کد خبر: ۵۶۴۷۹
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷

اعلام هزینه سبد معیشت کارگران

عضو کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران برآورد هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم منتهی به مهر ماه را ۲۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان اعلام کرد
اعلام هزینه سبد معیشت کارگران

مخاطب۲۴- نخستین نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی و نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت دوشنبه این هفته در وزارت کار برگزار شد. این نشست با هدف تعیین اعضای کمیته دستمزد و ورود به بحث محاسبات سبد معیشت صورت گرفت.



 طی هفته‌های اخیر شورای عالی کار با محور تعیین اعضای کارگروه و کمیته ناظران و مشاوران و بررسی توان پرداخت کارگاه‌ها و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی با حضور وزیر کار برگزار شد و پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران به میان آمد و نمایندگان خواستار ارائه این پیشنهاد از سوی وزیر کار به هیات دولت شدند.

بیشتر بخوانید


همه ساله موضوع تعیین حداقل دستمزد کارگران به عنوان یکی از مطالبات اصلی و دغدغه پیش روی جامعه کارگری مطرح می‌شود و بر همین اساس مذاکرات مزدی میان گروه‌های کارگری و کارفرمایی برای تعیین حداقل دستمزد در ماه‌های پایانی سال آغاز می‌شود و تا حصول نتیجه نهایی در اسفند ماه ادامه می‌یابد.



در همین راستا، محسن باقری ـ رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره جزئیات نخستین جلسه کمیته مزد اظهار کرد:در این جلسه اعضای کمیته و مدعوین مشخص و مقرر شد تعدادی از سازمان‌ها نیز در جلسات حضور یابند. این جلسه بیشتر به مباحث کلی گذشت و موضوعاتی نظیر بررسی مزد منطقه‌ای مطرح شد.



وی درباره تعیین رقم سبد معیشت کارگران گفت:جلسات کمیته مزد دوشنبه هر هفته برگزار می‌شود و نهایتا بهمن ماه وارد بحث تعیین هزینه سبد معیشت خواهیم شد و اسفند ماه به موضوع تعیین دستمزد ورود خواهیم کرد. در جلسه اول وارد بحث محاسبه سبد نشدیم، چون هنوز کمیته‌ها کار کارشناسی انجام نداده‌اند.



عضو کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران ادامه داد:البته کمیته مزد کانون عالی شورا‌های اسلامی کار کشور به طور جداگانه محاسبه سبد معیشت را آغاز کرده و طبق محاسبات کمیته، رقم به دست آمده بر اساس تورم منتهی به مهر ماه و با توجه به شاخص‌های زندگی و معیار اندازه‌گیری مرکز آمار ایران، میانگین دهک‌های دهگانه کشور و متوسط قیمت‌ها، عدد ۲۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بوده است.



به نظر می‌رسد کمیته دستمزد شورای عالی کار از هفته آینده با ترکیب مصوب و مشخص شده کار بررسی هزینه ماهانه سبد معیشت خانوار‌های کارگری را آغاز کند.



گزارش اعضای کمیته مزد درخصوص وضع معیشت خانوار و هزینه سبد زندگی مبنایی برای تعیین حداقل دستمزد است و می‌تواند به تعیین بهتر رقم سبد معیشت وشفاف سازی هزینه‌ها کمک کند. نتایج بررسی‌ها جهت حصول تصمیم‌گیری به شورای عالی کار ارائه خواهد شد.



در حال حاضر برای تعیین حداقل دستمزد، معیار‌ها و شاخص‌های مشخصی وجود دارد که سازمان بین‌المللی کار بر اساس شواهد و واقعیت‌های موجود، پیشنهاد داده است که این معیار‌ها باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که تعادل میان نیاز‌های کارگران و عوامل اقتصادی برقرار شود.

برچسب ها: شورای عالی کار
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر