کد خبر: ۵۴۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲

پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

رئیس‌جمهور گفت: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.
پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی در سخنانی، گفت: ما از نظر اعتقادی اصول دین داریم تا باور کنیم دنیا صاحب و خالقی دارد، ما برای رسالتی به دنیا آمده‌ایم.

وی افزود: این باور اگر در ما نهادینه شود که قدرتی این دنیا را خلق کرده و برای انسان این اقدام را انجام داده، انسان به خاطر علم و اخلاص باید عمل کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه عدالت جزو اصول دین است، اظهار کرد: پیامبران آمدند تا عدالت را اجرا کنند. جوامع ثانی همه یکی بودند. تمام دعوا‌هایی که ما می‌کنیم را پیامبران با کتاب و میزان به دنبال حل و فصل آنها بوده‌اند.

پزشکیان اضافه کرد: تمام ظلم و بی‌عدالتی که در جامعه وجود دارد به این دلیل است که به حق خود قانع نیستیم.

وی تصریح کرد: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر در جامعه اختلاف وجود دارد، به دلیل این است که ما به حقوق دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم همه باید آنطور که من می‌پسندم و می‌فهمم عمل کنند.

پزشکیان با بیان اینکه به حقوق قومیت، جنسیت و تفکر و اندیشه دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم دیگران باید حتما آنگونه که من می‌بینیم و می‌فهمم، ببینند و بفهمند و اگر اینطور نباشند، نباید هم وجود داشته باشند و این آغاز اختلاف است، اظهار کرد: شاخص‌های حق و عدالت را اندیشمندان علوم انسانی باید در جامعه تعریف کنند، همه دم از حق می‌زنیم و همه دعوا‌ها در جامعه برای این است که حق را پیاده کنیم.

وی با طرح این پرسش که آیا ما در جامعه حق را پیاده و عدالت را ایجاد می‌کنیم؟، گفت: این علم و دانش شما اندیشمندان است که می‌تواند به مدیران، مسئولان و سیاستگذاران راهنمایی کند که چگونه حق در جامعه پیاده شود.

رئیس‌جمهور همچنین ضمن اینکه از اندیشمندان و دانشگاهیان علوم انسانی خواست که نه تنها راهنمایی کنند، بلکه در میدان حاضر شوند و مشکل را حل کنند، گفت: چرا قومیت‌ها اختلاف دارند؟، به این دلیل که قومیت دیگری، آنان را نادیده می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

پزشکیان با طرح این پرسش که چرا در کارمندان اعتراض ایجاد می‌شود؟، گفت: برای این است بین خوب و بد، به دلیل اینکه با کسی رفاقت دارم را برمی‌کشم و اجازه نمی‌دهم کسی که حقش است، پیشرفت کند، این موجب نارضایتی در آن کارمند می‌شود.

وی تصریح کرد: اصول دین تقلیدی نیست و عدالت را مسلمانان باید بفهمند و درک کنند و این امر قابل تقلید نیست، ادامه داد: وقتی به کسی ظلم می‌کنیم، می‌فهمد و وقتی بفهمد نمی‌تواند کسی را که به او ظلم می‌کند باور کند، حالا با هر ادبیاتی که می‌خواهی با او صحبت کن.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر اسم خودمان را مسلمان بگذاریم، اما بی‌انصافی وغیرعادلانه عمل کنیم و حقوق دیگران را رعایت نکنیم، هر اسمی برایش بگذاریم، آن اسلام نیست. اسلام یعنی حق، عدالت و انصاف.

پزشکیان افزود: مدیریت و علم شما اندیشمندان علوم انسانی است که به مدیران و مسئولان کمک می‌کند که براساس عدالت و انصاف عمل کنند، اگر ما بتوانیم براساس انصاف حرکت کنیم و جایگاه هرکس را منصفانه در اختیارش قرار دهیم، مشکلی ایجاد نمی‌شود.

وی افزود: اگر براساس انصاف و عدالت عمل کنیم و هرکس را بر جایگاهش قرار دهیم و بی‌سواد را بر باسواد حاکم نکنیم، بی‌هنر را بر باهنر حاکم نکنیم، بی‌تجربه را بر باتجربه حاکم نکنیم؛ اگر این کار را می‌کردیم، باور کنید که مملکت ما گلستان می‌شد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در هرجایی که هستیم و در هر اقدامی که انجام می‌دهیم، به هرکسی بر اساس اندازه و جایگاهش احترام بگذاریم نه بیشتر.

پزشکیان تأکید کرد: من به عنوان یک کارمند در ساختار اداری چه کار کنم، چه کار نکنم، حقوق، پاداش و مزایا را دریافت می‌کنم، اما بین کسی که عالم است، کار می‌کند و اثربخش است و بین کسی که عالم نیست و بدون دلیل پستی را گرفته است و کار نمی‌کند، چون آن پست سرجایش است، پرداخت هم به همان اندازه سرجای خود است. آیا این علمی و کارشناسی است؟ اعتقادی است؟

وی اضافهخ کرد: در مدیریت نیروی انسانی می‌گویند براساس عملکرد، پول پرداخت کنید، احترام بگذارید و جایگاه دهید، این موارد را می‌توانید در ساختار اداری ما نهادینه کنید تا براساس عدالت و انصاف عمل شود.

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که چرا سیستم پویا و خلاق نیست و جلو نمی‌رود؟، گفت:، چون افراد در جایگاه درست قرار نگرفته‌اند.

پزشکیان تأکید کرد: باید این نگاه در جامعه ایجاد شود که انسان می‌تواند همواره پیشرفت کند و بهتر از روز قبل باشد، گفت: اگر این باور در جوامع اسلامی ایجاد شد، همه چیز از اقتصاد و فرهنگ تا دیگر موارد اصلاح می‌شود، اگر چنین نمی‌شود به این دلیل است که باور‌های ما در یک قالبی متصلب شده است و ذهنیت بسته‌ای در ما ایجاد می‌شود که نمی‌توانیم از آن خارج شویم.

وی با تأکید بر اینکه راستی و درستی این نیست که هرچه من بگویم درست است، گفت: این امر، مستقل از من و شماست. من باید خودم را با راستی و درستی تطبیق دهم، نه راستی و درستی با من. چه کسی ظالم‌تر از آن است که به مردم دروغ بگوید؟ و اگر راست و درست هم مطرح شد را نپذیرد؟

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما باید براساس شواهد در کشور مدیریت کنیم و راه درست را این‌گونه انتخاب کنیم. باید با جامعه برخورد صادقانه داشته باشد و اگر چنین باشد، انتخاب راه درست امکان‌پذیر است. این چیزی است که شما باید کمک کنید در جامعه پیاده شود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه مشکلاتی که امروز از نظر اعتیاد، مسائل اخلاقی و رفتار‌های اجتماعی با آن مواجهیم، زاییده همان آموزشی است که از مدارس شروع می‌شود و روش آن را هم بلد نیستیم، گفت: با امر و نهی امکان اصلاح نیست. اصلاح هر انسان روش دارد. با گفتن نمی‌توان تغییر ایجاد کرد. با دستور دادن نمی‌شود انسان‌ها را اصلاح کرد. راهش را شما اندیشمندان بلدید.

وی ادامه داد: همه ما باید بدانیم یک امت هستیم و زیاده‌طلبی نکنیم و جایی نشینیم یا نخواهیم جایی باشیم که حق‌مان نیست، اگر چنین نباشد، اختلافی ایجاد نمی‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: وقتی با من به‌عنوان یک قومیت، مذهب و باوری منصفانه برخورد نکردند یا احساس کنم من توان و حقی بیشتر از آن که دریافت کرده‌ام را داشته‌ام، حتماً صدایم درمی‌آید. امکان ندارد چنین نشود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه هرچیز بر حزب، دسته و جناح و قوم و خویش خود می‌خواهی برای بقیه هم همان را بخواه، گفت: اگر چنین نکنیم، ظلم کرده‌ایم؛ این از آیات قرآن و احادیث نهج‌البلاغه است.

وی تصریح کرد: قرآن به ما می‌آموزد که هیچ چیزی عذاب خدا را سریعتر از آنکه تو بر ظلم بایستی، نازل نمی‌کند. عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم. دارودسته خودمان را یک‌جور ببینیم، دیگران را جور دیگری ببینیم. یک‌جا را امکانات فراوان دهیم و جایی دیگر چنین اجازه‌ای ندهیم. خدا صدای کسانی که به آنان ظلم شود را می‌شنود و در کمین ظالمان است.

رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم ما بتوانیم با کمک شما استادان، محققان و پژوهشگران در ساختن جامعه بااخلاق، راستگو و براساس عدالت و انصاف عمل و همه در کنار هم با وفاق زندگی کنیم.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر