کد خبر: ۵۵۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸

ترمیم حقوق کارگران با بسته‌های حمایتی

حسین سلاحورزی رئیس کانون عالی کارفرمایان با اشاره به افزایش قیمت دلار و تورم پیشنهاد کرد بخشی از افزایش حقوق سال آینده به صورت بسته‌های حمایتی باشد، زیرا کارفرمایان نمی‌توانند تمام بار همسان سازی تورم با مزد را متقبل شوند.
ترمیم حقوق کارگران با بسته‌های حمایتی

مخاطب۲۴- حسین سلاحورزی رئیس کانون عالی کارفرمایان با اشاره به افزایش قیمت دلار و تورم پیشنهاد کرد، بخشی از افزایش حقوق سال آینده به صورت بسته‌های حمایتی باشد، زیرا کارفرمایان نمی‌توانند تمام بار همسان سازی تورم با مزد را متقبل شوند.



حسین سلاحورزی رئیس کانون عالی کارفرمایان با اشاره به افزایش قیمت دلار و تورم پیشنهاد کرد بخشی از افزایش حقوق سال آینده به صورت بسته‌های حمایتی باشد، زیرا کارفرمایان نمی‌توانند تمام بار همسان سازی تورم با مزد را متقبل شوند.



مهمترین رویداد کشور در سال ۱۴۰۳ انتخابات ریاست جمهوری بود که برنده آن با دادن وعده‌هایی توانست اکثریت آرا را به دست آورد. یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم، بهبود وضعیت کارگران بود؛ وقتی که در مناظرات گفت: ما در حق کارمندان و کارگران ظلم کردیم، باید مطابق قانون حقوق آنها را متناسب با تورم همسان سازی کنیم، کارگران حداقل بگیر نباید مالیات پرداخت کنند و جملاتی از این دست، همگی سبب شد که جامعه کارگری که هیچ وقت مثل امروز معیشت و زندگی خود را در خطر نمی‌دید به حضور پزشکیان در راس دولت امیدوار باشد.

بیشتر بخوانید


قدم اول را پزشکیان در بودجه سال ۱۴۰۴ برداشت و مقرر شد که حقوق تا سقف ۲۸ میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف باشد، در حالیکه از ابتدای دولت سیزدهم حتی کارگران حداقل بگیر باید مالیات پرداخت می‌کردند و از همان ابتدا مالیات از حقوق آنها کسر میشد. حقوق کارمندان نیز با هدف تشویق سیاست فرزند آوری به صورت پلکانی از ۲۰ تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کرد.



با توجه به این مصوبات پیش بینی کارشناسان این بود که شورای عالی کار نیز رقمی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد به حقوق کارگران اضافه خواهد کرد، اما افزایش چند هزار تومانی قیمت دلار در بازار آزاد و متعاقب آن در بازار مبادله‌ای سبب شد که تمام محاسبات تغییر پیدا کند.



حسین سلاح ورزی رئیس کانون عالی کارفرمایی در خصوص افزایش قیمت ارز و تاثیر آن بر نرخ دستمزد سال آینده گفت: با توجه به تعریف قانونگذار شورای عالی کار سالی یکبار عدد مزد را بر اساس دو آیتم معیشت خانواده و میزان تورم مشخص می‌شود.



وی ادامه داد: با توجه به اینکه موتور تورم روشن شده و ارزش پول ملی به طور مستمر در حال کاهش است معیشت کارگران در سال بعد دچار مشکل خواهد شد فلذا دولت باید تمهیداتی در نظر بگیرد تا این کاهش قدرت خرید را جبران کند و به عنوان بخشی از افزایش دستمزد سال آینده محاسبه شود. اما این نکته باید مورد توجه قرار بگیرد که با توجه به میزان تورم و افزایش هزینه‌ها نباید تمام بار جبران آن بر دوش کارفرمایان قرار بگیرد.



سلاحورزی افزود: معیشت خانواده آیتم‌های مختلفی دارد که بخشی از آن کالای عمومی است و مطابق قانون تامین آن وظیفه دولت است مانند آموزش، بهداشت و حتی مسکن، امروز هزینه مسکن بخش عمده‌ای از دغدغه کارگران است.



وی در پایان تصریح کرد: کارگران و خانواده‌های آنها بیشترین آسیب را از افزایش تورم می‌بینند و با توجه به افزایش و روند صعودی آن دولت نباید جبران آن را فقط در افزایش حقوق ببیند و بایستی از همین امروز به فکر راه‌های جایگزین باشد.



صحبت‌های رئیس کانون عالی کارفرمایی در حالی است که قیمت ارز در بازار غیر رسمی و مبادله‌ای همچنان افزایشی است و از طرفی با عدم همسان سازی تورم با نرخ دستمزد در سال‌های قبل سبب شده که ۱۲۰ درصد دستمزد کارگران از تورم عقب بماند. این عقب ماندگی سبب شد که بسیاری از کارفرمایان از نبود کارگر گله کنند، زیرا با وضعیت فعلی کار کردن در اسنپ یا سایر مشاغل خدماتی صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به کارگر کارخانه یا مجتمع صنعتی دارد.



در نهایت جلسات شورای عالی کار که متشکل از نماینده کارگران، کارفرمایان و دولت است در اسفند ماه برگزار می‌شود و آن زمان مشخص خواهد شد که تدبیر دولت برای رساندن معیشت کارگران به عدد تورم چیست.

برچسب ها: کارفرمایان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر