کد خبر: ۵۵۹۸۱
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵

سهام دولت در ایران خودرو و سایپا واگذار می‌شود

با برگزاری جلسه هیأت واگذاری در وزارت خانه امور اقتصادی و دارایی، سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی واگذار شد.
سهام دولت در ایران خودرو و سایپا واگذار می‌شود

مخاطب ۲۴- با عنایت به آخرین اخبار خودرو، چهارصد و بیست و هفتمین جلسه هیأت واگذاری، روز دوشنبه مورخ ۱۹ دی ماه در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. هدف اصلی این جلسه، بررسی و اتخاذ تصمیمات کلیدی پیرامون واگذاری سهام دولت در دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران، یعنی ایران خودرو و سایپا، و دیگر مسائل مرتبط با شرکت‌های مشمول واگذاری بود. 

 

واگذاری کامل سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا

در این جلسه، هیأت واگذاری بر اهمیت اجرای کامل سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تأکید کرد. بر این اساس، موضوع واگذاری باقی‌مانده سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا مورد بحث قرار گرفت. در نهایت، سازمان خصوصی‌سازی مأموریت یافت تا نسبت به واگذاری کامل این سهام اقدام کند. این تصمیم به منظور کاهش تصدی‌گری دولت و افزایش بهره‌وری در صنعت خودروسازی کشور اتخاذ شده است؛ هدفی که به دنبال ایجاد شرایط رقابتی‌تر و بهبود عملکرد این شرکت‌ها در بازار خودرو است.

بیشتر بخوانید

متن این تصویب نامه درباره واگذاری سهام دو خودروساز بزرگ داخلی و برخی مسائل مرتبط با شرکت‌های مشمول به شرح ذیل است:

 

۱- در اجرای بند «۳» ماده «۱۸» قانون اجرای سیاست­‌های کلی اصل «۴۴» قانون اساسی، اصلاح ماده «۵» اساسنامه شرکت «گسترش سوخت سبز زاگرس (سهامی عام)» با موضوع افزایش سرمایه از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی از مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۴۰ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال مورد تایید قرار گرفت.

 

۲- با عنایت به تکلیف مقرر در جزء (۲) بند (ب) ماده (۵) برنامه هفتم پیشرفت، موضوع «نحوه واگذاری سهام شرکت‏‌های اصلی (ایران خودرو و سایپا) توسط شرکت‌های فرعی و وابسته» مطرح و مقرر شد پس از برگزاری جلسه تخصصی با مسئولین امر، مجددا در جلسات آتی طرح و تصمیم گیری شود.

 

۳- موضوع «تعیین تکلیف واگذاری سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا» مطرح و سازمان خصوصی سازی مکلف به واگذاری مابقی سهام متعلق به دولت در شرکت‌های یاد شده گردید.

 

۴- موضوع «خروج شرکت‌های قبل از بهره برداری مشمول تبصره (۳) بند (الف) ماده (۳) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی از فهرست واگذاری» مطرح و باتوجه به موافقت نمایندگان دستگاه ذیربط با خروج شرکت­‌های یاد شده از فهرست موارد واگذاری تا زمان آغاز بهره‌برداری موافقت گردید. در ضمن مقرر شد در صورت وجود متقاضی برای هر کدام از شرکت‌های مذکور سازمان خصوصی سازی با هماهنگی شرکت مادر تخصصی ذیربط نسبت به واگذاری آنها اقدام نماید.

 

همچنین در خصوص آن دسته از سرمایه گذاری‌های انجام شده در راستای قانون فوق الاشاره (در قالب طرح و شرکت)، مقرر شد شرکت‌های مادر تخصصی موصوف آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی آنها را ‏هم زمان با تصویب فهرست سالیانه به هیأت واگذاری ارائه نمایند.

 

جمع‌بندی

تصمیمات اتخاذ شده در چهارصد و بیست و هفتمین جلسه هیأت واگذاری، نشانه عزم جدی دولت برای کاهش نقش مستقیم خود در اقتصاد و تقویت حضور بخش خصوصی در حوزه‌های اقتصادی است. با واگذاری سهام شرکت‌های بزرگ مانند ایران‌خودرو و سایپا و همچنین تغییر در روش‌های واگذاری، دولت به دنبال تحقق اهداف اقتصادی مشخص‌شده در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی است.

 

این رویکرد، نه تنها به کاهش تصدی‌گری دولت کمک می‌کند، بلکه با ایجاد بستر مناسب برای ورود و فعالیت بخش خصوصی، می‌تواند به افزایش بهره‌وری اقتصادی نیز منجر شود.

برچسب ها: ایران خودرو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خرید ۷۰ میلیون یورویی القادسیه خرید ۷۰ میلیون یورویی القادسیه
باشگاه القادسیه عربستان با مهاجم تیم ملی فوتبال ایتالیا به توافق رسید و قرارداد امضا کرد. رقم این قرارداد ۷۰ میلیون یورو اعلام شده است.
هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید
لینک فیلمی با عنوان زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک در حال انتشار در گروه‌های مجازی می‌باشد، از بازکردن این لینک خودداری کنید. این لینک یک ویروس باج‌افزار برای دسترسی به برنامه‌های بانکی مردم در تلفن همراه است.
چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟ چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟
آلودگی هوا آثار مختلفی روی بدن انسان‌ها دارد؛ اما با برخی اقدامات می‌توان این آثار منفی را کاهش داد.
نرخ جدید سود بانکی اعلام شد نرخ جدید سود بانکی اعلام شد
بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۸ تیر ماه به ۲۳.۹ درصد رسید.
حفاری برای رسیدن به گنج امامزاده عبدالله حفاری برای رسیدن به گنج امامزاده عبدالله
دادستان شهرستان ری گفت: بررسی‌ها نشان داد حفاری در محدوده آستان امامزاده عبدالله (ع) به‌صورت مخفیانه و شبانه، با هدف دستیابی به اموال تاریخی و اشیای گران‌بها انجام شده و یکی از عاملان آن شناسایی شده است.
دختران بیشتر ترک تحصیل می‌کنند یا پسران؟ دختران بیشتر ترک تحصیل می‌کنند یا پسران؟
طبق آخرین اعلام مرکز آمار ایران، در سال تحصیلی سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نرخ ترک تحصیل دانش آموزان به صورت کلی در مقطع تحصیلی متوسطه دوره اول ۶.۴۱ درصد اعلام شده که نسبت به سایر دوره‌ها بیشتر است؛ البته در مقابل مقطع متوسط دوره دوم کمترین نرخ ترک تحصیل دانش آموزان را به خود اختصاص داده است.
مشاوره پزشکی، ترفند موساد برای تخلیه اطلاعات مشاوره پزشکی، ترفند موساد برای تخلیه اطلاعات
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ارائه مشاوره پزشکی به یک روش جدید جاسوسی و تخلیه اطلاعاتی مردم ایران توسط موساد تبدیل شده است.
برگزیده
هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید
لینک فیلمی با عنوان زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک در حال انتشار در گروه‌های مجازی می‌باشد، از بازکردن این لینک خودداری کنید. این لینک یک ویروس باج‌افزار برای دسترسی به برنامه‌های بانکی مردم در تلفن همراه است.
نرخ جدید سود بانکی اعلام شد نرخ جدید سود بانکی اعلام شد
بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۸ تیر ماه به ۲۳.۹ درصد رسید.
حفاری برای رسیدن به گنج امامزاده عبدالله حفاری برای رسیدن به گنج امامزاده عبدالله
دادستان شهرستان ری گفت: بررسی‌ها نشان داد حفاری در محدوده آستان امامزاده عبدالله (ع) به‌صورت مخفیانه و شبانه، با هدف دستیابی به اموال تاریخی و اشیای گران‌بها انجام شده و یکی از عاملان آن شناسایی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر