی در سال ۲۰۲۲ به تراشه‌های پیشرفته غربی دسترسی داشته است، اما نمی‌دانیم آیا پس از این محدودیت‌ها همچنان به چنین تراشه‌هایی یا سایر کمک‌های خارجی دسترسی داشته است یا خیر.

بیشتر بخوانید


علاوه بر این، نگرانی‌هایی در مورد ایمنی اپلیکیشن DeepSeek وجود دارد که به پر دانلودترین اپلیکیشن رایگان در فروشگاه‌های اپلیکیشن ایالات متحده تبدیل شده است. اگرچه این اپلیکیشن متن‌باز است، اما برخی معتقدند ممکن است مانند تیک‌تاک، یک عملیات جمع‌آوری داده باشد.



با توجه به این عدم قطعیت‌ها، ضروری است که قبل از پذیرش داستان DeepSeek به‌عنوان یک موفقیت ساده از دست دادن، احتیاط کنیم. اگرچه ممکن است این یک دستاورد چشمگیر باشد، اما باید قبل از قضاوت در مورد منشأ و قابلیت‌های واقعی آن، حقایق را تأیید کنیم.



با وجود سقوط شدید سهام، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران نباید تصور کنند که اشتباه کرده‌اند. در عوض، باید از موفقیت DeepSeek یاد بگیرند، اما ادعا‌هایی که در مورد آن مطرح می‌شود را به‌طور انتقادی ارزیابی کنند. با پیروی از توصیه Deng Xiaoping برای "جست‌و‌جو حقیقت از واقعیت‌ها"، ضروری است که قبل از واکنش به تحولات جدید در هوش مصنوعی، تصویر کاملی به‌دست آوریم.

برچسب ها: هوش مصنوعی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گول تبلیغات اعطای وام در فضای مجازی را نخورید! گول تبلیغات اعطای وام در فضای مجازی را نخورید!
بانک مرکزی هشدار داد: مشتریان بانکی درخصوص تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.
خانم در مشهد برهنه شده آقا فیلم گرفته این خانم همسر من! خانم در مشهد برهنه شده آقا فیلم گرفته این خانم همسر من!
در روز‌های اخیر، انتشار ویدئویی از برهنه شدن یک زن در برابر نیرو‌های پلیس و ایستادن او روی خودروی نیروی انتظامی در مشهد، توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرده است. همسر او در این زمینه توضیحاتی ارائه کرده است.
دلیل جدایی بهرام رادان از هیات داوران جشنواره فیلم فجر چه بود؟ دلیل جدایی بهرام رادان از هیات داوران جشنواره فیلم فجر چه بود؟
بهرام رادان به دلیل طولانی شدن مدت زمان بازگشت از سفر با ارسال نامه‌ای از جمع اعضای هیات داوران جشنواره فیلم فجر چهل وسوم خارج شد.
از هوش مصنوعی چینی چه چیزی می‌دانیم؟ از هوش مصنوعی چینی چه چیزی می‌دانیم؟
انتشار مدل DeepSeek چین باعث سقوط سهام فناوری شد، اما درباره هزینه‌ها و ایمنی آن شک و تردید‌هایی وجود دارد.
خوش صداترین شرکت کننده عصرجدید به کما رفت خوش صداترین شرکت کننده عصرجدید به کما رفت
آرمان امیدی، شرکت کننده نوجوان و با استعداد مسابقه عصر جدید شب گذشته در یک تصادف رانندگی به کما رفت.
۵ نشانه کمبود ویتامین D ۵ نشانه کمبود ویتامین D
مصرف کافی ویتامین D در سلامت سیستم ایمنی، انرژی جسمی و سلامت شناختی نقش دارد.
محسن رضایی به کاخ جشنواره فیلم فجر آمد محسن رضایی به کاخ جشنواره فیلم فجر آمد
محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سومین روز از چهل و سومین جشنواره فجر به برج میلاد آمد.
برگزیده
پیدا شدن دختر گمشده ۱۱ ساله گلستانی پس از ۷ روز پیدا شدن دختر گمشده ۱۱ ساله گلستانی پس از ۷ روز
یک هفته تحقیقات پلیس استان گلستان برای پیدا کردن دختر گمشده با پایانی عجیب همراه شد؛ پایانی که زنگ خطر تأثیر مخرب فضای مجازی بر کودکان و نوجوانان را به صدا درآورده است.
خانم در مشهد برهنه شده آقا فیلم گرفته این خانم همسر من! خانم در مشهد برهنه شده آقا فیلم گرفته این خانم همسر من!
در روز‌های اخیر، انتشار ویدئویی از برهنه شدن یک زن در برابر نیرو‌های پلیس و ایستادن او روی خودروی نیروی انتظامی در مشهد، توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرده است. همسر او در این زمینه توضیحاتی ارائه کرده است.
۱۸ مرگ ناشی از هاری در سال جاری ۱۸ مرگ ناشی از هاری در سال جاری
با وجود آن که براساس اعلام وزارت بهداشت، عمده موارد حیوان‌گزیدگی در کشور توسط سگ‌های صاحب‌دار رخ می‌دهد و ۱۸ مرگ ناشی از هاری در سال جاری ثبت شده، اما هنوز قانون مشخصی برای کنترل و ساماندهی سگ‌گردانی در سطح شهر‌ها نداریم.
صفحه خبر بالای تصاویر