کد خبر: ۵۴۸۰۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۶

فایبر جیم باشگاه متفاوت بانوان در استاد حسن بنا در تهران

ساختار بیرونی این بنا یادآور معماری «بروتالیستی» است که ویژگی اصلی آن استفاده از بتن عریان برای ایجاد احساس عظمت و استقامت بود؛ احساسی که شاید در وهلۀ اول و بر طبق یک نگاه کلیشه‌ای، با یک محیط «زنانه» چندان سازگار نباشد. اما نکتۀ اصلی این اثر می‌تواند در همین نهفته باشد: ارائۀ تعریفی دوباره از «زنانگی» در قالب مفاهیمی همچون استقامت، سرسختی و اراده.
فایبر جیم باشگاه متفاوت بانوان در  استاد حسن بنا در تهران

مخاطب ۲۴- پروژه معماری «فایبر جیم» یا «ساختمان شماره ۳۸» یک باشگاه ورزشی زنانه است که در سال ۱۴۰۳ به فینال جایزه معمار در بخش ساختمان‌های عمومی راه پیدا کرد.

 ساختمان «فایبر جیم» که در خیابان استاد حسن بنا در تهران واقع شده، یک حجم بتنی بسته است؛ درست مثل یک صخرۀ عظیم خاکستری که تفاوت شکل و شمایل آن با ساختمان‌های مسکونی اطرافش کاملا چشمگیر است.

ساختار بیرونی این بنا یادآور معماری «بروتالیستی» است که ویژگی اصلی آن استفاده از بتن عریان برای ایجاد احساس عظمت و استقامت بود؛ احساسی که شاید در وهلۀ اول و بر طبق یک نگاه کلیشه‌ای، با یک محیط «زنانه» چندان سازگار نباشد. اما نکتۀ اصلی این اثر می‌تواند در همین نهفته باشد: ارائۀ تعریفی دوباره از «زنانگی» در قالب مفاهیمی همچون استقامت، سرسختی و اراده.

علاوه بر این، سیمای فروبسته و تقریبا بدون پنجرۀ ساختمان، احساس و کارکردی از جنس محرمانگی و حریم خصوصی را ارائه می‌کند که می‌توان آن را به طور سنتی سازگار با خلق یک محیط زنانه قلمداد کرد.

اما تلاش معماران این بوده که در درون بنا فضایی نورانی و پرانرژی برقرار باشد که با ماهیت ورزشی بنا مطابقت داشته باشد. به همین دلیل یک فضای نورگیر عموی در سراسر ساختمان تعبیه شده که تا سقف امتداد دارد و نور خورشید را به حالتی زاویه‌دار وارد ساختمان می‌کند و علاوه بر تمهید روشنایی، نوعی بازی پویای نور و سایه را نیز در طول روز در ساختمان ایجاد می‌کند.

با این حال نمی‌توان گفت که فضای درونی بنا کاملا متفاوت با محیط بیرونی آن از کار درآمده است؛ وجود دیوار‌های بتنی، کثرت نرده‌ها و رنگ‌بندی تقریبا سفید و خاکستری، فضای درونی را تا حدی به تصوری که ممکن است از یک زندان علمی‌تخیلی داشته باشیم شبیه کرده است؛ تصویری که احتمالا چندان با اهداف بنا به عنوان یک محیط ورزشی مطابقت ندارد.

اما در هر حال نمی‌توان چشمگیر بودن و تفاوت بنا را انکار کرد؛ می‌توان نگاه مثبت یا منفی به «فایبر جیم» داشت، اما نمی‌توان در این واقعیت تردید کرد که این بنا ذهن و چشم مخاطب را با خود درگیر می‌کند و خود را به شکل یک پرسش بتنی یا حجم معماگونه در برابر عابران جلوه‌گر می‌سازد.

برچسب ها: باشگاه ورزشی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت
نخست‌وزیر لوکزامبورگ اعلام کرد کشورش دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و هدف این اقدام را حمایت از روند دیپلماسی برای پایان مناقشه خاورمیانه دانست.
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری
درویش فعال محیط زیست به مناسبت روز بدون خودرو، بیان کرد امیدوارم روزی برسد که حداقل ۱۰ درصد حمل و نقل شهری با دوچرخه انجام شود
جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران + عکس
پانزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران شامگاه شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۴در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد
قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان قربانیان جدید پرونده شیطان لویزان
پرونده «شیطان لویزان» که با ۹ شاکی و روایت‌های هولناکشان افکار عمومی را شوکه کرده، همچنان در پیچ‌وخم دادگاه‌ها گرفتار است
برگزیده
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است
حجت نظری: استقلال امسال شرایط بهتری دارد؛ در شرایط سخت، فوتبال دلخوشی مردم است و امیدوار هستم استقلال به قهرمانی و همچنین ستاره سوم برسد.
توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری
در حال حاضر بازیکن زیر نظر پزشک و فیزیوتراپیست تیم، برنامه‌های تمرین و فیزیوتراپی را دنبال می‌کند و کادر فنی همه روزه در جریان روند کار قرار می‌گیرد
صفحه خبر بالای تصاویر