کد خبر: ۵۵۰۲۶
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲

فروش خودرو‌های وارداتی، خارج از سامانه ممنوع است

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت: هرگونه فروش خودرو‌های وارداتی و خودرو‌های برقی خارج از سامانه یا حتی واردات خودرو بدون ثبت سفارش، غیر قانونی است.
فروش خودرو‌های وارداتی، خارج از سامانه ممنوع است

مخاطب ۲۴- مهدی ضیغمی در نشست برخط با خبرنگاران اظهار کرد: اخیراً برخی واردکنندگان در تعداد بالا از طریق شبکه نمایندگی‌های خود مشغول به ثبت‌نام و دریافت وجه علی‌الحساب از متقاضیان هستند. متأسفانه برخی شرکت‌ها بدون ثبت سفارش با تخصیص ارز اقدام به پیش فروش یا فروش قطعی خودرو می‌کنند که باید به سرعت از این موضوع جلوگیری شود.

 

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت خاطرنشان کرد: این درحالیست که هرگونه فروش خودرو‌های وارداتی و خودرو‌های برقی خارج از سامانه یا حتی واردات خودرو بدون ثبت سفارش، غیر قانونی است؛ براین اساس ضروری است که مشتریان پیش از ثبت‌نام، از شرکت‌های عرضه کننده درخواست رؤیت «مجوز عرضه از سوی وزارت صمت» کنند؛ چراکه در غیر این صورت این فروش غیر قانونی بوده و تبعات آن برعهده مشتریان است. ضمن اینکه هر شرکتی که این اقدام را انجام دهد باید منتظر عواقب حقوقی و کیفری باشد.

 

وی افزود: مردم باید بدانند که اگر به هر علتی واردات مجدداً بسته شود، چون این خودرو‌ها ثبت سفارش و پشتوانه نداشته‌اند، قطعاً برای دریافت وجوهات پرداخت شده به شرکت‌ها همچون سال ١٣۹۷ دچار مشکلات بسیاری خواهند شد. در حقیقت فروش خارج از شبکه به صورت وسیع و پیش فروش بدون اخذ مجوز از وزارت صمت غیر قانونی است و منجر به اتفاقات سال ١٣۹۷ خواهد شد.

بیشتر بخوانید

ضیغمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سامانه‌ای وجود دارد که بتوان مجوز شرکت‌ها برای پیش‌فروش خودرو‌ها را بررسی کرد؟ تصریح کرد: متأسفانه هنوز سامانه‌ای نیست. برخی شرکت‌ها از یک خلأ قانونی استفاده می‌کنند که بحث مستثنی بودن از عرضه در سامانه است. البته این موضوع ارتباطی با عرضه‌های بدون ثبت سفارش ندارد؛ هر شرکتی عرضه بدون ثبت‌سفارش انجام دهد، تخلف کرده است.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: بار‌ها گفته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که مردم به هیچ عنوان، خارج از سامانه خودرو خریداری نکنند؛ مگر خودرو‌هایی که بیش از سه بار در سامانه عرضه شده و مشتری ندارند که در این صورت امکان عرضه خارج از شبکه فراهم می‌شود؛ البته باید شرایطی فراهم شود که مردم مطلع شوند که کدام خودرو‌ها سه بار عرضه شده و متقاضی در سامانه نداشته و حال این امکان هست که خارج از سامانه، عرضه صورت گیرد که این موضوع از این پس با تعداد خودرو اطلاع رسانی خواهد شد.

 

وی افزود: عرضه‌ها همگی در بستر سامانه یکپارچه بوده و برای هر عرضه‌ای، مجوز صادر می‌شود. باید هر شرکت از بنده یا کمیته خودرو مجوز عرضه ارائه دهد و در هنگام عرضه نیز این مجوز را در معرض دید مشتریان قرار دهد؛ بر این اساس هر نوع عرضه وسیع در خارج از سامانه تخلف است. شرکت‌ها فقط می‌توانند سه درصد واردات خودرو‌های غیر برقی را خارج از سامانه عرضه کنند، اما عرضه وسیع تخلف است.

 

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت تاکید کرد: بر این اساس ضرورت دارد که سازمان حمایت جلوی این موضوع را بگیرد و پرونده‌ها را در صورت احراز تخلف، به تعزیرات ارجاع بدهد.

برچسب ها: خودرو
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.