کد خبر: ۵۶۶۴۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸

آمار شوکه کننده مرگ در ایران

عباس شاهسونی در گفت‌وگویی به مناسبت هفته ملی هوای پاک اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ در ۵۷ شهر کشور با جمعیت حدود ۴۸ میلیون نفر، سالانه ۳۰ هزار و ۶۹۲ مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم.
آمار شوکه کننده مرگ در ایران

مخاطب۲۴- رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آثار منفی آلودگی هوا بر جنین، اسامی آلوده‌ترین و پاک‌ترین شهر‌های کشور را اعلام کرد.



عباس شاهسونی در گفت‌وگویی به مناسبت هفته ملی هوای پاک اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ در ۵۷ شهر کشور با جمعیت حدود ۴۸ میلیون نفر، سالانه ۳۰ هزار و ۶۹۲ مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم.



وی افزود: در تهران در سال ۱۴۰۲ به طور میانگین سالانه ۶۹۳۹ مرگ به دلیل مواجهه با ذرات آلاینده PM ۲.۵ رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید


شاهسونی ادامه داد: آلودگی هوا یک عامل خطر است که از دوران جنینی تا زمان سالمندی، روی انسان‌ها تاثیر می‌گذارد و ارتباط بسیاری از بیماری‌ها با آلودگی هوا طی مطالعات صورت گرفته مشخص شده است.


۵ بیماری در ارتباط با آلودگی هوا



وی متذکر شد؛ مهم‌ترین بیماری‌های ناشی از مواجهه با آلودگی هوا در جهان و ایران، بیماری‌های ایسکمیک قلب یا سکته قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و بیماری‌های مزمن انسداد ریوی و دیابت نوع ۲ هستند.



وی با بیان اینکه طبق نتایج تحقیقات، آلودگی هوا روی جنین تاثیر منفی می‌گذارد، گفت: آلودگی هوا باعث افزایش تولد نوزادان با وزن کم و زایمان‌های زودرس می‌شود. برآورد‌ها نشان داده که وجود ذرات آلاینده در هوا منجر به مرگ بیش از ۷۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در جهان می‌شود.


آلوده‌ترین و پاک‌ترین شهر‌های کشور



رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشترین آلودگی هوا در ایران را در کلانشهر‌ها شاهد هستیم، بیان کرد: عمده علت آلودگی هوا در کلانشهر‌ها به دلیل منابع متحرک و ثابت است و بخشی از آلودگی هوا نیز به دلیل طوفان‌های گرد و غبار در برخی از شهر‌های کشور است.



شاهسونی درباره آلوده‌ترین و پاک‌ترین شهر‌های کشور به لحاظ کیفیت هوا تصریح کرد: در بین کلانشهرها، اصفهان، تهران و مشهد و در بین شهرستان‌ها، شهر زابل و ایرانشهر جزو آلوده‌ترین شهر‌های کشور بوده‌اند. همچنین سنندج، اردبیل، شاهرود، گرمسار و ملایر بهترین کیفیت هوا و پایین‌ترین غلظت ذرات معلق PM ۲.۵ را داشته‌اند.

برچسب ها: آلودگی هوا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر