کد خبر: ۵۵۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷

پزشکیان: تک‌تک اذکاری که در نماز می‌گوییم برای من معنای خاصی دارند

رئیس‌جمهور گفت: صراط مستقیم یعنی دروغ نگوییم، وعده غلط ندهیم، به حق و مال مردم تجاوز نکنیم.
پزشکیان: تک‌تک اذکاری که در نماز می‌گوییم برای من معنای خاصی دارند

مخاطب۲۴- مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز؛ چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ به منظور انجام سفری دو روزه در قالب سفر‌های استانی به خراسان شمالی سفر کرد و با حضور در اختتامیه سی و یکمین اجلاس سراسری نماز با بیان این‌که «تک‌تک اذکاری که در نماز می‌گوییم برای من معنای خاصی دارند»، اظهار کرد: صراط مستقیم که هرروز در نماز می‌گوییم به چه معناست؟ اگر این اذکار را هرروز بگوییم و معنای آن را ندانیم چه فایده‌ای دارد؟ و اگر به آن عمل نکنیم چه سودی برده‌ایم؟

بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: صراط مستقیم یعنی دروغ نگوییم، وعده غلط ندهیم، به حق و مال مردم تجاوز نکنیم و براساس عدالت و انصاف عمل کنیم. صراط مستقیم یعنی وحدت کنیم، مسلمانان قبایل و قومیت‌ها را کنار بگذارند و همه باهم وحدت کنند تا هدایت شویم.



رئیس‌جمهور یادآور شد: تفرقه یعنی عذاب عظیم و راه نجات یعنی ما وفاق و وحدت داشته باشیم و از تفرقه پرهیز کنیم. صراط مستقیم یعنی مسلمانان دست به دست هم دهند و تفرقه نکنند و باهم حرکت کنند. در نماز هم که اینها را میگوییم و اقامه نماز یعنی باید در جامعه همین حرف‌ها را پیاده کنیم. اما وقتی ما این حرف‌ها را می‌زنیم و به آن عمل نمی‌کنیم و در ضلالت هستیم، مشکلات حل نمی‌شود.



پزشکیان یادآور شد: ضلالت یعنی من تابع نفس باشم، منیت و قومیت و حزب من بر اجرای حق مانع شود. دستور کتاب خدا وقتی اجرا نمی‌شود که من تابع هوای نفس هستم و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد می‌کنم. ضلالت زمانی بر ما حاکم می‌شود که حقوق دیگران را نادیده می‌گیریم. نماز می‌خوانیم که این کار‌ها را نکنیم.



وی ادامه داد: من اگر در جایی مسئول هستم باید مسیر حق را بروم و وقتی وعده دادم عمل کنم و پای حرفی که می‌زنم باشم. ما اگر در مدیریت کشورمان متعهد عملکرد خودمان باشیم و وقتی حرف می‌زنیم جز حق نگوییم و با همه براساس انصاف برخورد کنیم یعنی نماز را اقامه کردیم، اما اگر این کار‌ها را نکنیم ولی شب و روز نماز بخوانیم، خواندن و نخواندن آن به نظرم فرقی نمی‌کند.



رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید دست از قومیت و خویشاوندی برداریم و حق را دنبال کنیم و همان می‌شود ملاک و راهی که باید برویم. من به عنوان یک مدیر نمی‌پذیرم از یک کافر و اجنبی عقب‌تر باشم. وقتی می‌گویم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی در زندگی و رفتارم رحمت و رحمانیت وجود داشته باشد نه اینکه وجود ما پر از خشم و کینه نسبت به مردم است. در حالی که خداوند رحمان و رحیم است و به همه در این دنیا از کافر و مسلمان رحم می‌کند.



پزشکیان یادآور شد: ما باید اینگونه باشیم و نمی‌شویم و این گیر کار ماست. این مفاهیمی که هرروز مقابل خدا می‌ایستیم و در نماز می‌گوییم را باید در جامعه هم عملی کنیم. اگر می‌گوییم خدایا ما را به راه راست هدایت کن، به سمت کار‌هایی نرویم که ضلالت است. این اقدامات را انجام ندهیم.



وی افزود: چرا مردم از ما دور هستند و ما را قبول ندارند؟ به دلیل اینکه نماز را برپا نکردیم و این مفاهیم را در جامعه عملی نکردیم. اگر این مفاهیم را برپا می‌کردیم امکان ندارد براساس عدالت و انصاف عمل کنیم و مردم از ما فراری باشند.



پزشکیان تاکید کرد: من مدیر نباید در راه ضلالت باشم، ضلالت یعنی تابعیت هوای نفس و این یکی از معنا‌های آن است. ما با نسلی جوانی برخورد داریم که حرف را با امر و نهی نمی‌پذیرد و می‌خواهد بداند چرا این کار را انجام دهد یا انجام ندهد.



رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ما باید لحظه به لحظه آنچه در نماز می‌گوییم را در رفتارمان، در مدیریت و مسئولیت خود پیاده کنیم»، اظهار کرد: ما زمانی حق دیگران را ناحق می‌کنیم که باکی از روز آخرت نداشته باشم در حالی که اگر به پاسخگویی به خداوند اعتقاد داشته باشیم دیگر چنین عمل نمی‌کنیم.



وی یادآور شد: ما باید بتوانیم با نسل جوانی که به سادگی حرف‌های ما را دیگر قبول ندارند با زبانی گویاتر و معنی‌دارتر و مفهوم بلندتر گفت‌و‌گو کنیم. این درک من از نماز و اقامه آن است و به همین شکل عمل می‌کنم. اگر اشکال یا هدایتی لازم باشد ما گوش می‌کنیم و می‌پذیریم، اما اقامه نماز یعنی همین که آنچه در نماز می‌گوییم را در جامعه هم پیاده کنیم.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟ شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟
اجلاس آلاسکا با دبدار ترامپ-پوتین بدون توافق بر سر آتش‌بس جنگ اوکراین پایان یافت و ترامپ از دیدار با زلنسکی خبر داد. این شکست، جنگ را طولانی‌تر می‌کند، روابط آمریکا-روسیه را تیره‌تر می‌سازد و جهان را در برابر افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی آسیب‌پذیر می‌کند. آیا این پایان امید‌ها برای صلح است؟
نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟ نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟
ترامپ هند را با تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر سر خرید نفت روسیه تنبیه کرد و تهدید به تحریم‌های ثانویه کرد. نبرد نفتی آمریکا و هند، امنیت انرژی هند را تهدید می‌کند، بازار جهانی نفت را متلاطم می‌سازد و روابط استراتژیک دوجانبه را به چالش می‌کشد، در حالی که چین بدون مجازات مشابهی عمل می‌کند. آیا این پایان اتحاد هند-آمریکا است؟
مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه
عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلتیک، معتقد است مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا بهترین راه برای جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه و حل مسائل هسته‌ای است.
ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم
رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار خود با ولادیمیر پوتین درباره جنگ اوکراین را «بسیار سازنده» توصیف کرد و از توافق‌های متعدد، اما باقی ماندن اختلافات مهم خبر داد.
گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه
رسانه‌های اسرائیلی مدعی‌اند چین در بازسازی توان موشکی ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با تل‌آویو نقش داشته و این همکاری نظامی را چالش امنیتی جدی می‌دانند.
ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی مدعی شد که شی جین‌پینگ، رهبر چین، به او اطمینان داده تا زمانی که او در قدرت است، چین به تایوان حمله نخواهد کرد.
توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد
نشست مطبوعاتی ترامپ و پوتین در آلاسکا با وجود فضای مثبت، بدون توافق نهایی در یک موضوع کلیدی پایان یافت و احتمال دیدار بعدی در مسکو مطرح شد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر