کد خبر: ۵۴۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶

آملی لاریجانی: مسئولان سوری غفلت کردند و این تحولات رخ داد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت بااشاره به طرح مجدد مسئله FATF از سوی مسئولان دولتی گفت: در شرایط تحریم که برای تاجران ایرانی مشکلات متعددی از جمله در نقل و انتقال ارز پدید می‌آورند، سوال این است که آیا با پذیرفتن FATF آمریکا محدودیت‌های خود را بر می‌دارد؟
آملی لاریجانی: مسئولان سوری غفلت کردند و این تحولات رخ داد

مخاطب ۲۴- آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشگاه‌های کشور در تبیین شرایط بین الملل و تحولات سوریه گفت: در سوریه، مسئولان سوری غفلت کردند و این تحولات رخ داد و صهیونیست‌ها به نزدیکی شهر دمشق رسیدند. جهان امروز ما این است.

در ادامه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را در خصوص پیوستن ایران به FATF و بررسی آن در مجمع گفت: موضوع پیوستن به FATF بحث فنی است. اگر به مجمع بیاید، بررسی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در شرایط تحریم که برای تاجران ایرانی مشکلات متعددی از جمله در نقل و انتقال ارز پدید می‌آورند، آیا با پذیرفتن FATF آمریکا محدودیت‌های خود را بر می‌دارد؟ چندی پیش به فعالان اقتصادی گفتم اگر FATF پذیرفته شود، چقدر موثر است، یک نفر گفت ۴۰ درصد! باید مشخص شود چقدر فایده می‌بریم؟

آیت الله آملی لاریجانی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در موضوع شفافیت گفت: ما در مجمع به هیچ وجه با شفافیت مخالف نبودیم و نیستیم. انتشار بسیاری از بحث‌های ما مشکلی ندارد. اشکال ما، مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود. بر اساس اصل ۱۱۲ قانون اساسی، مجمع آئین‌نامه و مقررات خود را می‌نویسد. مجلس خارج از حیطه اختیار خود برای مجمع قانونگذاری کرده بود.

وی تصریح کرد: به این هم باید توجه داشت شفافیت آرای نمایندگان گاهی به خودسانسوری ختم می‌شود و جلوی آزادی نمایندگان را می‌گیرد.

آیت الله آملی لاریجانی خطاب به دانشجویان حاضر در نشست و ضرورت توجه به مسائل معنوی در کنار درس گفت: توصیه پدرانه دارم به شما عزیزان که در اول راه هستید در کنار همه کار‌هایی که وظیفه انسانی و ملی شماست به حال روحی و معنوی خود توجه کنید.  

بیشتر بخوانید

وی با ذکر این نکته که باور به خداوند به عنوان حقیقت مسلط بر همه امور و انس با معبود، باید اصل اصیل در زندگی ما باشد، تصریح کرد: ما مسیری بی نهایت در پیش داریم. اولین گام بیداری، فکر کردن است. به این توجه کنید که همین حالا در عوالم دیگر هستیم و در حال ساختن عوالم دیگر خودمان هستیم.  

آیت الله آملی لاریجانی علاوه بر توصیه به انس، تلاوت و تدبر در قرآن، مطالعه دو کتاب را به جوانان پیشنهاد کرد و گفت: توفیق ترجمه کتاب «الانسان» نوشته علامه طباطبایی، از جمله نعمت‌هایی بود که خدا در سال ۱۳۵۹ به این بنده عنایت فرمود. در آن کتاب توجه به این عوالم مختلف و حضور انسان در عوالم با بیانی دقیق و موجز و با کمک آیات قرآنی بیان می‌شود.  

وی همچنین خطاب به دانشجویان گفت: شما جوانان برای خود برنامه‌ای برای تفکر داشته باشید. کتاب «لقاء الله» مرحوم میرزا جواد ملکی را با توجه بخوانید.  

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه عاشق علم باشید و برای پیشرفت کشور و آینده فرزندانتان تلاش علمی کنید گفت: انسان اگر برای خدا، طالب علم باشد، پیشرفت می‌کند و این موضوع منافاتی با فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی ندارد.

وی از جوانان خواست در مسائل علمی مشارکت جدی داشته باشند و تاکید کرد: در مباحث علمی از حالت خمودگی به شدت احتراز کنید. علم آموزی نشاط می‌خواهد. با تشکیل انجمن‌های علمی و پیگیری‌های جدی علمی، نشاط را به دانشگاه‌ها بیاورید.

آیت الله آملی لاریجانی با ذکر خاطره‌ای از دوران تحصیل خود گفت: در دوران دبیرستان، ریاضیات را عاشقانه می‌خواندم. کتاب‌های ریاضی به زبان خارجی را تا نیمه‌های شب می‌خواندم. طوری که اصلا گذشت زمان را متوجه نمی‌شدم. اکنون هم نمی‌توانم مطالعه علمی را رها کنم.

وی در ادامه به شکل گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام قبل از بازنگری قانون اساسی با تدبیر امام خمینی (ره) پیش بینی شد و در اصل ۱۱۲ قانون اساسی به تشکیل مجمع و وظایف آن پرداخته شده است. بنا به اصل ۱۱۰ قانون اساسی، مجمع سیاست‌های کلی را به رهبر انقلاب پیشنهاد می‌کند. در بحث معضل هم با تشخیص و ارجاع مقام معظم رهبری مجمع ورود پیدا می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دانشجویی درباره پرداختن مجمع به خرده مسائلی همچون واردات خودرو گفت: خرده مسائل به عنوان معضل به مجمع ارجاع نمی‌شود. بحث واردات خودرو، از باب اصرار مجلس بر مصوبه خود، به مجمع آمد. مجمع در اختلافات مجلس و شورای نگهبان، به این می‌پردازد که در این زمان و مکان آیا مصوبه اصراری مجلس، مصلحت دارد یا نه؟ دایره مصلحت‌اندیشی مجمع در اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان محدود به محل اختلاف است.

دانشجویی در خصوص کارکرد هیئت عالی نظارت سوال کرد. آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: بنا به اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی از وظایف و اختیارات رهبر انقلاب است. معظم له این وظیفه را به هیئت عالی نظارت تفویض فرموده‌اند. مصوبات مغایر سیاست‌های کلی نظام، به عنوان مغایرت با بند ۲ اصل ۱۱۰ از سوی شورای نگهبان به مجلس اعلام می‌شود و شورای نگهبان مبنای نظر خود را نظر هیئت عالی نظارت قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه مصوبات مجلس نباید بر خلاف سیاست‌های کلی نظام باشد، تصریح کرد: تشخیص این امر با هیئت عالی نظارت است. این بحث انحصاری به مصوبات مجلس ندارد، مقررات دولت را هم شامل می‌شود.

رئیس هیئت عالی نظارت در ادامه با انتقاد از بی توجهی دستگاه‌های متولی به اجرای سیاست‌های کلی جمعیت گفت: دولت و پاره‌ای نهاد‌های دیگر در اجرای سیاست‌های کلی جمعیت کم کاری کرده‌اند. ما گزارش مبسوط و دقیقی در هیئت عالی نظارت تهیه کردیم و به محضر مقام معظم رهبری تقدیم نمودیم.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه این نشست صمیمی، به فرایند نظارت هیئت عالی و تفاوت آن با کارکرد مجمع پرداخت و گفت: در بعضی از مواردی که هیئت عالی نظارت ایراد می‌گیرد و به مجلس بر می‌گردد، اگر مجلس اصرار کند، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می‌شود. ما در هیئت عالی نظارت، حق نداریم در رابطه با مصوبات مجلس از حیث مصلحت بحث کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان تشکل‌ها در خصوص نظر مجمع در موضوع ثبت رسمی معاملات اظهار داشت: عدم ثبت و صدور سند رسمی برای مردم مشکلات زیادی بوجود آورده است.

وی به ضرورت ارتباط نهاد‌های تصمیم‌ساز با جامعه علمی و نخبگانی کشور اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در پیوست حکم این دوره مجمع، تاکید کردند که با نخبگان و فضا‌های دانشگاهی در ارتباط باشیم. اخیراً در جمع فعالان متخصص هوش مصنوعی گفتم که مواد و بند‌هایی برای سیاست‌های کلی در همین زمینه را تنظیم و به ما پیشنهاد کنند.

در این نشست نمایندگانی از انجمن‌های اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر، تحکیم وحدت، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام)، جنبش عدالتخواه دانشجویی، انجمن‌های علمی، انجمن مستقل، شورا‌های صنفی، گروه‌های جهادی دانشگاه علامه طباطبایی، جامعه اسلامی دانشجویان، شورای نشریات دانشجویی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی پرسش‌های خود را مطرح کردند.

برچسب ها: آملی لاریجانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر