کد خبر: ۵۴۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲

پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

رئیس‌جمهور گفت: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.
پزشکیان:عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی در سخنانی، گفت: ما از نظر اعتقادی اصول دین داریم تا باور کنیم دنیا صاحب و خالقی دارد، ما برای رسالتی به دنیا آمده‌ایم.

وی افزود: این باور اگر در ما نهادینه شود که قدرتی این دنیا را خلق کرده و برای انسان این اقدام را انجام داده، انسان به خاطر علم و اخلاص باید عمل کند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه عدالت جزو اصول دین است، اظهار کرد: پیامبران آمدند تا عدالت را اجرا کنند. جوامع ثانی همه یکی بودند. تمام دعوا‌هایی که ما می‌کنیم را پیامبران با کتاب و میزان به دنبال حل و فصل آنها بوده‌اند.

پزشکیان اضافه کرد: تمام ظلم و بی‌عدالتی که در جامعه وجود دارد به این دلیل است که به حق خود قانع نیستیم.

وی تصریح کرد: تمام مشکلات ما به این دلیل است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنیم و همین آغاز اختلاف است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر در جامعه اختلاف وجود دارد، به دلیل این است که ما به حقوق دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم همه باید آنطور که من می‌پسندم و می‌فهمم عمل کنند.

پزشکیان با بیان اینکه به حقوق قومیت، جنسیت و تفکر و اندیشه دیگران در جامعه احترام نمی‌گذاریم و تصور می‌کنیم دیگران باید حتما آنگونه که من می‌بینیم و می‌فهمم، ببینند و بفهمند و اگر اینطور نباشند، نباید هم وجود داشته باشند و این آغاز اختلاف است، اظهار کرد: شاخص‌های حق و عدالت را اندیشمندان علوم انسانی باید در جامعه تعریف کنند، همه دم از حق می‌زنیم و همه دعوا‌ها در جامعه برای این است که حق را پیاده کنیم.

وی با طرح این پرسش که آیا ما در جامعه حق را پیاده و عدالت را ایجاد می‌کنیم؟، گفت: این علم و دانش شما اندیشمندان است که می‌تواند به مدیران، مسئولان و سیاستگذاران راهنمایی کند که چگونه حق در جامعه پیاده شود.

رئیس‌جمهور همچنین ضمن اینکه از اندیشمندان و دانشگاهیان علوم انسانی خواست که نه تنها راهنمایی کنند، بلکه در میدان حاضر شوند و مشکل را حل کنند، گفت: چرا قومیت‌ها اختلاف دارند؟، به این دلیل که قومیت دیگری، آنان را نادیده می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

پزشکیان با طرح این پرسش که چرا در کارمندان اعتراض ایجاد می‌شود؟، گفت: برای این است بین خوب و بد، به دلیل اینکه با کسی رفاقت دارم را برمی‌کشم و اجازه نمی‌دهم کسی که حقش است، پیشرفت کند، این موجب نارضایتی در آن کارمند می‌شود.

وی تصریح کرد: اصول دین تقلیدی نیست و عدالت را مسلمانان باید بفهمند و درک کنند و این امر قابل تقلید نیست، ادامه داد: وقتی به کسی ظلم می‌کنیم، می‌فهمد و وقتی بفهمد نمی‌تواند کسی را که به او ظلم می‌کند باور کند، حالا با هر ادبیاتی که می‌خواهی با او صحبت کن.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر اسم خودمان را مسلمان بگذاریم، اما بی‌انصافی وغیرعادلانه عمل کنیم و حقوق دیگران را رعایت نکنیم، هر اسمی برایش بگذاریم، آن اسلام نیست. اسلام یعنی حق، عدالت و انصاف.

پزشکیان افزود: مدیریت و علم شما اندیشمندان علوم انسانی است که به مدیران و مسئولان کمک می‌کند که براساس عدالت و انصاف عمل کنند، اگر ما بتوانیم براساس انصاف حرکت کنیم و جایگاه هرکس را منصفانه در اختیارش قرار دهیم، مشکلی ایجاد نمی‌شود.

وی افزود: اگر براساس انصاف و عدالت عمل کنیم و هرکس را بر جایگاهش قرار دهیم و بی‌سواد را بر باسواد حاکم نکنیم، بی‌هنر را بر باهنر حاکم نکنیم، بی‌تجربه را بر باتجربه حاکم نکنیم؛ اگر این کار را می‌کردیم، باور کنید که مملکت ما گلستان می‌شد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در هرجایی که هستیم و در هر اقدامی که انجام می‌دهیم، به هرکسی بر اساس اندازه و جایگاهش احترام بگذاریم نه بیشتر.

پزشکیان تأکید کرد: من به عنوان یک کارمند در ساختار اداری چه کار کنم، چه کار نکنم، حقوق، پاداش و مزایا را دریافت می‌کنم، اما بین کسی که عالم است، کار می‌کند و اثربخش است و بین کسی که عالم نیست و بدون دلیل پستی را گرفته است و کار نمی‌کند، چون آن پست سرجایش است، پرداخت هم به همان اندازه سرجای خود است. آیا این علمی و کارشناسی است؟ اعتقادی است؟

وی اضافهخ کرد: در مدیریت نیروی انسانی می‌گویند براساس عملکرد، پول پرداخت کنید، احترام بگذارید و جایگاه دهید، این موارد را می‌توانید در ساختار اداری ما نهادینه کنید تا براساس عدالت و انصاف عمل شود.

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که چرا سیستم پویا و خلاق نیست و جلو نمی‌رود؟، گفت:، چون افراد در جایگاه درست قرار نگرفته‌اند.

پزشکیان تأکید کرد: باید این نگاه در جامعه ایجاد شود که انسان می‌تواند همواره پیشرفت کند و بهتر از روز قبل باشد، گفت: اگر این باور در جوامع اسلامی ایجاد شد، همه چیز از اقتصاد و فرهنگ تا دیگر موارد اصلاح می‌شود، اگر چنین نمی‌شود به این دلیل است که باور‌های ما در یک قالبی متصلب شده است و ذهنیت بسته‌ای در ما ایجاد می‌شود که نمی‌توانیم از آن خارج شویم.

وی با تأکید بر اینکه راستی و درستی این نیست که هرچه من بگویم درست است، گفت: این امر، مستقل از من و شماست. من باید خودم را با راستی و درستی تطبیق دهم، نه راستی و درستی با من. چه کسی ظالم‌تر از آن است که به مردم دروغ بگوید؟ و اگر راست و درست هم مطرح شد را نپذیرد؟

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما باید براساس شواهد در کشور مدیریت کنیم و راه درست را این‌گونه انتخاب کنیم. باید با جامعه برخورد صادقانه داشته باشد و اگر چنین باشد، انتخاب راه درست امکان‌پذیر است. این چیزی است که شما باید کمک کنید در جامعه پیاده شود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه مشکلاتی که امروز از نظر اعتیاد، مسائل اخلاقی و رفتار‌های اجتماعی با آن مواجهیم، زاییده همان آموزشی است که از مدارس شروع می‌شود و روش آن را هم بلد نیستیم، گفت: با امر و نهی امکان اصلاح نیست. اصلاح هر انسان روش دارد. با گفتن نمی‌توان تغییر ایجاد کرد. با دستور دادن نمی‌شود انسان‌ها را اصلاح کرد. راهش را شما اندیشمندان بلدید.

وی ادامه داد: همه ما باید بدانیم یک امت هستیم و زیاده‌طلبی نکنیم و جایی نشینیم یا نخواهیم جایی باشیم که حق‌مان نیست، اگر چنین نباشد، اختلافی ایجاد نمی‌شود.

رئیس‌جمهور افزود: وقتی با من به‌عنوان یک قومیت، مذهب و باوری منصفانه برخورد نکردند یا احساس کنم من توان و حقی بیشتر از آن که دریافت کرده‌ام را داشته‌ام، حتماً صدایم درمی‌آید. امکان ندارد چنین نشود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه هرچیز بر حزب، دسته و جناح و قوم و خویش خود می‌خواهی برای بقیه هم همان را بخواه، گفت: اگر چنین نکنیم، ظلم کرده‌ایم؛ این از آیات قرآن و احادیث نهج‌البلاغه است.

وی تصریح کرد: قرآن به ما می‌آموزد که هیچ چیزی عذاب خدا را سریعتر از آنکه تو بر ظلم بایستی، نازل نمی‌کند. عذاب خدا یعنی اینکه ما بر خودمان یک سفره و برای مردم سفره دیگری باز کنیم. دارودسته خودمان را یک‌جور ببینیم، دیگران را جور دیگری ببینیم. یک‌جا را امکانات فراوان دهیم و جایی دیگر چنین اجازه‌ای ندهیم. خدا صدای کسانی که به آنان ظلم شود را می‌شنود و در کمین ظالمان است.

رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم ما بتوانیم با کمک شما استادان، محققان و پژوهشگران در ساختن جامعه بااخلاق، راستگو و براساس عدالت و انصاف عمل و همه در کنار هم با وفاق زندگی کنیم.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر