کد خبر: ۵۵۴۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴

بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان نه در مصر بلکه در مکانی باستانی در صحرا پنهان شده و بیش از دو برابر مصر هرم دارد؛ اما به‌ندرت درباره آنها و سازندگانشان صحبت می‌شود.
بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

مخاطب۲۴- وقتی به اهرام فکر می‌کنید، احتمالاً ذهنتان به سمت هرم بزرگ جیزه مصر (قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین هرم از مجموعه سه‌گانه اهرام مصر) می‌رود. اما آیا می‌دانستید بزرگ‌ترین مجموعه اهرام جهان اصلاً در مصر نیست؟

 

این مجموعه درست در جنوب دره معروف نیل، سودان قرار دارد که دارای ۲۲۰ تا ۲۵۵ هرم (یعنی بیش از دو برابر اهرام مصر) است. این بناهای تاریخی که در دوران پادشاهی باستانی کوش ساخته شده‌اند، روایتگر داستان یک امپراتوری قدرتمند آفریقایی هستند که در عظمت، اثرگذاری و رازآلودی با همسایه شمالی خود رقابت می‌کرد.

 

اهرام سودان میراث پادشاهی کوش است، یک ابرقدرت باستانی که بین سال ۸۰۰ قبل از میلاد تا سال ۳۵۰ پس از میلاد در نوبیا، منطقه‌ای که جنوب مصر و شمال سودان را در بر می‌گیرد، شکوفا شد. کوشی‌ها در دوران طلایی تبادل فرهنگی حکومت و حتی مصر را فتح کردند تا بیست و پنجمین سلسله را به رهبری فراعنه سیاه ایجاد کنند. یکی از آنان، پیه (Piye) بود: فرمانروای جاه‌طلبی که در سال ۷۷۰ قبل از میلاد، مصر را تصرف کرد و خواستار آن شد که مقبره‌اش نشان‌دهنده عظمت فراعنه قبل از وی باشد.

بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

پیه با الهام از مقبره‌های تاریخی مصر، اولین فرمانروای کوشی بود که در الکورو (El-Kurru)، گورستانی در نزدیکی رود نیل، برای خود هرم ساخت؛ این آغاز ساخت اهرام سودان بود که در طول قرن‌ها و در دوران فرمانروایی ده‌ها پادشاه ادامه یافت.

 

زمانی که کوشی‌ها از مصر عقب‌نشینی کردند، پایتخت جدیدی در مروئه (Meroë)، در نزدیکی خارطوم کنونی، پایه‌گذاری کردند. این شهر که به قلب تمدن آن‌ها تبدیل شد نزدیک به ۲۰۰ هرم را در خود جای داده است. این اهرام کوچک‌تر و شیب‌دارتر از همتایان مصری خود هستند با فواصل کم در صحرا کنار هم ساخته‌ شده‌اند. شکل نوک‌تیز منحصربه‌فرد این اهرام، آن‌ها را به منظره‌ای چشمگیر تبدیل کرده است.

 

این اهرام نه فقط سازه‌هایی چشمگیر، بلکه مقبره‌های سلطنتی بودند. در میان دفن‌شدگان در این اهرام، ۴۱ پادشاه و ملکه کوشی بودند که به همراه گنجینه‌های فاخری که برای همراهی آن‌ها در زندگی پس از مرگ در نظر گرفته شده بود، دفن شده بودند.

بزرگترین مجموعه اهرام جهان در مصر نیست!

قرن‌هاست که اهرام سودان با وجود اهمیتشان، در سایه بی‌توجهی قرار گرفته‌اند. کشف مجدد آن‌ها در دهه ۱۸۳۰ میلادی توسط جوزپه فِرلینی (Giuseppe Ferlini)، شکارچی گنج ایتالیایی، نیز با ویرانی همراه بود؛ زیرا بسیاری از این اهرام در تلاش وی برای یافتن طلا، با دینامیت نابود شدند. اقدامات فرلینی زخم‌هایی بر تن اهرام بر جای گذاشت که هنوز هم می‌توان آن‌ها را دید؛ زیرا بسیاری از آن‌ها به مخروبه تبدیل شدند.

 

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
روستایی پالگان به چه دلیلی مقصد گردشگری شد؟ روستایی پالگان به چه دلیلی مقصد گردشگری شد؟
به تازگی در نشست اجلاس بریکس در برزیل روستای پالنگان به عنوان نمونه‌ای موفق از توسعه گردشگری پایدار با حفظ هویت و فرهنگ بومی معرفی شد. این روستای تاریخی و پلکانی در کردستان قرار گرفته و جاذبه‌های فراوانی برای گردشگران دارد.
پیشنهاد خارق العاده به رونالدو! پیشنهاد خارق العاده به رونالدو!
کریستیانو رونالدو، با پیشنهادی از سوی فلامینگو مواجه شده است.
یارانه مرحله سوم از چه زمانی واریز می‌شود؟ یارانه مرحله سوم از چه زمانی واریز می‌شود؟
گفته می‌شود که در صورت تأمین اعتبار، واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی در روزهای پایانی اردیبهشت آغاز خواهد شد.
پزشکیان: سریعا یارانه پولدار‌ها را قطع کنید پزشکیان: سریعا یارانه پولدار‌ها را قطع کنید
مسعود پزشکیان صبح امروز - دوشنبه - در نشستی با وزیر و شورای معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پس از شنیدن گزارش‌های ارائه شده، با بیان اینکه باور عمیق دارم که اگر راهکار‌های کارشناسی و صحیح به کار بگیریم، قادر به حل همه مشکلات هستیم، اظهار داشت: همانطور که گفته شد این وزارتخانه در سطح وسیعی با قشر‌های مختلف مردم در ارتباط است و ارائه خدمت می‌کند، لذا پیگیری طرح محله‌محوری برای حل مشکلات بسیار می‌تواند در تسهیل امور مربوط به شما موثر باشد.
وزیر اقتصاد را در این تصویر پیدا کنید! وزیر اقتصاد را در این تصویر پیدا کنید!
این تصویر را ساعتی پیش آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری! حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری!
تصاویری از بهنوش بختیاری و رها خدایاری را در آغوش یکدیگر و در حاشیه یک مراسم، بعداز اینکه در شام ایرانی حواشی جالبی ساختند را در این مطلب برای شما منتشر کرده‌ایم.
یزدانی هر زمان احساس آمادگی کرد می‌تواند وارد چرخه انتخابی تیم ملی شود یزدانی هر زمان احساس آمادگی کرد می‌تواند وارد چرخه انتخابی تیم ملی شود
رئیس فدراسیون کشتی گفت: تیم‌های منتخب کشتی آزاد و فرنگی کشورمان در سومین مرحله مسابقات رنکینگ‌دار سال ۲۰۲۵ در مغولستان حضور خواهند یافت.
برگزیده
حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری! حواشی شام ایرانی و باز هم بهنوش بختیاری و رها خدایاری!
تصاویری از بهنوش بختیاری و رها خدایاری را در آغوش یکدیگر و در حاشیه یک مراسم، بعداز اینکه در شام ایرانی حواشی جالبی ساختند را در این مطلب برای شما منتشر کرده‌ایم.
کشف اسکلت قدیمی انسان در این استان شمالی کشف اسکلت قدیمی انسان در این استان شمالی
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل گفت: در گام اول از کاوش محوطه قلعه بن خشرودپی بابل ۶ اسکلت باستانی کشف شد که قدمت آنها به بیش از چهار هزار سال پیش می‌رسد.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر