کد خبر: ۵۶۲۳۱
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷

شیوع ۴نوع ویروس در کشور

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت عفونت‌های تنفسی در کشور، گفت: در حال حاضر آنفلوآنزا حدود ۳۰ درصد، RSV حدود ۹ درصد، راینو ویروس یا عامل سرماخوردگی حدود ۷ درصد و کرونا حدود ۲ درصد از عفونت‌های تنفسی در گردش در کشور هستند.
شیوع ۴نوع ویروس در کشور

مخاطب۲۴- قباد مرادی؛ سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه فصول پاییز و زمستان در نیم کره شمالی معمولا برای انتشار، تکثیر و انتقال عفونت‌های تنفسی، فصول مناسبی هستند، اظهار داشت: در کشورمان نظام مراقبت، رصد و شناسایی عفونت‌های تنفسی در این فصول فعال‌تر می‌شود و از دو ماه پیش تلاش کردیم گزارشی از عفونت‌های تنفسی در گردش را رصد و توصیه‌های لازم را به مردم، اعلام کنیم.

 

بیشتر بخوانید

وی در خصوص نظام رصد عفونت‌های تنفسی در کشور گفت: نظام رصد این عفونت‌ها در کشورمان به دو شکل انجام می‌شود که در حالت اول، اگر فردی در بیمارستان‌ها بستری شود و به آنفلوآنزا یا عفونت‌های تنفسی مشکوک باشد، آزمایش‌های لازم برای این فرد در همان بیمارستان و در برخی موارد در آزمایشگاه مرجع بررسی می‌شود. همچنین در حالت دوم، سعی داریم هر هفته تعدادی از نمونه‌های بیماران تنفسی را از نظر ۲۱ عامل عفونت‌های تنفسی بررسی کنیم. سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به انتشار اخباری در خصوص شیوع ویروس متاپنوموویروس در کشور چین، گفت: این ویروس جزو ۲۱ عامل عفونت‌های تنفسی است که همه ساله در کشور بررسی می‌شود و در برخی ماه‌های سال از جمله تا اردیبهشت ۱۴۰۳ مواردی از این ویروس داشته‌ایم که حداکثر حدود ۲ درصد از ویروس‌های در گردش در کشور می‌رسد، اما پس از آن حداقل در سامانه‌های رصد ما دیده نشده‌است.



با بیان اینکه اخیرا در کشور چین که ویروس متاپنوموویروس شایع شده، قابل انتظار بوده است، گفت: در برخی کشور‌ها آنفلوآنزا، عامل سرماخوردگی، RSV و یا متاپنوموویروس، ویروس غالب هستند که انتشار پیدا می‌کنند که طبیعی است و در کشور ما هم بیشترین ویروس در گردش، آنفلوآنزاست.

 

وی ادامه داد: بعد از انتشار اخباری در خصوص اینکه متاپنوموویروس در شمال چین منتشر و باعث ابتلای تعدادی از مردم شده، اما تا کنون سازمان جهانی بهداشت، اطلاعیه‌ای در این خصوص نداشته است. ساز و کار در اینگونه موارد همانند کووید۱۹ این است که اگر کشوری، عامل عفونی را رصد و گزارش کند که رفتار غیرطبیعی داشته باشد، به سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌دهد که مورد بررسی‌های تخصصی این سازمان قرار می‌گیرد و در صورتی که تغییر و جهش داشته باشد، شرایط خاص به کشور‌ها اعلام می‌شود که تا کنون سازمان جهانی بهداشت چنین شرایطی را اعلام نکرده و حتی چین اعلام کرده که اگرچه موارد ابتلا به این ویروس، زیاد شده، اما بار عفونت‌های تنفسی آن در سال جاری از سال قبل، فراتر نرفته است.

 

مرادی تاکید کرد: نظام مراقبت‌های عفونت‌های تنفسی در کشور تشدید شده و از همه دانشگاه‌ها و استان‌ها خواسته‌ایم که اگر عفونت‌های تنفسی غیرطبیعی دارند، نمونه گیری و تست کنند و یا در صورت نیاز به آزمایشگاه مرجع ارسال کنند.

 

وی با اشاره به انتشار اخبار زیادی از متاپنوموویروس و ایجاد نگرانی برای مردم، گفت: تا کنون سازمان جهانی بهداشت هیچ اعلامی در این خصوص نداشته است، اما در این شرایط مردم باید از صحت منابع اخبار، مطمئن شوند. در حال حاضر در فصل شیوع عفونت‌های تنفسی هستیم و تاکید ما این است که مردم، اصول ساده پیشگیری از بیماری‌های واگیر را رعایت کنند.

 

به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، رعایت آداب بهداشتی، پرهیز از حضور سالمندان به ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای در محل‌های پرتراکم جمعیتی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست ها، ماندن در منزل در صورت وجود علائم بیماری و استفاده از دستمال در زمان سرفه و عطسه در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی، بسیار تاثیرگذار هستند.

 

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مرادی در پایان گفت: ما همیشه آماده و گوش به زنگ هستیم و وضعیت چین و کشور‌های دیگر را رصد می‌کنیم. اگر سازمان جهانی بهداشت موردی را اعلام کرد، اقدامات را تشدید و تسریع می‌کنیم. از رسانه‌ها و فعالان این حوزه می‌خواهیم حتما از منبع موثق، اقدام به اطلاع رسانی کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور
منابع امنیتی از کشف دو پرونده سنگین قاچاق طلا در مرز سرو خبر دادند؛ پرونده‌هایی که احتمال ارتباط آنها با شبکه‌های رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در حال بررسی است.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر