کد خبر: ۵۴۸۶۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲

جزییات تازه از ادامه تحصیل مشمولان غایب

مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، معافیت تحصیلی برای آنان صادر نشده است و دانشگاه‌ها مجاز به ثبت نام از آنان نیستند.
جزییات تازه از ادامه تحصیل مشمولان غایب

مخاطب ۲۴- ثبت‌نام نوبت اول آزمون سراسری برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام‌نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم در دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت‌دبیر شهید رجائی از روز گذشته آغاز و در روز شنبه اول دی ۱۴۰۴ پایان می‌پذیرد. داوطلبان تا آخر مهلت ثبت نام می‌توانند اطلاعاتی را که وارد کرده‌اند ویرایش کنند.

مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، معافیت تحصیلی برای آنان صادر نگردیده و دانشگاه‌ها مجاز به ثبت نام از آنها نیستند.

دانش آموزانی که در سن ۱۷ سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به دریافت دیپلم میشوند، چنانچه حداکثر تا یکسال پس از رسیدن به سن مشمولیت (۱۸ سالگی تمام) وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصیل هستند در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود؛ مگر اینکه در مهلت یک ساله، خود را معرفی کرده و بدون غیبت به خدمت اعزام و یا دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.

همچنین دانشجویان اخراجی دانشگاه‌ها تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند (به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شده‌اند).

دانشجویان در طول مدت تحصیل از دیپلم تا دکتری فقط یک بار مجاز به انصراف از تحصیل هستند، در صورت ثبت انصراف دوم، مجاز به ادامه تحصیل در دانشگاه نبوده و معافیت تحصیلی دانشجویی برای آنان صادر نمی‌شود.

بیشتر بخوانید

معافیت تحصیلی برای هر مقطع فقط یکبار صادر می‌شود، بنابراین فارغالتحصیلان هر مقطع مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نیستند. ادامه تحصیل فارغ التحصیلان مشمول، در مقطع پایین‌تر و همطراز و مقطع تکراری ممنوع است.

دانشجویان انصرافی درصورتیکه در سنوات اوّلیه تحصیلی، موضوع تبصره ۱ ماده ۳۳ قانون، انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد. مشروط به اینکه قبلاً از امتیاز یکبار انصراف استفاده نکرده باشند.

ترخیص سربازان حین خدمت صرفا جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.

دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین‌تر از ادامه تحصیل انصراف و یا اخراج می‌شوند، تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند. مگر با رعایت تبصره ۱ ماده ۷ آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی مشروط به رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی اوّلیه مقطع فارغ التحصیل شده، مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته شوند.

کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرایط ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.

همه پذیرفته شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ ملزم هستند جهت دریافت مجوز ثبت نام در دانشگاه، از طریق ثبت نام در سایت اینترنتی سخا و یا دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس۱۰+) شهرستان محل قبولی دانشگاه، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام کنند. در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.

سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع: کاردانی ۲/۵ سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال، کارشناسی ارشد پیوسته ۶ سال و دکتری پیوسته ۸ سال است.

طبق مصوبات شورای سنجش و پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در سه گروه آزمایشی علوم تجربی، ریاضی و فنی و علوم انسانی ۶۰ درصد سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد نمره اختصاصی آزمون اعمال می‌شود و در دو گروه آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی ۳۰ درصد سوابق تحصیلی و ۷۰ درصد نمره اختصاصی آزمون اعمال خواهد شد.

آزمون سراسری نوبت اول در روز‌های پنج شنبه و جمعه ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود. انتخاب رشته دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی نیمه دوم اردیبهشت ماهسال آینده آغاز می‌شود.

کارت ورود به جلسه داوطلبان فوق از روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا روز چهارشنبه دهم این ماه ادامه دارد. نمرات خام داوطلبان دهه دوم خرداد ۱۴۰۴ بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد. کارنامه نهایی و انتخاب رشته داوطلبان نیز نیمه دوم مرداد ۱۴۰۴ انجام می‌شود. در نهایت نتیجه نهایی داوطلبان نیمه دوم شهریور ماه سال آینده اعلام خواهد شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟ نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هنوز در شورای ترافیک تهران تصویب نشده است، اما بعد از تصویب باید نسبت به آماده سازی زیرساخت‌های اجرای این طرح اقدام شود البته با توجه به اینکه هوش مصنوعی و علوم داده به نحوی پیشرفت کرده که امکان رهگیری خودرو‌ها وجود دارد تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها کار سختی نیست.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
برگزیده
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
صفحه خبر بالای تصاویر