کد خبر: ۵۶۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵

بقائی:آتش‌بس غزه پیروزی در برابر اشغالگری بود

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت که آتش بس در غزه نمونه و مصداق دیگری از پیروزی و مقاومت در برابر اشغالگری و ظلم بود.
بقائی:آتش‌بس غزه پیروزی در برابر اشغالگری بود

مخاطب۲۴- اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

 

بقائی در ابتدا درباره تحولات هفته گذشته گفت: سفر مهم رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه و امضای مشارکت راهبردی ایران و روسیه را داشتیم. در حوزه منطقه توافق آتش بس در غزه تحول مهمی بود، ما مواضع خودمان را بیان کردیم و نمونه و مصداق دیگری از پیروزی و مقاومت در برابر اشغالگری و ظلم بود.

 

مقاومت مردم فلسطین به هیچ کشوری وابسته نیست

وی در ادامه درباره آتش بس در غزه گفت: هم کشورهای منطقه و مردم و هم در سطح بین‌المللی همه عبرت‌های روشنی را از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را به معنای تعداد کشته‌ها و میزان تخریب در نظر بگیریم می‌توان گفت پیروزی با رژیم صهیونیستی بوده است. نقض همه هنجارهای بین‌المللی و قانون شکنی دستاورد رژیمی است که همه خطوط انسانی را در نوردید.

بیشتر بخوانید

از آن طرف باید در نظر داشت که این جنایت ممکن نیود مگر با حمایت آمریکا و کشورهای غربی که از هیچ تلاش برای تقویت و استمرار جنایات دریغ نکردند. اما در نهایت یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر و حامیان او بود که اولا نشان دادن به حقوق بشر باور ندارند و دوم آن چیزی که تعیبن کننده است، مقاومت مردم فلسطین که به هیچ کشوری وابسته نیست و از ذات فلسطین و باور آنان نشات می‌گیرد.

 

ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ادعاها مربوط به گفتگوهای ایران و اروپا و ادعای بحث مذاکرات موشکی گفت: غیرطبیعی نیست که طرف‌ها بحث‌های خود را مطرح کنند و این خیلی بی سابقه نیست. منتها آن چیزی که باید مدنظر قرار بگیرد این است ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد. لذا این مباحث اگر طرح شده پاسخ مقتضی را دریافت کرده است.

 

از ابتدا مشخص بود که در مورد استفاده از بحث‌هایی که به سازوکار ماشه موسوم است، از همان زمان در دولت دوازدهم مشخص کردیم در صورتی که از این اهرم سوءاستفاده شود برای فشار علیه ایران، پاسخ ما متقابل خواهد بود و اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌ها وجود ندارد.

 

موضع ایران و دولت توسط سخنگوی رسمی بیان می‌شود

وی درباره موضع یکی از مقامات دولت برای مذاکرات گفت: موضع ایران و دولت توسط سخنگوی رسمی بیان می‌شود. نکاتی که مطرح می‌شود نسبتی با موضع رسمی ما ندارد و نظر شخصی گوینده بوده است. این را باید در نظر داشت سیاست خارجی بحث تخصصی است و هرگونه ساده سازی موضوعات پیچیده سیاست خارجی مفید نیست.

 

واکنش به ادعاها مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به سوریه

بقائی در واکنش به ادعاها مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای ایرانی به سوریه گفت: تردید دارم اصل خبر صحت داشته باشد. در خصوص اتباع قبلا نکته‌ای گفتم که توصیه نمی‌کنیم اتباع ما سفری به سوریه داشته باشند.

 

موافقتنامه ایران و روسیه

وی درباره متن موافقتنامه ایران و روسیه گفت: متن معاهده اشتراک راهبردی ایران و روسیه در اختیار رسانه‌ها است. در رابطه با اشاره به موافقتنامه ۱۹۴۰ ، این موافقتنامه بخشی از تاریخ روابط ایران و روسیه است و معتبر است. در موافقتامه ۱۳۷۹ که اساس روابط متقابل بود به این دو موافقتنامه اشاره شده است.

 

عملکرد بایدن در ۴ سال ریاست جمهوری آمریکا

بقائی در پاسخ به تسنیم در خصوص عملکرد بایدن در این ۴ سال گفت: در سطح منطقه‌ای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته داشته است چرا که ۱۶ ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقا توافق آتش بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند به ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند.

 

در سطح دوجانبه هم اقدامات ایضایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریم‌های ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاست‌های ثبات زدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود بجای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی در صدد هستند سیاست شکسته خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان می‌دهد که نیت دولتمردان آمریکا در این ۴ سال شرورانه بوده است.

 

نقش‌ و عملکرد ایران در موضوع توافق آتش بس

وی درباره نقش‌ها و عملکرد ایران در موضوع توافق آتش بس و تحولات فلسطین گفت: ما مواضع خود را در رابطه با توقف نسل کشی بیان کردیم. آتش بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین توقف ایجاد شد. ما برای جلب نظر جهت توقف جنایت جنگی تلاش کردیم. ما در سطح سازمان ملل و منطقه و دوجانبه از هیچ تلاشی فروگذار نبودیم. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و حق تعیین سرنوشت، مقاومت و بهره گیری از همه توانمندی ذاتی خودشان است، در این ۱۶ ماه به حمایت‌های خودش ادامه داد. حفظ روحیه مقاومت در کنار همدلی و انسجام ملی در فلسطین و حمایت سایر اجزای مقاومت، رژیم را وادار به تن دهی به آتش بس کرد. همه طرف‌ها درس‌های خودشان را از تحول گرفتند.

 

پیگیری حقوق شهروندان ایرانی جزو وظایف اصلی وزارت خارجه است

وی درباره پرونده قتل ۲ ایرانی در فرانسه گفت: پیگیری حقوق شهروندان ایرانی جزو وظایف اصلی وزارت خارجه است. این مطالبه جدی از طرف ما است و هنوز اطلاعات قانع کننده در مورد ماهیت قتلی که در فرانسه صورت گرفت دریافت نکردیم. به صورت طبیعی ما مطالبه پیگرد کیفری و صدور حکم ضاربین را داشتیم و باید ماهیت آن مشخص شود. باید فرانسه پاسخگو باشد. هم سفارت ما و هم در تهران از طریق معاونت کنسولی پیگیر موضوع هستیم.

 

سخنگوی درباره اظهارات مقام سوئدی علیه ایران گفت: اظهارات مقام سوئدی غیر قابل قبول است. این نوع اظهارات ناموجه در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست.

 

تحریم‌ها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است

وی درباره وجود تحریم‌ها و تاثیر بر موفقیت موافقتنامه ایران و روسیه و ادعای خواسته روسیه برای پذیرفتن اف‌ای‌تی‌اف از ایران و توافق ایران و روسیه گفت: خیر. تحریم‌ها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است. انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیاز سنجی دولت‌های ذیربط و با توجه به ظرفیت‌هایی است که در سطح دوجانبه وجود دارد و بر اساس آن موافقتنامه منعقد می‌شود. این چیزها غیرطبیعی نیست در یک روند مذاکراتی، ولی مهم این است که محصول چیست. محصول وجود دارد و می‌توان متن را مرور کنید و ببینید چه مواردی آمده است.  

 

ادعاها مبنی بر نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی

بقائی درباره ادعاها مبنی بر نقش ایلان ماسک در آزادی خبرنگار ایتالیایی گفت: موضع ما روشن بود و تکذیب شد و مواضع دیگران در راستای تکذیبیه ما بود.

 

حضور ایران در اجلاس داووس

سخنگوی وزارت خارجه درباره حضور ایران در اجلاس داووس گفت: از ایران دعوت شد و هم‌ وزیر محترم و معاونت راهبردی ریاست جمهوری دعوت شدند. امروز اعلام شد آقای ظریف  شرکت می‌کنند.

 

همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد

وی درباره مسئله حق آبه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق آبه‌هایی که از سایر رودخانه‌های جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفتگویی است. همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب می‌کند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارش‌ های مناسب انشالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد.

برچسب ها: اسماعیل بقائی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر