کد خبر: ۵۵۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱

زانو‌ها یک نقطۀ مهم در تجربۀ بدنی احساس عشق!

اگرچه ما اغلب تصور می‌کنیم که احساسات‌مان توسط مغز کنترل می‌شوند، اما این به این معنا نیست که ما آنها را فقط در سر خودمان حس کنیم. ما احساسات را تقریبا در تمام بدن خودمان درک می‌کنیم، مثل وقتی که حس می‌کنیم قلبمان از غصه سنگین شده یا به خاطر هیجان و اضطراب در شکممان آشوب احساس می‌کنیم. اما آیا این موضوع در فرهنگ‌های گذشته هم وجود داشته است؟
زانو‌ها یک نقطۀ مهم در تجربۀ بدنی احساس عشق!

مخاطب۲۴- پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تجربه‌های بدنی ناشی از احساسات در فرهنگ‌های مختلف تقریباً مشابه‌اند. این شباهت نشان می‌دهد که ممکن است احساسات ریشه‌های زیستی مشترکی داشته باشند. این نتایج از طریق روش‌های خودگزارشی به دست آمده‌اند، یعنی از خود افراد خواسته شده که تجربه‌هایشان را شخصاً گزارش دهند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که احساسات ایجادشده توسط تصاویر ذهنی، ویدئوها، متون یا موسیقی، به شکل مشابهی بر نقاط مختلف بدن بازتاب می‌یابند.

 

 اما روش‌های خودگزارشی و مطالعات آزمایشگاهی برای درک احساسات فرهنگ‌های باستانی و افرادی که در گذشته زندگی می‌کردند کاربردی نیستند. بااین‌حال، پژوهشگران راه‌هایی یافته‌اند تا به تجربه‌های درونی مردم باستان نزدیک شوند.

 

اخیرا در یک مطالعۀ میان‌رشته‌ای، پژوهشگران متون باستانی گسترده‌ای را بررسی کردند تا ببینند آیا مردمان باستانی که در بین‌النهرین زندگی می‌کردند، احساسات خود را در بدنشان هم تجربه می‌کردند یا نه. این گروه از طریق تحلیل یک میلیون کلمه که بر روی لوح‌های گلی به خط میخی و به زبان اکدی باستان نوشته شده بود، به بررسی این موضوع پرداختند.

مردم بین‌النهرین باستان با زانو عاشق می‌شدند!

احساس عشق برای انسان‌های امروزی تقریبا به طور کامل در بخش‌هایی بالایی بدن احساس می‌شود اما برای مردمان بین‌النهرین باستان، زانوها یک نقطۀ مهم در تجربۀ بدنی احساس عشق بودند.

 

پروفسور سانا سوارد، آشورشناس از دانشگاه هلسینکی و سرپرست این پژوهش، در بیانیه‌ای توضیح می‌دهد: «حتی در بین‌النهرین باستان نیز نوعی درک ابتدایی از آناتومی وجود داشت، مثلاً اهمیت قلب، کبد و ریه‌ها شناخته شده بود».

 

اما مردمان باستانی این منطقه احساسات خود را در کجای بدن تجربه می‌کردند؟ جالب است که تجربیات بدنی آن‌ها تا حد زیادی مشابه ما بوده است، اگرچه تفاوت‌های بسیار جالبی نیز وجود داشته است. اگر شما در آن دوران زندگی می‌کردید، ممکن بود احساس شادی را با واژه‌هایی مانند «باز»، «درخشان» یا «پر بودن» بیان کنید. اما برخلاف ما که شادی را به قلب نسبت می‌دهیم، آن‌ها این احساس را به کبد مرتبط می‌کردند.

یوها لاهناکوسکی، عصب‌شناس شناختی، می‌گوید: «اگر نقشه بدنی شادی در بین‌النهرین را با نقشه‌های مدرن مقایسه کنیم، شباهت‌های زیادی وجود دارد، اما کبد نقش برجسته‌تری دارد».

 

یکی دیگر از نقاط تفاوت در تجربه‌های احساسی به خشم و عشق مربوط می‌شود. اگر از فردی امروزی بخواهید محل احساس خشم را مشخص کند، احتمالاً به بخش بالایی بدن یا حتی دست‌هایش اشاره می‌کند. اما در بین‌النهرین باستان، افراد خشم را در پاهای خود احساس می‌کردند و آن را با کلماتی مانند «داغ شدن» توصیف می‌کردند. به همین ترتیب، در حالی که عشق به شیوه‌هایی مشابه با افراد امروزی بیان می‌شد، آشوریان عشق را بیشتر با کبد و حتی زانوهایشان مرتبط می‌دانستند.

مردم بین‌النهرین باستان با زانو عاشق می‌شدند!

دو مدل از بدن یک مرد که نشان می‌دهند خشم در کجا احساس می‌شود. مدل سمت چپ با عنوان «مدرن» روشنایی بیشتری در قسمت بالایی بدن و دست‌ها دارد، در حالی که مدل سمت راست با عنوان «بین‌النهرینی» بیشتر پاها و اندام‌های خاصی مانند کبد را روشن نشان می‌دهد.

 

البته اگرچه مقایسه احساسات امروزی با یافته‌های تاریخی جذاب است، باید به این نکته توجه داشته باشیم که پژوهش‌های مدرن بر اساس گزارش‌های شخصی است، درحالیکه اطلاعات مربوط به گذشته صرفا از متون مختلف برداشت شده‌اند. پروفسور سوارد در این رابطه میگوید: «متون تنها بازتابی از احساسات هستند و نمی‌توان آن‌ها را کاملاً برابر با احساسات واقعی دانست». با اینحال این نوع  مطالعات می‌توانند برای بررسی تفاوت‌های میان‌فرهنگی در نحوه تجربه احساسات مفید باشد.

 
برچسب ها: بین النهرین زانو
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
من دریاچه ارومیه هستم من دریاچه ارومیه هستم
رضا کیانیان با انتشار پستی درباره دریاچه ارومیه، کمپین #من_دریاچه_ارومیه_هستم را یادآوری کرد.
کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟ کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟
ادعایی شگفت‌انگیز بار دیگر دنیای باستان شناسی را به هم ریخته است. باستان‌شناسان از کشف بقایای یک کشتی باستانی در ترکیه خبر دادند که می‌تواند همان کشتی نوح باشد
راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت
مرگ ناگهانی فرامرز عزیزی، قهرمان پرورش‌اندام آسیا، جامعه ورزش را در شوک فرو برد؛ رویدادی تلخ که گفته می‌شود فشار‌های روحی اخیر نقشی جدی در آن داشته است.
ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی! ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی!
درخشش خیره‌کننده اورونوف برابر مصر هم شادی بزرگی برای پرسپولیس ساخت و هم نگرانی تازه‌ای ایجاد کرد؛ ستاره‌ای که حالا در مرکز توجه باشگاه‌های خارجی است.
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر