کد خبر: ۵۵۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵

«جغجغه مرگ» چیست؟

جنبه‌هایی در روند مردن وجود دارد که مشاهده آنها می‌تواند برای برخی ناراحت کننده باشد که یکی از معروف‌ترین آنها شنیدن صدای «جغجغه مرگ» است
«جغجغه مرگ» چیست؟

مخاطب۲۴- در روز‌های پایانی قبل از مرگ، معمولاً فرد در حال احتضار زمان طولانی را در خواب و بیهوشی سپری می‌کند. آنها ممکن است زیاد بخوابند و بیدار ماندن برایشان سخت‌تر شود و این می‌تواند به این معنی باشد که فرد رو به موت، هوشیاری کمتر و کمتری خواهد داشت و به نفس نهایی خود نزدیک‌تر می‌شود.



به نقل از یورونیوز، پدیده‌ای به نام «هوشیاری پایانی» یا «terminal lucidity» نیز وجود دارد که در جریان آن، افراد اندکی قبل از مرگ ناگهان انرژی زیاد و غیرمنتظره‌ای از خود نشان می‌دهند. ناگهان بیدار می‌شوند و شروع به صحبت با دیگران می‌کنند و حتی گاه خاطرات «فراموش شده» را در آخرین لحظات خود به یاد می‌آورند.



از دست دادن برخی عملکرد‌های بدن مانند کنترل روده نیز رایج است؛ همچنین ایجاد تغییراتی در نحوۀ تنفس که گاه تنفس با مکث‌هایی کوتاه همراه است و گاه فرد با دهان کاملاً باز نفس می‌کشد. اینجاست که ممکن است صدای «جغجغه مرگ» شنیده شود.



«جغجغه مرگ» صدایی شبیه غرغره کردن گلو است؛ صدایی که ممکن است از پشت گلو یا قفسه سینه فرد بیاید. این صدا نتیجۀ تجمع مخاط و مایعات در اطراف راه‌های هوا در بدن فرد رو به موت است و به همین دلیل نفس‌های او «صدا دار» می‌شود.



این صدا از آن رو ممکن است ترسناک باشد که ما به شنیدن این گونه نفس‌کشیدن عادت نداریم؛ اما دکتر کاترین مانیکس متخصص مراقبت‌های تسکینی در بریتانیا می‌گوید که هنگام شنیدن این صدا نیز فرد رو به احتضار در آرامش است.



شنیدن صدای «جغجغه مرگ» کمی آزاردهنده است، زیرا شنیدن صدای نفس کشیدن کسی آنهم از لا به لای مایع گلویش طبیعی نیست، اما این صدا نشانه‌ای است از اینکه آن شخص عمیقاً بیهوش است. یعنی او آنقدر آرام خوابیده که حتی سعی نمی‌کنند گلویش را صاف کند.

برچسب ها: مرگ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند
بورس تهران امروز با بازگشایی مثبت همراه شد و شاخص کل روند صعودی گرفت. نماد‌های بزرگ بازار پیشتاز رشد قیمت‌ها در ساعات اولیه معاملات بودند.
حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها
دولت در ماه‌های پایانی سال با عرضه سنگین اوراق و نرخ سود بالا، بازار بدهی و شبکه بانکی را تحت فشار قرار داده و جذابیت بازدهی بدون ریسک رشد کرده است.
خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران تأکید کرد مذاکره با آمریکا تنها در صورت رعایت اصل برابری، احترام متقابل و توافق پیش از دستور کار ممکن است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر