کد خبر: ۵۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳

تعداد شاغلان کشور اعلام شد

بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، در فصل تابستان ۱۴۰۳ جمعیت فعال ۱۵ سال و بیشتر کشور ۲۷ میلیون و ۱۷۵ هزار نفر بوده است که از این تعداد ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار نفر آن شاغل و ۲ میلیون و ۴۶ هزار نفر بیکار بوده‌اند.
تعداد شاغلان کشور اعلام شد

مخاطب ۲۴- بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، در فصل تابستان ۱۴۰۳ جمعیت فعال ۱۵ سال و بیشتر کشور ۲۷ میلیون و ۱۷۵ هزار نفر بوده است که از این تعداد ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار نفر آن شاغل و ۲ میلیون و ۴۶ هزار نفر بیکار بوده‌اند.

 

نرخ مشارکت مرد و زن در کل کشور در تابستان ۱۴۰۳ به ۴۱.۷ درصد رسید که این نرخ برای مردان ۶۸.۸ درصد و برای زنان ۱۴.۶ درصد بوده است.

 

نرخ مشارکت مرد و زن در مناطق شهری ۴۱.۳ درصد و در مناطق روستایی ۴۲.۸ درصد بوده است.

بیشتر بخوانید

نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) عبارت از نسبت جمعیت فعال (شاغل و بیکار) ۱۵ ساله و بیشتر به جمعیت در سن کار ۱۵ سال و بیشتر ضرب در ۱۰۰ است.

 

سهم شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر در بخش خدمات ۵۱.۲ درصد، در بخش صنعت ۳۳.۳ درصد و در بخش کشاورزی ۱۴.۵ درصد ثبت شده است.

 

نرخ بیکاری حمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۵ درصد بوده که نسبت به تابستان ۱۴۰۲ حدود ۰.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. این شاخص در بین مردان ۶.۱ درصد و در بین زنان ۱۴.۲ درصد بوده است.

 

نرخ بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال ۱۴.۸ درصد بوده که نسبت به تابستان ۱۴۰۲ رقم ۰.۲ درصد کاهش داشته است. این شاخص در نقاط شهری ۱۵.۶ درصد و در نقاط روستایی ۱۱.۶ درصد بوده است.

 

 یکی از دلایل کاهش بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال مساله تحصیل و مدرک است که این افراد به دلیل تحصیلات توقع مشاغل مدیریتی و اداری دارند، در حالی که نیاز کشور به داشتن مهارت به ویژه مهارت فنی است، لذا در کنار تحصیل دانشگاهی باید مهارت آموزی عملی هم به جوانان ارائه شود تا بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند یک کار فنی و یا شغل غیر دولتی به دست آورند.

 

برای رشد اقتصاد هم لازم نیست که بخش اداری و کارمندی فربه شود،، چون تجربه نشان داده بهره‌وری در بخش دولتی بسیار پائین است، در حالی که اشتغال در بخش خصوصی و تعاونی غیر دولتی بالاتر است، بهره‌وری این بخش هم بیشتر است، لذا اگر قرار است بهره‌وری ۲.۸ درصد از سهم رشد ۸ درصدی تکلیف قانون برنامه محقق شود، چاره‌ای جز توسعه اشتغال در بخش خصوصی و تعاونی نیست.

برچسب ها: نیروی کار
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند
بورس تهران امروز با بازگشایی مثبت همراه شد و شاخص کل روند صعودی گرفت. نماد‌های بزرگ بازار پیشتاز رشد قیمت‌ها در ساعات اولیه معاملات بودند.
حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها
دولت در ماه‌های پایانی سال با عرضه سنگین اوراق و نرخ سود بالا، بازار بدهی و شبکه بانکی را تحت فشار قرار داده و جذابیت بازدهی بدون ریسک رشد کرده است.
خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران تأکید کرد مذاکره با آمریکا تنها در صورت رعایت اصل برابری، احترام متقابل و توافق پیش از دستور کار ممکن است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر