کد خبر: ۵۷۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۳

سبزیجات را خام بخوریم یا پخته؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که سبزیجات خام همیشه سالم‌تر از نوع پخته آنها هستند، اما این تصور همیشه درست نیست. در برخی موارد پختن سبزیجات نه‌تنها باعث از بین رفتن مواد مغذی نمی‌شود، بلکه به بدن کمک می‌کند تا ترکیبات مفید آن را بهتر جذب کند.
سبزیجات را خام بخوریم یا پخته؟

مخاطب۲۴- تحقیقات نشان می‌دهد که روش‌های مختلف پخت بر ارزش غذایی سبزیجات تاثیر دارد اما این تفاوت تنها به انتخاب بین سبزیجات خام و پخته محدود نمی‌شود. حتی مدت زمان پخت، روش پخت و میزان حرارت نیز می‌توانند بر مقدار مواد مغذی آن تاثیر بگذارند.

 

حرارت دادن به سبزیجات علاوه بر نرم کردن دیواره‌های سلولی و کمک به هضم بهتر، ساختار آن‌ها را تغییر می‌دهد. این تغییرات گاهی باعث کاهش مواد مغذی می‌شود و گاهی جذب آن‌ها را برای بدن آسان‌تر می‌کند.

 

کارلین توماس، متخصص تغذیه در ایالات ویرجینیا می‌گوید گاهی اوقات سبزیجات پخته حتی مغذی‌تر از نوع خام آن هستند. به‌عنوان مثال، گوجه‌فرنگی پخته مقدار بیشتری از آنتی‌اکسیدان لیکوپن آزاد می‌کند. این آنتی‌اکسیدان در پیشگیری از سرطان موثر است. همچنین بدن می‌تواند بتاکاروتن موجود در هویج پخته را بهتر جذب کند.

 

کبابی کردن کدوحلوایی، هویج و سیب‌زمینی شیرین میزان کاروتنوئیدها را افزایش می‌دهد؛ این ترکیباتی رنگدانه‌ای که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند.

 

کدام روش‌های پخت سالم‌ترند؟

 

هرچه زمان پخت کوتاه‌تر باشد ارزش غذایی سبزیجات بیشتر حفظ می‌شود. امبر پانکونین، متخصص تغذیه در نبراسکا، می‌گوید بخارپز کردن و استفاده از مایکروویو بهترین روش‌های پخت هستند، زیرا هم سریع‌اند و هم نیازی به روغن ندارند.

 

جوشاندن کوتاه‌مدت در آب داغ برای یک تا دو دقیقه (بلانچینگ) در رتبه بعدی قرار دارد اما نباید سبزیجات را بیش از حد در آب جوش نگه داشت. جوشاندن طولانی‌مدت نه‌تنها بافت آن‌ها را له می‌کند بلکه ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C، B۱ و فولات را نیز از بین می‌برد.

 

با این حال، متخصصان تغذیه می‌گویند مقدار کمی روغن هنگام پخت نه‌تنها ضرری ندارد بلکه طعم سبزیجات را بهتر می‌کند و جذب ویتامین‌های محلول در چربی را نیز بالا می‌برد. 

 

در نتیجه، بدن می‌تواند ویتامین A را بهتر از کدوحلوایی، هویج و سیب‌زمینی شیرین، ویتامین D را از قارچ، ویتامین E را از فلفل دلمه‌ای، سبزیجات برگ‌دار و مارچوبه و ویتامین K را از سبزیجاتی مانند بروکلی و پیاز دریافت کند.

 

پانکونین توصیه می‌کند که برای تفت دادن سبزیجات، از مقدار کمی روغن و حرارت متوسط استفاده شود. نکته مهم این است که به اندازه‌ای روغن اضافه شود که سبزیجات به ماهیتابه نچسبند اما نباید آن‌قدر زیاد باشد که روغن در کف ظرف جمع شود.

 

برای کبابی کردن سبزیجات در فر معمولا مقدار روغن باید دو برابر میزان مورد نیاز برای تفت دادن باشد. اگرچه کبابی کردن زمان بیشتری نسبت به روش‌های دیگر نیاز دارد اما همچنان مواد مغذی سبزیجات را حفظ می‌کند و باعث ایجاد طعم بهتر از طریق کاراملی شدن قندهای طبیعی آن‌ها می‌شود.

 

بسیاری از افراد کنجکاو هستند که چه سبزیجاتی را خام بخورند و کدام را پخته مصرف کنند.

 

کارلین توماس در پاسخ به این سوال می‌گوید بهترین سبزیجات و نوع روش پختشان همان‌هایی هستند که واقعا میل به خوردنشان دارید.

 

او در ادامه توضیح می‌دهد که بسیاری از مردم با نیت مصرف سبزیجات بیشتر مقدار زیادی سبزیجات تازه می‌خرند اما در نهایت از آن‌ها استفاده نمی‌کنند. در چنین شرایطی مهم نیست که سبزیجات را چگونه بپزید؛ اگر در نهایت در سطل زباله می‌روند، بدن شما هیچ بهره‌ای از آن‌ها نخواهد برد.

 

 

 
برچسب ها: سبزیجات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
لطفا فقط افرادی که اپل دارند ببینند! لطفا فقط افرادی که اپل دارند ببینند!
اپل با انتشار یک ویدئو کوتاه به تمسخر اندروید پرداخت
پدر دانشجوی کشته شده دانشگاه تهران: خواستار اشد مجازات هستم پدر دانشجوی کشته شده دانشگاه تهران: خواستار اشد مجازات هستم
عبدالرحمان خالقی پدر امیر محمد خالقی درمیان که در جریان یک زورگیری در کوی دانشگاه تهران به قتل رسید و حالا قاتلینش توسط پلیس دستگیر شده‌اند، روایتی تلخ و تکان دهنده از مسیری که پسرش طی کرد تا به دانشگاه تهران برسد
اولین مصاحبه با قاتل دانشجوی دانشگاه تهران اولین مصاحبه با قاتل دانشجوی دانشگاه تهران
سارقان و قاتل مرحوم خالقی صحنه سرقت و جنایت را تشریح کردند.
بازداشت یک هنرمند در تهران به دلیل توهین به بشار اسد صحت دارد؟ بازداشت یک هنرمند در تهران به دلیل توهین به بشار اسد صحت دارد؟
امیر رئیسیان وکیل مدعی شد است: آقای ‎خسرو آذربیگ هنرمند دف‌نواز عصر دوشنبه در خیابانی در تهران دستگیر شده است. به خانواده ایشان گفته شده است که اتهام ایشان توهین به «بشار اسد» بوده است.
اظهارات متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران در جلسه بازپرسی اولیه اظهارات متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران در جلسه بازپرسی اولیه
متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران در جلسه بازپرسی اولیه با بیان اینکه دو سه ضربه به مقتول زدم، گفت: روز جمعه (۲۶ بهمن) متوجه شدم چه اتفاقی افتاده است.
دوبلور «معاون کلانتر» درگذشت دوبلور «معاون کلانتر» درگذشت
ایرج رضایی ـ دوبلور و مدیر دوبلاژ باسابقه ـ در سن ۸۹ سالگی درگذشت.
متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند
سرپرست دادسرای جنایی از دستگیری عاملان سرقت و قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران در شب گذشته (دوشنبه ۲۹ بهمن) خبر داد.
برگزیده
لطفا فقط افرادی که اپل دارند ببینند! لطفا فقط افرادی که اپل دارند ببینند!
اپل با انتشار یک ویدئو کوتاه به تمسخر اندروید پرداخت
پدر دانشجوی کشته شده دانشگاه تهران: خواستار اشد مجازات هستم پدر دانشجوی کشته شده دانشگاه تهران: خواستار اشد مجازات هستم
عبدالرحمان خالقی پدر امیر محمد خالقی درمیان که در جریان یک زورگیری در کوی دانشگاه تهران به قتل رسید و حالا قاتلینش توسط پلیس دستگیر شده‌اند، روایتی تلخ و تکان دهنده از مسیری که پسرش طی کرد تا به دانشگاه تهران برسد
اولین مصاحبه با قاتل دانشجوی دانشگاه تهران اولین مصاحبه با قاتل دانشجوی دانشگاه تهران
سارقان و قاتل مرحوم خالقی صحنه سرقت و جنایت را تشریح کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر