کد خبر: ۵۵۸۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸

«ترین»‌های نیم‌فصل اول لیگ برتر

آمار‌های مختلفی در ۱۵ هفته اول لیگ برتر فوتبال به ثبت رسید که سپاهان توانست عمده اعداد مثبت را از آن خود کند و بدترین‌ها نصیب هوادار شده است.
«ترین»‌های نیم‌فصل اول لیگ برتر

مخاطب۲۴- بیست‌وچهارمین دوره لیگ برتر فوتبال با برگزاری دیدار‌های هفته پانزدهم به نیمه رسید. استقلال از همان اول حال خوشی نداشت و پرسپولیس «افتان و خیزان» جلو رفت، اما مدعی باقی ماند. تراکتور و سپاهان، اما بهره لازم را از غفلت سرخابی‌های پایتخت برده‌اند و بهترین فرصت را برای گرفتن جام از استقلال و پرسپولیس پیش رو دارند.



مدعیان اصلی قهرمانی عمده آمار خوب نیم‌فصل اول را به خود اختصاص داده‌اند. تیم هوادار هم که تاکنون چهره‌ای از یک قعرنشین تمام‌عیار را به نمایش گذاشته، همه شاخص‌های ضعیف لیگ را از آنِ خود کرده و در صورت تداوم این روند، فاصله زیادی تا لیگ یک نخواهد داشت.



اکنون نگاهی به بهترین‌ها و بدترین‌های ۱۵ هفته نخست لیگ برتر فوتبال داشته‌ایم:



سپاهان؛ بهترین تیم در بازی‌های خانگی و بهترین خط حمله

طلایی‌ها امسال با چهره‌ای متفاوت وارد لیگ برتر شدند. با خروج شهریار مغانلو، امید نورافکن، رامین رضاییان، میلاد زکی‌پور و فرشاد احمدزاده، سپاهان ابتدا مهدی لیموچی و جواد آقایی‌پور را از پرسپولیس هایجک کرد و در ادامه محمدمهدی محبی، محمد امین حزباوی و حسین گودرزی نیز به قهرمان پنج دوره لیگ پیوستند و استیون انزونزی را به خدمت گرفت که می‌توان او را بزرگترین خرید این فصل نامید.

بیشتر بخوانید


با وجود ثبت ناکامی جدید در رقابت‌های آسیایی و قطع همکاری با ژوزه مورایس در آبان ماه، سپاهان با پاتریس کارترون به رقابت با تراکتور ادامه داد و صدر جدول را در هفته پانزدهم از دست داد. با درخشش لیموچی و محبی در خط حمله، هواداران سپاهان امیدوارند دوری از جام قهرمانی لیگ به دهه دوم نرسد و سپاهان پس از ۱۰ سال بتواند این جام را بالای سر ببرد.



کسب ۱۹ امتیاز در اصفهان، سپاهان را به بهترین تیم از نظر جمع‌آوری امتیازات در خانه تبدیل کرده است؛ ضمن اینکه زرد‌ها با به ثمر رساندن ۲۵ گل در نیم‌فصل نخست، بهترین خط حمله را به خود اختصاص داده‌اند.



تراکتور: بهترین تیم خارج از خانه

در شرایطی که تیر‌های قبلی محمدرضا زنوزی برای موفقیت در لیگ برتر طی فصل‌های گذشته به سنگ خورده بود، به نظر می‌رسد جنس تراکتور امسال جورتر از همیشه است. جذب علیرضا بیرانوند، دانیال اسماعیلی‌فر، مهدی ترابی و امیرحسین حسین‌زاده علاوه بر اینکه پرسپولیس و استقلال را در نقل‌وانتقالات «مات» کرد، قدرتی چند برابر به خطوط هجومی و تدافعی تراکتور بخشید.



عقد قرارداد با دراگان اسکوچیچ که با «چم و خم» کار در لیگ ایران آشناست، از همه این خرید‌ها مهم‌تر بود و بعید نیست نخستین افتخار را در لیگ برای تراکتور به ارمغان بیاورد. مثلث مخوف حسین‌زاده، مهدی هاشم‌نژاد و تومیسلاو اشترکالی تاکنون ۱۶ گل وارد دروازه رقبا کرده‌اند؛ عملکردی بهتر از ۹ تیم لیگ برتری! عملکردی که تراکتور را در پایان نیم‌فصل اول به صدر جدول رسانده است.



تراکتور با کسب ۲۲ امتیاز از بازی‌های خارج از خانه؛ بهترین تیم نیم‌فصل از این حیث بوده است.



گل‌گهر سیرجان؛ بهترین خط دفاع و بیشترین کلین‌شیت

در هیچ‌یک از ۱۵ بازی گل‌گهر تاکنون بیشتر از ۲ گل رد و بدل نشده است! سیرجانی‌ها با تنها ۶ گل خورده بهترین خط دفاع نیم‌فصل را داشته‌اند. تیم مهدی تارتار در نیمه نخست لیگ مجموعاً ۹ گل به ثمر رسانده که کمترین تعداد گل زده میان ۱۲ تیم نخست جدول به شمار می‌رود. گل‌گهر در ۱۰ مسابقه گل نخورده که محمدرضا اخباری ۹ سهم از این کلین‌شیت‌ها داشته و تا اینجای فصل بیشتر از هر سنگربان دیگری توانسته دروازه‌اش را بسته نگه دارد!



هوادار؛ بد و بدتر!

آنچه بد‌ها همه دارند، هوادار یک‌جا دارد؛ کمترین برد با یک پیروزی، بیشترین باخت با ۹ شکست، بدترین خط دفاعی با ۲۳ گل خورده، بدترین خط حمله با ۵ گل زده و بدترین تیم در خانه بدون کسب امتیاز!



بی‌هوادارترین تیم لیگ دیرتر از همه سرمربی خود را شناخت و با مهدی رحمتی وارد رقابت‌ها شد. هوادار که همه بازی‌های خانگی را باخته، در ۱۳ هفته نخست ۱۳ گل دریافت کرد که آمار بدی برای یک تیم پایین جدولی نبود. ورود روانخواه به هوادار هم حتی زمستان را برای بنفش‌ها بهار نکرد و تیم تهرانی ۱۰ گل دیگر خورد؛ البته هوادار بیشتر از بسیاری از تیم‌های لیگ برتری به جوانان میدان داده و یکی از ارزان‌ترین‌های لیگ محسوب می‌شود.



چادرملو: بدترین تیم خارج از خانه

تیم تازه‌وارد لیگ برتر توانست میانگین بیشتر از ۲ امتیاز در هر مسابقه خانگی بگیرد. آب‌وهوای خارج از یزد، اما به چادرملو نساخته و این تیم تنها ۴ امتیاز از ۸ مسابقه خارج از خانه‌اش به دست آورده است. تجربه ثابت کرده تداوم این روند، چادرملو را در لیگ برتر حفظ می‌کند و باعث می‌شود یزد طی فصل آینده نیز در این رقابت‌ها نماینده داشته باشد.



آقای گل؛ مهدی لیموچی از سپاهان و علی علیپور از پرسپولیس


مهدی لیموچی مهاجم سپاهان و علی علیپور که از لیگ پرتغال به پرسپولیس بازگشته؛ هر دو با به ثمر رساندن ۷ گل تا اینجای کار آقای گل هستند.



لیموچی یکی از نام‌هایی بود که علاقه‌مندان به فوتبال بیشتر از هر بازیکن دیگری نسبت به آینده او کنجکاو شده‌اند. مدیرعامل آلومینیوم اراک پیشتر روایت کرده بود؛ وینگری که در دیدار جذاب آلومینیوم - پرسپولیس در جام حذفی چهره شد، در آستانه انتقال به پرسپولیس قرار داشت که ورق برگشت! لیموچی ورق دیدار سپاهان مقابل استقلال و پرسپولیس را برگرداند تا سپاهان تنها به خاطر تفاضل گل، پایین‌تر از تراکتور قرار بگیرد.



پس از گذراندن دو فصل کابوس‌وار در پرتغال که ۶ گل و ۳ پاس گل در ۴۵ بازی به همراه داشت، علیپور به پرسپولیس بازگشت. وی طی ۲۲ مسابقه این فصل در ۹ بازی توانست گل یا پاس گلی به نام خود ثبت کند، اما زدن ۳ گل به هوادار برای رساندن علیپور به صدر جدول آقای گلی کافی بود. بهترین گلزن لیگ هفدهم در دو هفته آخر، بارقه‌هایی از امید را برای تکرار قهرمانی در دل هواداران پرسپولیس زنده کرده است.



پرتکرارترین نتیجه؛ ۳۶ بار یک - صفر!

۴۳ درصد بازی‌های لیگ در نیم‌فصل اول حداکثر یک گل داشته است! در این میان، ۳۶ مسابقه به نتیجه یک - صفر ختم شد و در ۱۶ مسابقه نیز توپی از خط دروازه‌ها عبور نکرد. این اتفاق در ادوار اخیر لیگ برتر رخ داده و نتیجه یک - صفر بیشتر از هر نتیجه دیگری بر اسکوربورد ورزشگاه‌ها نقش بسته است.

برچسب ها: لیگ برتر
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
به بهانه هشتادمین زادروز علی پروین به بهانه هشتادمین زادروز علی پروین
علی پروین همین امروز شمع ۷۹ سالگی را فوت کرده و نسل امروز فوتبال کمتر خبر دارد که او چه چرا مهمترین چهره تاریخ این باشگاه است
مراسم توپ طلای ۲۰۲۵، برنده توپ طلا مشخص شد مراسم توپ طلای ۲۰۲۵، برنده توپ طلا مشخص شد
مراسم توپ طلای فرانس فوتبال به انتخاب برترین‌های فوتبال جهان اختصاص دارد، برنده توپ طلا را ۱۸۰‏‎ ‎روزنامه‌نگار از ۱۰۰ کشور برتر رده‌بندی فیفا ‏انتخاب می‌کنند
صفحه خبر بالای تصاویر